Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

A kdo od vas je arašidovo maslo?

Default avatar

Nekaj me zanima

Kdaj ga jeste? Za zajtrk ali kot prigrizek? Je dobro? Jaz sem ga enkrat poskusila kot otrok, pa se spomnim, da mi ni bilo všeč. Lepi se za zobe.
Na kaj ga namažite? Kar na običajni kruh ali na kaj drugega? Ga jeste še v kombinaciji s kakšno drugo hrano? Sladko? Slano?
Zanima me, ker razmišljam, da bi mu dala še eno možnost, najbrž se mi je okus od otroških let že spremenil...
Default avatar

Nevenič

Jaz sem ga kupil, namazal na navaden kruh in mi ni bilo všeč.
Default avatar

peanuts

Nora sem na arašidovo maslo, ampak stoprocentno in gladko (kupim v Mullerju ali DM).
Delam tudi kroglice iz njega, recepte imaš na netu.

Zanimivo, tudi meni je bil zanič, ko sem ga poskusila kot otrok, zdaj se moram pa prav nazaj držat. Ampak pazi, v trgovinah imaš večinoma večje lončke in tam je dodan sladkor ... tak meni ni všeč. V Leclercu imajo sicer večje kozarce in pride cenejši (prav tako brez dodanega sladkorja), ampak tudi ni tako dober kot ta iz Mullerja, DM.
Default avatar

Xrobe

Peanut butter je super. Namažem ga na kruh in seveda preko njega dam še med, lahko tudi marmelado ali pa kakšno čokoladno - lešnikovo kremo. Poljubno po želji. Pa še skodelico kakava si pripravim, ali pa čaj in to je to.
Default avatar

Na dve leti

si en kozarček privoščim. Mora bit crunchy in čez marmelado.
Default avatar

Ja zanimivo

Me je najbolj dobro on z večjimi koščki iz Lidla...paše na tršem kruhu ali krekerjih
Default avatar

npr

miša iz niša je napisal/a:
Res se lepi na zobe, ampak mene ne moti. Namažem ga na navaden kruh oz. žemljico, drugega nič zraven. Pa v temle receptu se super obnese: https://www.kulinarika.net/recepti/1517 ... ma-afrika/

Jaz golaža sploh ne delam več drugače kot takole.
Hvala za idejo, ga bom poskusila uporabiti pri kuhi. Zadnje čase ne gre v promet...
Default avatar

Pobezljana puhoglavka

Nekaj me zanima je napisal/a:
Kdaj ga jeste? Za zajtrk ali kot prigrizek?
Zvečer. Na žlico. Brez dodatkov, samo 100% arašidi.
Default avatar

na kruh

Mažem si na kruh, zraven kakšnih sladkarij mi tudi paše, npr. sladoleda, tudi k ovsenim kosmičem, h kakšni omaki dodam (s piščancem paše). Meni je super.

Včasih si tudi nardim svojega, lepo zmiksam arašide in malo vode, tisto pa pride čisto drugače kot kupljeno - bolj sladkasto in belo-bež, ne pa oranžno. Oba sta mi všeč, kupljeni in domači
Default avatar

Jabolkonjam

O ja arašidov maslo obožujem. Najraje ga dodam k ovsenimi kosmičem ali k kakšnemu sadju (jabolka, banana,...) Zelo mi pa tudi paše na riževih vafljih (vem da niso zdravi). Kupujem 100% ali ga doma zmiksamo sama.
Default avatar

gewe

Nekaj me zanima je napisal/a:
Kdaj ga jeste? Za zajtrk ali kot prigrizek? Je dobro? Jaz sem ga enkrat poskusila kot otrok, pa se spomnim, da mi ni bilo všeč. Lepi se za zobe.
Na kaj ga namažite? Kar na običajni kruh ali na kaj drugega? Ga jeste še v kombinaciji s kakšno drugo hrano? Sladko? Slano?
Zanima me, ker razmišljam, da bi mu dala še eno možnost, najbrž se mi je okus od otroških let že spremenil...
Jem, najraje z jabolki ali pečeno banano.
Default avatar

Zakaj ne

Jabolkonjam je napisal/a:
O ja arašidov maslo obožujem. Najraje ga dodam k ovsenimi kosmičem ali k kakšnemu sadju (jabolka, banana,...) Zelo mi pa tudi paše na riževih vafljih (vem da niso zdravi). Kupujem 100% ali ga doma zmiksamo sama.
Zakaj rizevi vaflji niso zdravi?
Default avatar

vprašanjce

Smem vprašati, v kakšnem mešalniku zmeljete oreščke v maslo? Meni se vse zalepi po stenah in ne uspem dobiti homogene mase. Hvala!
Default avatar

v čist navadnem

jaz v čist navadnem za 30 €. Če se ti zalima, dodaj več vode ali pa olja. Proti temu sicer ne pomaga noben mikser, po moje.

Aja, pa to domače arašidovo maslo jaz zamrznem. Ker ne dodajam nič soli in ne vem, kako obstojno bi bilo.
Default avatar

v čist navadnem

v čist navadnem je napisal/a:
jaz v čist navadnem za 30 €. Če se ti zalima, dodaj več vode ali pa olja. Proti temu sicer ne pomaga noben mikser, po moje.

Aja, pa to domače arašidovo maslo jaz zamrznem. Ker ne dodajam nič soli in ne vem, kako obstojno bi bilo.
Pa čisto homogeno tudi pri meni ni. Ni tako gladko kot kupljeno, je bolj kot kak zrel kajmak. Se pa še vedno da na kruh namazat, pa dobro je tudi.
Default avatar

vprašanjce

v čist navadnem je napisal/a:
v čist navadnem je napisal/a:
jaz v čist navadnem za 30 €. Če se ti zalima, dodaj več vode ali pa olja. Proti temu sicer ne pomaga noben mikser, po moje.

Aja, pa to domače arašidovo maslo jaz zamrznem. Ker ne dodajam nič soli in ne vem, kako obstojno bi bilo.
Pa čisto homogeno tudi pri meni ni. Ni tako gladko kot kupljeno, je bolj kot kak zrel kajmak. Se pa še vedno da na kruh namazat, pa dobro je tudi.
Hvala za odgovor. Mogoče delam premajhne količine in s premalo tekočine. Se bom opogumila in poskusila še enkrat 😊
Default avatar

Jabolkonjam

Zakaj ne je napisal/a:
Jabolkonjam je napisal/a:
O ja arašidov maslo obožujem. Najraje ga dodam k ovsenimi kosmičem ali k kakšnemu sadju (jabolka, banana,...) Zelo mi pa tudi paše na riževih vafljih (vem da niso zdravi). Kupujem 100% ali ga doma zmiksamo sama.
Zakaj rizevi vaflji niso zdravi?
Jaz jih obožujem a pravijo da so baje rakotvorni

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood