Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako se zaljubite.eni celo večkrat?

Default avatar

nezaljubljena

zanima me ena stvar. kako se vam uspe zaljubiti se? Sploh tistim, ki ste že poročeni ali pač tako na splošno. Jaz sem bila mogoče zaljubljena le enkrat pri 16, ampak je mel tip drugo raje...Potem pa nikoli več, poročila sem se bolj tako nekako iz prijateljstva in ljubezni, nekako, pa otroci itd.
neverjetno se mi zdi, da so se ljudje sposobni prav res noro zaljubiti in me zanima, če se to lahko kako 'nauči', oz. kako vam to uspe, da čutite tako privlačnost in norost itd..tudi jaz bi jo rada, a nikjer naokoli nikoli ne vidim moškega ki bi me privlačil. (pa tudi ženske ne, da ne bo pomote). Prav čudno se mi že zdi, da nisem bila sposobna te 'predaje' v smislu, se noro zaljubiti. Ali je to možno, da se ''naučiš'' tako čutiti? ali kaj za vraga je to... ???
Kako vam uspe?? Enim celo večkrat???

PS: vem da se marsikomu, ki je zaljubljen do onemoglosti, to zdi butasta tema, a res me zanima, kako to uspe? Se res zaljubiš le, če ''nič'' ne vidiš, ne razmišljaš realno, ali kaj hudiča?
Default avatar

linda lee

Zaljubljajo se nezrele osebe. S tabo je vse ok.
Default avatar

Zartrose

Zaljubljenost je le kemična reakcija spolne sle in nima veze z ljubeznijo in srcem.
Default avatar

nazaljubljena

In zakaj pri meni nikoli ni prišlo do kemične reakcije? Jo lahko kako ''pospešim?? ustvarim?
Default avatar

Ilkova

Jaz sem se isto spraševala. Poročena 20 let, nato po ločitvi tri kratka razmerja po kakšno leto, pa nikoli neke nore kemije ali kaj takega. Pri 44-ih pa me je zadelo. Dobila sva se na par zmenkih, začela seksat, po par tednih sem bila čisto zadeta. Njegov vonj, dotik kože, smeh, glas, njegov izraz na obrazu, vse me je spravilo v stanje popolne bebavosti. To je kot neka pijanost, dobesedno ne smem blizu njega stopiti, pa me trga. Zraven njega se obnašam prav trapasto, kot
kakšna barbika. Postanemm pa boljša oseba, čisto nežna, prijazna in mehka.

Kako to doseči? Ni enostavno za nas, ki smo bili vedno vajeni zadrževati čustva in jih celo skrivati. Najprej mora biti prava oseba, da ti je fizično privlačna, potem mora prav dišati (ljudje so partnerje izbiramo po vonju, čeprav se tega večina ne zaveda) in tudi karakterno ti mora biti všeč. Ko najdeš, moraš še ti biti všeč tej osebi. In na koncu si moraš dovoliti, da te odnese. To narediš tako, da počneta skupaj nekaj, kar je obema v užitek. Pa da se dosti dotikata. Seksualno raziskujeta. In tako se potem sproščajo eksitocin in serotonin, ki sprožijo navezanost in celo občutek odvisnosti.
Luštno je.
Default avatar

itisme

Nihče nima sposobnosti zaljubiti se po lastni volji. To je darilo iz nebes, če vam je to všeč ali ne.
Default avatar

cchie

Več stvari se mora poklopit in skoraj nobena ni v moji kontroli. Ne da se zavestno sprožit, ne da se zavestno ustavit.

Udari kot strela z jasnega, deluje kot magnet. Oz. še bolje - kot strup, zamegli um. ima fizične in psihične posledice. Je pa jeba, če se zastrupi samo en. :)
Default avatar

Teorija

Menda se lahko v nekoga zaljubiš, če dovolj dobro samega sebe prepričuješ v to, da si vanj zaljubljen.

Sicer pa obstajajo določeni triki, ki temeljijo na tem, da telo ni sposobno ugotoviti, kaj je vzrok in kaj posledica. Na primer, če z nekom sedita dosti blizu in si globoko gledata v oči, bo to povečalo možnosti za medsebojno zaljubljenost.
Default avatar

DXB

Velika vecina zensk ni do svojega moza nikoli cutila nobene omembe vredno fizicne privlacnosti, da bi si ga red mocno zelela. Porocile so se iz cisto nekih drugih osebnih interesov in zelja po statusu, otrocih in zaradi pomoci moza pri izpolnitvi raznih osebnih potreb, npr. po samostojnosti, lastnem gospodinjstvu, itd. Ko to dosezejo, pa vec ne vedo kaj bi si z mozem. Ob pomisli na fafanje njegovega tica pa se jim zelodec obraca.
Default avatar

