Starševski čvek

Zakaj naj bi bilo samsko življenje dražje?

Default avatar
V Tedniku sem gledala prispevek o samskih ljudeh in je bilo povedano, da je samsko življenje dražje. Ni mi jasno po kateri logiki. Midva imava tri otroke in ko zračunam koliko nas stane dopust, koliko pa stane eno samsko frajlo, je jasno, da to ne more biti res. Kaj šele vse ostalo. Kakšna propaganda je spet to?
Default avatar
Narobe primerjaš, mešaš hruške in jabolka. Primerjaj par in samsko osebo. Zdaj bo matematika drugačna.
Default avatar
Ko,bos ostala sama z otroki,boste tudi lazje ziveli.En clan manj,cenejsi dopust bo.Mater si ruknjena v glavo.😁😁😁
Default avatar
ni logike je napisal/a:
Kaj ti to resno al se hecaš?

Dve osebi lažje plačujeta stanovanjski kredit kot ena sama, prav tako stroške. Ali si ti z lune padla al sem jaz frajla za na luno? Če pa govorimo o dopustu, enopostelje sobe v hotelih so precej dražje kot dvoposteljne in še to z akcijo za male otroke.
Default avatar
ni logike, ni pameti
Default avatar
ni logike je napisal/a:
So že drugi našteli nekaj stvari, dodajam še, da ogrevanje stane enako, če sta v stanovanju dva ali pa eden, prav tako razsvetljava, televizija, RTV in še kaj.
Default avatar
Je dražje, stane celo življenje, ki ga nimajo in gre mimo njih, potem pa še bolj norijo.
Default avatar
Ok, vidim, da vam logika ne dela najbolje. Pa vam bom razložila kot petletnemu otroku.
Jaz, ki imam tri otroke in samska dobiva vsaka po jurja plače. In moj mož ima recimo tudi jurja.

Samska: celega jurja zagoni za sebe.

Midva: dva jurja deliva na pet delov.

Samska ima jurja samo zase, jaz pa imam 400 evrov zase.

Bo šlo?
Default avatar
Midva sva imela vsak svoje stanovanje in plačevala seveda vsak svoje stroške cca 120 evrov (upravnik, voda, elektrika, ogrevanje, smeti, to kar je pač nujno sem štela v te stroške). Torej skupaj 240 tekočih stroškov.
Prodala vsak svojo nepremičnino, kupila hišo za 300.000, v kateri eno nadstropje oddajava, imava manj tekočih stroškov (cca 150 evrov za približno za tretjino manjšo stanovanjsko kvadraturo kot prej dve ločeni stanovanji), plus prihodek od oddajanja.
Recimo že pri položnici za vodo in smeti se pozna po ena oseba in dve stanovanji, ker za vsako stanovanje zaračunajo neke števčnine in pavšale, kar znese kar nekih 10 evrov na mesec. Torej položnica za dva ne bi bila znesek za enega krat dva, ampak znesek krat dva minus 10 evrov števčnine. Pri elektriki minus priklopna moč cca 12 evrov, poraba pa ni še enkrat večja, mogoče za tretjino.
Default avatar
ni logike je napisal/a:
Hi hi, upam, da si vsaj luštna. Ker pametna pač nisi.
Default avatar
Davek na samsko osebo je višji. Pri plači se to pozna kar za par sto ojrov mesečno, če ne opletaš s papirjem, da si poročen.
Hrana je veliko cenejša v XXL pakiranju. Tu je tudi prevoz, saj se lahko par skupaj vozi v službo. Vse ostalo so ti že našteli drugi.
Default avatar
ni logike je napisal/a:
Vidva z možem imata zaradi otrok vse zastonj. Ne plačujeta ničesar. Imata davčne olajšave. Koristita denar, ki ga preko davkov plačuje samski z jurja plače. Njemu ostane 300 EUR, vidva kasirata ostalo.

Bo zdaj šlo?

Ti si bila s tremi otroci odsotna z delovnega mesta vsaj 6 let (3 porodniške po 1 leto in vse bolniške in nege). Prispevala nisi nič. Kasirala pa ves čas. Samski je v tem času preko davkov plačeval tvoje nedelo.

Bo morda zdaj šlo?
Default avatar
Res nisi neke izrazito odprte glave.
Če že primerjaš, potem kvečjemu samsko osebo z enim ali dvema otrokoma in enako plačo kot ti in mož.
Torej 1000 evrov deljeno z 2 ali tri.
Glede stroškov so ti že pojasnili, ne vem, če si dojela. Če nisi, ti nekako ni pomoči in nima smisla še enkrat vse od začetka.
Default avatar
ni logike pri tepki je napisal/a:
In kaj bi hotelo povedat? Ti si nebodigatreba parazit, ki za lastno rit odžiraš ljudem, ki zagotavljajo življenski ciklus in medgeneracijsko izmenjavo. Zaradi tega so marsikje po svetu dodatne obdavčitve za samske, le pri nas je te ničvredne drhali preveč, ta bi to šlo zakonsko skozi.
Default avatar
Nekaj pa ne upostevate.

Ko placujeta kredit dva, se tudi stanovanje deli na dva dela ob locitvi, samska oseba pa obdrzi celega, tako da mi ne goviriti da je lazje placevat kredit s strani dveh oseb, ce potem nepremicnine ne obdrzi samo ena oseba v izkljucni lasti.
Default avatar
Poročeni profitirajo je napisal/a:
Par sto ojrov se pozna pri plači??
Daj razčleni oz. pojasni to malo bolje, teh par sto ojrov pri plači. :-)
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Ne, ne bo držalo. Kdo bi pa delal, če bi se vsi samo plodili in nedelali. Za čas njenega nedela, je črpala - parazitirala - samske.

Da, tako enostavno je to.
Default avatar
Kr delajte frocovje. Pa pošiljajte svoje froce dalje na srednje ekonomske, poslovni sekretar, trgovske, družboslovje, ekonomija in druge neuporabne programe. Jaz še ne mislim tako hitro it v penzijo, bom rabil poceni delavce v prihodnosti.

700 za minimalca je malo dosti. jaz bi raje plačal 400. več bo vaše mularije, lažje bo izbirati, ali bi slovenca ali romuna?
Default avatar
ni logike pri tepki je napisal/a:
Glej, vsak , ki ima otroke tudi dela, ti pa ne doprinašaš nič, si le paarzit in višek. Vrednost namreč ni v denarju in proizvedenem višku materialne kložone, ampak v življenju, sobivanju, megeneracijski izmenjavi. Nič od tega vi ne dajete, ste pa celo toliko zblojeni, da ste nesposobni zavedanja, da ste sami morali bit nekomu rojeni, da ste daneč ničvredne zgube in rak rana družbe.
Default avatar
če že primerjaš je napisal/a:
Nimaš kaj, tudi praznoglavci morajo živeti, hehe. In takile imajo 3 ali še več otrok? Tipično.