Forum.Over.Net

Starševski čvek

Izkušnje z nutricionistko gospo Katjo Tomažič

Default avatar

Fanika 13

Ali morda kdo pozna to gospo? Razmišljam o obisku pri njej, ne toliko zaradi kg (imam jih cca. 10 preveč), kot bolj zaradi zdravja. Ker pa slišim vse mogoče, bi želela še od vas kakšno mnenje. Je dieta komplicirana? Ali dejansko pomaga za zdravje? Hvala!
Default avatar

Tinka G

Poznam gospo, ki ji je omenjena nutricionistka zelo pomagala. Je pa menda sestavljanje jedilnikov vsaj na začetku komplicirano. Morda tudi nekoliko neživljenjsko, pač po tradicionalni kitajski medicini. Če se držiš, najbrž pomaga, od posameznika pa je odvisno, koliko in kaj je pripravljen vložiti vase.
Default avatar

Katera je to

Je to tista gospa, ki ji moraš urin prinesti in na osnovi njegove barve določi kaj ti je?
Default avatar

Fanika 13

Katera je to je napisal/a:
Ne, to ni ta. Sem skoraj ziher, da ni :)
Default avatar

Nika 10

Pozdravljeni,
sama sem bila pri njej. Ja, njeno znanje in njeni napotki pomagajo ogromno pri zdravju. Moraš, pa biti toliko močna oseba, da ne kloniš pod njenimi frustracijami, ker ni ravno "človeku prijazna osebnost". Strinjam se popolnoma z njenimi napotki, rada bi se še več naučila od nje. A mene je odpikala po 1x obisku pri njej (in tik pred drugim pregledom), ker sem zbolela. In pri njej je, če zboliš, potem se ne držiš napotkov in potem te ona ne bo več niti povohala. Pa noben razlog ne bo dovolj dober, niti ta ne, da nisi dovolj časa na temu načinu prehranjevanja, da bi bil sposoben prečistiti svoje telo (večina čjudi pravi najmanj 3 mesece, da se prečistiš, jaz sem bila na tej prehrani 5 tednov).
Se pa strinjam z vsemi ostalimi, da je njeno znanje noro in lahko pomaga marsikomu. Njen odnos do ljudi, pa lahko enako vse skupaj pokvari. Odločitev je pa vaša :)
Default avatar

Lejla12

A je to tista ki te pogleda v oči in nohte ter računa 50€ za jedilnik, ki je za vsakega isti. Prosena kaša 3x na dan 😂🤣
Default avatar

Lejla12

A je to tista ki te pogleda v oči in nohte ter računa 50€ za jedilnik, ki je za vsakega isti. Prosena kaša 3x na dan 😂🤣
Default avatar

Dieta je taka

Dieta je brez glutena in brez sladkarij, sladkorja in meda. Prepovedano mleko in mlečni izdelki. Zahteva, da se jedilnik ne ponovi zaporedoma, de pravi, da se vsak dan je kaj drugega. Nobene ocvrte hrane. Vsak dan obvezno meso. Prepovedana čebula, česen, paprike, začimbe. Jesti znotraj predpisanih ur za posamezen obrok bv- točne ure, do kdaj se kaj je. Vsak dan kuhati juho in kašo. 2x tedensko jesti slan zajtrk, 5 x pa sladkega. Kava samo bio varianta, brez sladkorja, x rastlinskim mlekom.
Default avatar

ne to ni to

" Dieta", ki jo svetuje prav gotovo ni ta kot jo pišeš. Ni niti dieta, ampak pravilno prehranjevanje. Za vsakega je drugačna, pač glede na že prisotne težave v počutju in zdravju; pa še 4x v letu se spremeni glede na letni čas. Nekateri lahko uživajo tudi kaj sladkega, drugi pa popolnoma nič.
Pa lepo bodite.
Default avatar

Potem pa

ne to ni to je napisal/a:
Ah, mi smo imeli vsi v druzini popolnoma enako predpisano hrano. In ja, tocno taka je, kot sem napisala. Edino, da lahko pozimi jes svinjino, poleti ne. Pa se nekaj takih cvetk. Ker jo niti ne zanima, ce svinjino sploh jes ali ne. Nad mojimi starsi je cisto ven padla, ker sta v belezko, (kamor moras vsak dan pisati, kaj jes in jo imeti na pregledih sabo) tri dni zaporedoma napisala isto juho. Ker pri nas pac ne necemo hrane v smeti.
Nic sladkega ne dovoli. Lahko pri zajtrku uporabis javorjev sirup, kava samo neka bio varianta.

Ce se z menoj ne strinjas, potem pa ti napisi jedilnik. Jaz povem po pravici, tako kot je. Vsak morajo jesti ajdo, proso, riz, nic kruha, nic sladic. Nic mleka.