Starševski čvek

Družinski zdravniki, ki so dali odpovedi v ZD Kranj in drugje, ne bi smeli več nikoli opravljati tega dela!

Default avatar
To, kar so naredili zdravniki v ZD Kranj, je SRAMOTA za slovenijo! Od nekdaj sem mnenja, da tisti zdravnik, ki opravlja svoj poklic s srcem, je najboljši zdravnik, ki se bo za pacienta tudi zelo potrudil in bo na voljo, ko ga boš rabil. No, z ženo imava oba osebnega zdravnika v ZD Kranj. Oba imava vsak svojega zdravnika … in oba zdravnika, ki imava, nikoli nista kazala nekega življenja do dela. Ko si prišel notri, je stalno bil občutek, kot da komaj čaka, da se že takoj, ko z eno nogo notri stopim, obrnem in grem ven. Recepte je stalno pisala s tako brzino, da sem mislil, da bo zaspala zraven, govori stalno tako počasi, kot tisti, ki je tik pred spanjem, Po hodniku se skoraj vsi zdravniki sprehajajo tako počasi, kot da so tam na dopustu.

No, in ravno ta dva zdravnika sta na dopustu oz. sta zaprla svoje ambulante. Zdravnika, ki sta že nasploh bila "slaba", kar se odnosov med pacienti in njima tiče, ter samega dela. K zdravniku grem enkrat na par let. Zadnje leto sem bil parkrat, ker v tej službi, kjer delam, kdo samo malo zakašlja, pa ga že posilijo na bolniško, da se še ja ne bi kdo okužil … In še vsakič, ko sem šel k zdravniku (so bile tudi poškodbe in sumničave bolečine v telesu), mi je tam zdravnica težila v smislu: "Glejte, jaz sem se šolala v tem, zato zagotovo več vem, kot ljudje na internetu pa kakšni vaši kolegi itd" … in ko ti zdravnik tako izjavo da, saj ne veš kam bi jo poslal.
Na primer, dva meseca nazaj sem zahteval, da bi mi naredili rentgensko sliko kolena, ker imam občasno hude bolečine in ponoči niti prav ne spim ali pa kdaj pa kdaj ne morem do konca pokrčiti kolena ... ne … zdravnica me je poslala "na masažo" h kineziotapingu. Mesec dni po tej masaži še imam vedno iste bolečine, ampak ona ve kaj dela, saj se je šolala.

Moja sorodnica ima isto v ZD Kranj zdravnika, ki pa ga tako ona kot veliko drugih znancev, pa dveh sodelavcev, ne morejo prehvaliti … in ta zdravnik je danes delal, in bo še dalje delal.

Ne vem, kaj bi radi zdravniki dosegli? Če si mislijo, da živimo v času 90ih prejšnjega stoletja, so se malo zmotili. Malo včasih gledam primerjavo teh zdravnikov in mene (pa tudi drugih) … Ko gledam zdravnike v Kranju, kako se sprehajajo, kako imajo čas klepetati z nekimi znanci na hodniku o čisto nekih drugih stvareh, ko se zdravja sploh ne tiče, med tem, ko imajo polno čakalnico, na malici so več kot pol ure ali pa tudi 50 minut (sem že doživel) … prideš notri, tam te tako počasi obravnava, da sploh več ne veš ali je tako zaspan, ima samo slab dan ali … ne vem, zunaj pa polna čakalnica. Gledam sebe. V službi delam hitro, na malici sem kdaj tudi manj kot pol ure, dostikrat kaj komu crkne na firmi in mi gnjavijo 100 na uro, da morem iti popravit ali samo pogledat kako pa kaj itd. Ko sem doma, mi telefon (ni službeni) zvoni vsaj enkrat na dan od direktorja, koliko se je naredilo, pa kaj se bo delalo itd, ko pišem v liste, pišem z normalnim tempom, pa vseeno se mi zdi, da pišem 5x hitreje kot zdravnik recept! 3/4 družinskih zdravnikov v sloveniji je LENUHOV! Jaz, da bi bil zdravnik danes, mene bi verjetno vsi ostali zdravniki zasovražili, ker bi jim normo dvignil z normalnim tempom, namesto 10 minut iz wcja bi hodil 2 minuti itd.


