Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

NAPAČNO POSTAVLJANJE OTROKA NA NOGE

Default avatar

Očkoa

Pozdravljeni.
Morebiti mi vi lahko pomagate z informacijo, ali tudi pri otroku starem dobro leto obstajajo kakšne vrste masaže, ki bi spodbudili oz. okrepile mišice na notranji strani stopal pod gležnjem oz. kostjo. Fizioterapevtka namreč tudi pravi, da otrok stoji čisto na kosti - stopala sol obrnjena čisto navznoter. Večino časa pa je čisto na konicah prstov oz. celo na nasprotni strani prstov je hčerka sposobna stati. Delamo le vaje, kjer pri stoji otroka prenesemo težo na zunanjo stran stopala. Zanima me ali bi morebiti obstajala tudi kakšna masaža, da bi se mišice bolj razvile ali magnetna terapija?

Otrok se potem, ko ga "prisilim", da stoji le na eni nogi, kar spusti na tla.

Ko mu z rokami skušam dvigniti gleženj z oporo na notranji strani imam občutek, kot da nekaj preskoči? To opažam le na 1 nogi, kjer je gleženj še bolj pomaknjen navznoter in navzdol. Je teoretično možno, da bi bil morebiti gleženj malo več kot leto stare hčerke že poškodovan?

Zahvaljujem se vam za odgovor.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Žal ne obstaja nobena masaža za krepitev mišic. Otrok se razvija in stopala se še razvijajo kakor tudi gibalni vzorci. V nekaterem obdobju je povsem normalno, da obremenjujejo stopala bolj na notranji strani in spet v drugem obdobju, da hodijo bolj po prstih... Koliko je stara hčerka?
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Moderatorji

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt
Barbara Purkart
cron