Forum.Over.Net

Starševski čvek

Starši in prijatli me obsojajo ker sem najemnik

Default avatar

Luk39

S partnerko in otrokom smo v najemu, stara sva malo manj kot 40 let. Zadnje čase me dosti ljudi kar nekako obsoja, da smo v najemu, da naj se že enkrat brcneva v rit, da kupiva nekaj svojega. Plače imava dobre, tako da kredit ne bi bil problem ( oba slupaj zasluživa 4000 eur neto). . Sam se bojim iti v nakup, z bivšo partnerko sva šla narazen in za nama je burna delitvena bilanca. Sedanja partnerka se je prilagodila meni. A starši pravijo da za ta denar, ki ga zmečeva v najem, bi lahko vzela kredit in bi imela nekaj svojega. Zadnjič mi je najemodajalec rekel, da je on zgradil hišo s pol manjšimi prihodki, zdelo se je da me obsoja, da se mu zdim razvajen, tudi partnerka je to opazila. Meni se pa ne da imeti lastnino, sedaj pokličem najemodajalca in mi uredi vse, kar ne štima. Najemodajalec pokosi, vse naredi, ureja zelenico. Po drugi strani pa me tudi malo že gloda, ker vem da tako ne moremo več dolgo naprej. Kaj mi lahko svetujete, je pametno imeti svojo nepremičnino ali je bolje ostati v najemu? Še to, imamo otroka in psa, najti novo stanovanje kjer dovolijo psa, ni tako enostavno.
Default avatar

neprijazna slovenija

V tujini je normalno, da si v najemu, tam se ukvarjajo s tem, da moraš bit lastnik štale. Tukaj je pač tako kot je. Sicer se ne sekiraj. Vse več je najemnikov, ker je slovenska korupcija blokirala gradnjo novih stanovanj. https://siol.net/posel-danes/novice/tud ... ani-493392
Default avatar

Najemniki so luzerji

V Sloveniji najemniki pač veljajo za luzerje. Moraš pa pri tem upoštevat, da so Slovenci en blazno zaplankan narod in da v razvitih državah večina živi v najemniških stanovanjih, ne v lastniških. Naredi po svoje.
Default avatar

na2

Vsak kroji svoje življenje sam. Pri tem upošteva svoje želje, potrebe, navade, pretekle izkušnje, denarne možnosti,...
Iz svojih izkušenj ti povem, da jaz zmeraj, ko sem svoje želje zatajila in poslušala navodila drugih, sem se kasneje zelo kesala. Zato pri svojih nadaljnih dejanjih, vedno "poslušam" le sebe in svoje želje.
Ali bi imel svoje stanovanje se moraš odločiti sam, oziroma skupaj s partnerico.
Default avatar

Kupita stanovanji

Luk39 je napisal/a:
S temi prihodki lahko kupita vsak svoje manjše stanovanje, v okolišu, do katerega sta se pripravljena zakreditirat. Nekaj pokrije prihodek od oddajanja, nekaj pa zategneta pas. Nova ločitev, samo spakirata vsak na svoje. Ali dalje v najem ali pač zasilno v svoje manjše stanovanje. Po moje dosti ugodna varčevalna shema.
Default avatar

Hiddh

Če imata 4000 eur plače neto skupaj, res ne vem zakaj si nekaj ne kupita. Tudi če bi šel začasno delat v tujino, ti ostane nepremičnina, ki jo lahko za ta čas oddajaš. Jaz bolj razberem, da si malo len, da se ti fajn zdi, da najemodajalec vse naredi.
Default avatar

streha nad glavo

Se mi zdi dobro imeti lastno streho nad glavo. Se boste celo življenje selili? Tudi na stara leta? Kaj če se zgodi kaj takega, da ne moreš plačevati najemnine? V tem primeru se z banko že nekako pogodiš okoli plačevanja kredita, z najemodajalc em pa na dolgi rok bolj težko. Menjava okolja ob selitvi je za otroka sttesna (prijatelji, šola). Poleg tega svoje stanovanje lahko opremiš, urediš čisto po svoje, ni ti treba iskati žegen neke druge osebe.
Tudi če imaš najem za daljši čas in dobrega “gazdo“, se lahko hitro spremeni (njegova ločitev, smrt, odločitev za prodajo) in spremeni se lastnik, ki te lahko vrže ven čez čas ali pa ni ok.
Zdi se mi kot služba za določen čas, ena sama negotovost. Res vidim same minuse.
Seveda pa se mi drugačen pogled ne zdi vreden obsojanja. Vsak vidi dtvsri drugače.
Default avatar