Aurelia May

Jaz sem se in zaradi nek8h zlorab v otroštvu verjetno v napačne. Dolga veza z nekom, ki me pa ful ni privlačil, ampak fizično gledano je res lep moški in me je imel rad. Šla sva narazen. Po tem v 5 letih 3 taki poskusi vez, ko se mi je za 2 od teh zdelo, da ne vidim prihodnosti, ker nista imela pri sebi vsega razčiščenga in jaz tudi v bistvu ne, delujem pa bolj družbeno sprejemljivo nekako. Eden od teh me je pol leta prepričeval in sva še prijatelja, trajalo je dolgo, da sem lahko bila sploh z njim. Mogla sem premagat nek gnus do moških in njega, ampak me je potem on začel zavračat. Vsi trije so na nek način me in naprvi pogled ljubezen je bila samo z 1 in nisva bila takoj skupaj, sem se tega ustrašila. Počutim se zlorabljeno s strani moških in od ljudi. Nikogar ne spustim blizu in imam problem se zaljubit. Zgodilo se mi je tudi, da sem koga spoznala in je želel nekaj več od mene, tipi začnejo ugibat o mojih občutkih, preteklosti, nekomu ne moreš kar tako nečesa povedat takoj, vedno so s tem problemi. Vse mogoče reakcije sem doživela. Delujem skrivnostno in zbujam negotovost v moških. Namesto da bi od ljudi dobila to, da zacelim rane, se te poglabljajo. Ljubezen ni to, kar mi mislimo, da je. Večina ne zna ljubit.
Default avatar

Popay

Ilkova je napisal/a:
To je pa lepo prebrat. Drugač pa, moškemu, ko vidi, da je ženska psihofizično zdrava, strastna, mila, dobrovoljna in se dobro počuti v svoji koži, pa še izobražena se ni težko zaljubit ampak na to paketu naletet je težje kot na lotu zadet. Pa ajde, tud ženske imajo verjetno kontra problem z razliko, da moški pademo dost bolj na fizično lepoto in spregledamo en kup obstranskih felerjev.
Default avatar

itisme

Aurelia May je napisal/a:
Predvsem ne pričakuj od drugih, da ti bojo pomagali zacelit tvoje rane. Najdi moč in pogum v sebi.
Priporočam ti v branje knjigo Ponovna povezava, Eric Pearl.
Default avatar

zakaj_pa

nezaljubljena je napisal/a:
Slovenci smo navajeni, da se ne smemo sprostit, prepustit, strah neuspeha v ljubezni. Velikrat sem, ko sem bil mlajši trpel, še večkrat pa užival v vsakem trenutku. Treba se je zavedat, da življenje je ciklično, enkrat je super, enkrat beda, sam treba se je sprostit. Lepo je IT skozi življenje varno, lepše pa malo Kalkulirano tvegat.

Če ne spustiš nobenega blizu in si nezaupljiva, se ti ljubezen (zaljubljenost) ne more zgoditi.
Default avatar

nevredno

nezaljubljena je napisal/a:
Na tem forumu zadnje čase vidim, da je pojem "kaj bi se komu lahko zdelo butasto" lahko zelo različno razumljen. Škoda energije, ki bi se jo vlagalo v pisanje. Na njem bodo ostali le enako misleči in očitno ta trend ustreza.
Default avatar

Zartrose

zakaj_pa je napisal/a:
Zaljubljenost ni enaka ljubezni.
Lahko se iz zaljubljenosti razvije ljubezen, vendar se dostikrat ne. Zaljubljenost so rožnata očala, na delu pa je spolni nagon zamaskiran v zaljubljenost.
Default avatar

zakaj_pa

Zartrose je napisal/a:
To vem, samo sem mnenja, da brez zaljubljenosti in privlačnosti, do ljubezni praktično ne more pridet.
Default avatar

Zartrose

zakaj_pa je napisal/a:
Jaz pa vem, da se ljubezen rodi brez zaljubljenosti.
Pri večini ljudi, ko jih metuljčki v trebuhu/zaljubljenost mine, ko padejo rožnata očala dol, ugotovijo, da ta človek sploh ni to, kar so mislili da je. Torej spolni nagon tako prelisiči um, da mislijo da ljubijo, a so se le zaljubili (trik narave, da bi prišlo do oploditve)..
Kot sem rekla, lahko se razvije ljubezen iz zaljubljenosti, vendar načeloma to ni tako.
Dokaz- ko mine zaljubljenost v vezi, jih večina ne konča vezo, ker jih vežejo krediti in ker je lažje živeti v dvoje kar se tiče pokrivanja stroškov, se ponovno zaljubijo v nekega drugega, se spustijo v afero, potem ta zaljubljenost mine in jovo na novo... toliko časa dokler jim ne sekne, če sploh jim, da to kar počnejo ni ne ljubeznivo do sebe ne do človeka s katerim živijo..
Default avatar

zakaj_pa

Zartrose je napisal/a:
Jst pa ne vem, kako se lahko ljubezen rodi, če človeka ne spustiš do sebe. Takega, do katerega v prvi fazi nisem bil vsaj naklonjen, nisem nikoli spustil do sebe, ker je to brez veze, posledično mi ni jasno od kje ljubezen?

Hvala bogu, da smo si različni...
Default avatar

MsOlivija

nezaljubljena je napisal/a:
Ne na silo;) Ko ti oseba zadiši fizično in psihično, ko je s to osebo vse enostavno in prijetno... ko te vleče k njej... ko naenkrat dojameš, da te je "zadelo":)