Starševski čvek

ob 6 jem zajtrk in komaj zdržim do kosila

Default avatar
ki ga imam ob 12.uri. jem pa ovsene kosmiče z jogurtom, ali proseno kašo z jogurtom, ali žgance in kaj podobnega..., danes recimo sem šalčko žgancev z jogurtom, 4 slive
Default avatar
Jej zajtrk kasneje, pa bo lažje.
Default avatar
Spij se kaksno kavo pa komot zdrzis do stirih.
Default avatar
ne morem ker potem sem v službi
Default avatar
lačna sem je napisal/a:
Jaz jem ob 9, 12, 15 in 18, pa še vmes kak grižljaj, če sem lačna in običajno sem lačna.
Zakaj ne ješ med 6 in 12?
Default avatar
Kaj pa vmesna malica ali prigrizek? Tvoj zajtrk namreč ni preveč bogat in tudi jaz po njem ne bi zdržala 6 ur. Vmes bi morala nekaj prigrizniti, najsi bo to grisini, žemlja, kakšno sadje, pač ne vem, kaj tebi ustreza.

Druga možnost je, da pričneš z bogatejšimi in beljakovinskimi zajtrki, torej jajca, hrenovke, avokado, ali kaj podobnega. Tista kaša z jogurtom je bolj majhna, sploh če delaš fizično.

Pa tako je, nekateri lahko jedo enkrat na dan in vmes niso lačni, nekateri pa imajo 5 obrokov razporejenih čez dan. Tebi očitno samo dva v 6 urah ne ustrezata, vsaj ne v takšni obliki, kot imaš zajtrk danes. Torej najdi neko rešitev, da ne boš lačna do kosila - bogatejši zajtrk ali vmesni prigrizek.
Default avatar
Ti ješ za zajtrk OHje in sadje=cuker.
Slinavka že za dobro jutro doživi šok.
Pol ti nabije inzulin v višave.
Tale hrana ne zdrži dolgo, potem pa si še bolj lačna.
Jej maščobe in pa beljakovine.
Default avatar
lačna sem je napisal/a:
Daj si v žep orehe, kako sadje mogoče, če gre, piškotek, žemljico, pojej nekaj tudi med delom.
Default avatar
Nisi edina tudi jaz bi bila oz. sem lačna. Nujno ob 10 nekaj pojem. Včasih kakšno juho, ki ji imamo v službi ali pa mislije, senvič, odvisno. Potem pa kosilo.
Pa ne poslušaj onih zgoraj, tvoj zajtrk je za moje pojme zelo zdrav. Jaz imam najraje kruh in marmelado :)
Default avatar
Dodaj zajtrku skuto in oreške (jogurt+malo skute+kaša, mandlji ali lešniki ali orehi ali malo avokada ali nekaj oliv ali jajček ali nekaj semen: sončnična, bučna, sezam).
Če ob 10h popiješ kavo ali prigrizneš majhno malico (npr. jabolko in pest oreščkov ali banano in kefir ali kaj podobnega), boš lahko zdržala do 12h.
Sporoči prosim kako ti gre.
Default avatar
Zajtrk mora bit oreng. Če ga že ješ. A si ne moreš vzet kakšnega sadja s seboj, banalno, jabolka, pomaranče? Banane so odličen vir energije in za možgane tudi dobro hranilo.
Default avatar
Bo treba kak bolj konkreten zajtrk, kot so že rekli, jajca naprimer so super, ali pa vmes pojesti kako malenkost. Zakaj pravzaprav stradaš?
Default avatar
napaka je napisal/a:
Vse živo priporoka ovsene kosmiče s sadjem za zajtrk. Pa še veliko bolj nasitijo kot marsikaj drugega.
Avtorica svetujem, da si v ovsene kosmiče dodaš suho sadje in oreščke.
Default avatar
prej sem predlagala, da dodas skuto ali jajca k obroku, ker ti pri zajtrku manjkajo (jogurt jih ima premalo, razen ce jes grskega ali skandinavskega, ki sta oba bogata z beljakovinami. Nas navaden jogurt je bolj voden, beljakovinska vrednost pa zanemarljiva, zato predlagam dodatek skute ali rikote ali cottage), mascobe pa dodaj, da te nasitijo in ker so bogate s hranili. Dober tek
Default avatar
Pojej kos kruha z belo kavo pa boš dobra do poldne.
Default avatar
Jem okoli 13.00 prvi obrok in potem okoli 17 ali 17.30 drugega. To je vse. Obroke imam normalne porcije, z veliko zelenjave. Ponavadi pol ure pred prvim obrokom pojem kos sadja. Včasih jem šele doma 17 prvič in je to moj edini obrok.
Default avatar
Od enega kosa kruha in kave ne bo zdržala niti do osmih. Ovseni kosmiči so super, povečaj količino kosmičev in jogurta, dodaj oreške in semena, še kakšno jagodičje in bo super. Tisti, ki omenjate jajca - oprostite, vendar mene ne nasitijo za dogo časa.
Default avatar
lačna sem je napisal/a:
Zakaj pa imaš tako uirni zajtrk? Ne veš, da obstaja pregovor, da zajtrku jemo kot kralji, kosimo kot gospodje in večerjamo kot reveži? Kdo pa ni na tvojem mestu lačen ob jogurtu in 4 slivah!! Smešna si. Pojej lepo 1 ali 2 nabasana sendviča ali 2 kosa kruha z margarino in marmelado, zraven pa pol litra ali mleka ali jogurta, pa potek šele tiste 4 slive, če jih že moraš in seveda kavico. Tako kot vsi zjutraj zajtrkujejo. Pa potem pridi povedat, kako je, ali zdrzis ali ne :)
Default avatar
Poskusi:
recept za moj zajtrk tak: preberemo okoli 10 dag ovsenih ali drugih žitnih kosmičev in jih prevremo v malo vode. Dodamo jim pest prebranih rozin ali drugega sladkega narezanega suhega sadja. Zamešamo med kosmiče, zalijemo z mlekom in nato v mešanico, ohlajeno na 40 stopinj, zamešamo lonček acidofilnega jogurta. To naredim zvečer in zjutraj pojem (sita sem cca 5 ur)

http://zdravjelepota.si/12_ivan_marsic_ ... -_del.html
Default avatar
Seveda ne zdržiš, premalo porcijo imaš. Zajtrk je čisto zdrav in okej, samo dodaj še kakšne oreščke res zraven, pa bo. Kave ne rabiš pit, če jo do sedaj nisi.

Mene osebno zjutraj nasitijo jajca. Umešana s kakšno zelenjavo in rezina kruha zraven (ržen, ali domač bel,.. 1/2 žemlje, nekaj od tega pač), pa sem sita od 6.30 do 13.00, ko počasi začutim neko lakoto. Je pa res, da ne delam fizično.

Mogoče poskusi s kakšno tistih ploščic, zdrave variante "frutabele" ali pa kar nadomestek obroka v ploščici, mogoče če imaš šanso, da si zmešaš kakšen shake za vmes,..
Skoraj težko verjamem, da od 6.00 pa do 12.00 nimaš pavze vsaj 10minut...

Tunin sendviček z dosti zelenjave, ali pa sendvič s solato in jajcem, s sirom in zelenjavo, to lahko poješ zelo hitro, če si omejena s časom...