Hvjvx

Bili smo najemniki, potem smo kupili stanovanje, ga prodali in zgradili hišo. Biti na svojem je čudovit občutek, tudi košnja trave sem spada, ki tebe tako bremeni. si razvajen, to ste tako imenovani pussy moški. S takim denarjm ne vem kaj delaš v najemu.
Default avatar

V TUJINI SO VSI V NAJEMU

slovenceljska zaplankanost
Najemniki so luzerji je napisal/a:
Default avatar

A dej no

Jaz sem v najemu ze 10 let, pa kaj potem? Kaj te briga kaj drugi govorijo.
Default avatar

Ko bo nova bivša

Ti nočeš v lastništvo ker boš mogu z bodočo bivšo delit?
Default avatar

Alotta Fagina

Oboje ima pluse in minuse. Po 20 letih odplačevanja kredita ti ostane stanovanje, Po 20 letih plačevanja najemnine ti ostane 0. Po 40 letih bi to bila dva stanovanja, po 40 letih plačevanja najemnine ti še vedno ostane 0.
Osebno si ne predstavljam, da sem v najemu celo življenje če imam možnost biti lastnik. Vsak se odloči za tisto kar mu najbolj ustreza.
Default avatar

Iwi

Zgodba je izmisljena. Poanta je sam da avtor pove med vrsticami d ma 4000 neto.
Default avatar

Jcjx

Jaz mislim da je nekaj treba ustvariti, sploh potem ko se ne moreš več zgovarjati, da si še mlad. Poznam zakonca, ki sta s trgovskimi plačami na lastni zemlji zgradili luštno manjšo hišo, veliko sama naredila. Poklon takim, za delovnost in vztrajnost. Pri najemnikih opažam veliko komotnosti, mi ji treba to , mi ni treba ono... s takimi plačami je razlog samo ekstremna pasivnost, da si ne kupita svoje.
Default avatar

zakaj hvaliti

Iwi je napisal/a:
Če sem prav razumela, naj bi oba skupaj imela 4000, ne le on sam. To je v povprečju 2000 na osebo, kar je sicer lepa plača, a noben presežek, s katerim bi se imelo smisel posebej hvaliti.
Default avatar

Zartrose

Ko boš odpravil vzrok strahu (bitka z bivšo in posledično nezaupanje sedanji) glede nakupa nepremičnin, ki si jo finančno lahko omogočite, se boš odločil za tisto kar bo vsem vpletenim najboljše (ti, partnerka, otrok). Partnerka ti je že pokazala oporo kar se tega tiče, ko se je prilagodila tebi, saj se sama tudi zaveda, da si lahko privoščita lastno nepremičnino in da te je tega strah zaradi bivše.
Default avatar

Sploh ni res

Alotta Fagina je napisal/a:
Obresti kredita v 20 letih znesejo še enkrat toliko kot glavnica + vzdrževanje. Dolgoročno najem in varčevanje je bolj ugodno, ampak samo če lahko v 20 letih prihraniš dovolj za nakup in izkoristiš pok balona.
Default avatar

Daniuna

Jaz sem si pri 40 letih kupila stanovanje,ko so si otroci ustvarli svoje druzine.placa malo vec nad milimalcem
Da,dob vsaj 1.200,00 bi se mi "marija"prikazala.Zelo tezko je slo.Se 3.00,00 imam za odplacat.Ne obsojam nobenega,kako zivi,ampak s takim denarj,se komot kupi stanovanje.Ko bom v penziji,bi placevala najemnino in poloznice,za hrano nebi ostalo nic.Otrok,nebi nikoli obremenjevala,da bi mi kupovali hrano,pa ze zdaj nikoli ne pridejo praznih rok na obisk.
Default avatar

JmK

Taki ste najboljši, živite iz dneva v dan. Kaj pa ko boste šli v penzijo? Daj se brcni v rit in maredi nekaj iz sebe,m. Mala malica vama je kupiti stanovanje. Tista zgoraj ki ravi da je glavnica po 20-ih letih toliko kot do obresti, naj p preveri na banki svoje trditve. Ze dolgo ni bilo tako ugodnih kreditov kot so sedaj.