Jaz bi vsem tem zdravnikom, ki so dali odpovedi oz. so zaprli svoje ambulante, dal doživljensko prepoved opravljanja dela preko zdravstvenega zavarovanja in plače iz javnega sektorja! Že tako imajo zelo lepe plače glede na tempo, ki ga imajo, pa še hočejo imeti več.
Default avatar
da razjarjen narod pritisne, da Slovenija začne uresničevati evropsko direktivo, po kateri bomo lahko enakovredno obiskovali zdravnike izven Slovenije. Kolikor vem, smo menda še edini, ki te izmenljivosti nimamo urejene! Zdravnikov ni, zato nam odprite meje! Naj meje ne bodo odprte samo zato, da vlačite glavarino iz culakafre, bemvamsunce vašo!!!
Default avatar
Problem slovenskih zdravnikov je njihova
vzvišenost. V resnici pa ravno tako ne poznajo svojega področja kot v kateremkoli drugem poklicu. Samo s to razliko da mehanik žari a avto ker je pozabil olje dolit zdravniku pa umre bolnik ker je bil površen in postavil napačno diagnozo. Ampak mehanik bo za škodo na avtu plačal zdravnik pa brez slabe vesti dela dalje.
Default avatar
Slabi zdravniki je napisal/a:
ti torej podpiraš sužnjelastništvo, torej dohtar ima samo za delat in trpet pa tiho biti. Bi se s tem strinjala da ti , če daš odpoved na trenutno delavno mesto ne smeš več dobiti dela nikjer, daj tepka , uporabi možgane, ja vsekakor rešitev je da si ljudje zdravnike poiščejo v tujini, imamo pa takoj en problem, potem bo naše zdravstvo naenkat prazno, čakalnih dob ne bo več...
Default avatar
To dogajanje je politično prefinjen način spravljanje ljudi pod rušo.
Politika pa smo mi vsi in politiki so naši ljudje.
Jaz verjamem, da imajo zdravniki preveč pacientov in tudi če se vse privatizira, bo pacientov enako število. Ne bo jih nič manj.
Rešitev bo, da vsak pregled, ki bo več kot četrti, plačaš.
S tem bi omejili število prihodov k zdravniku in vzpodbudili bolj zdrav način življenja.
Default avatar
Šankara je napisal/a:
A prvi trije obiski pa so zastonj?kdo placuje zdravstvo?kdo laze da imamo brezplacno zdravstvo?nuc ni brezplacno niti je bilo v jugoslaviji niti je zdaj..cakalne vrste so umetni ustvarjene,cilj je zgolj se vecje zasluskarstvo tistim ki ze zdaj imajo prste v marmeladi in tudi zdravniki so med njimi....gre se zgolj za pogoltnost posamezikov ki jim nikoli ni dovolj denarja
Default avatar
Slabi zdravniki je napisal/a:
Takim se preprosto vzame licenca!
Zanima me le zakaj je Kuštrin (sindikat) tiho!
Default avatar
pa število pacientov in administracija ne bo več niben problem najbrž
Default avatar
Splošni zdravniki naj gredo privat, tako kot zobozdravniki. Zdravstveni dom, naj zadrži urgenco.
Default avatar
Po hitrem postopku spremenit zakon in uvoziti zdravnike.
Default avatar
Začnimo vsi množično je napisal/a:

Brez veze. Danes imaš vse informacije na internetu in se lahko zdraviš sam.
Default avatar
Nevenič je napisal/a:
potem se bo stevilo ubogih in trpečih podjetnikov ki komaj štukajo iz mesca v mesec še povečalo. In še pohlepne sestre ki zahtevaho rednega minimalca bojo morali sami zaposlovat
Default avatar
....Hipokratova prisega ne velja več?
Default avatar
Ste pa hecni. Ce nekdo noce delati na XY delovnem mestu ga ne moreš prisiliti, da dela. Ce bi se to dalo ne bi bilo pol Slovenije na sociali. Bodi frajer pa jih prisili naj delajo. Ne mores. Enako je z zdravniki (tudi to je poklic) ,ce nocejo delat pri franciju ga ne mores prisiliti. Ce hoce delat pri Jožetu mu ne mores preprečit.
Kako si to predstavljate, da bi jim kar licence jemali.? Zakaj ze.? A zato ,ker noce delat pri franciju.? To ni zadosten razlog za odvzem licence, saj vsak lahko dela tam kjer hoce -tudi vi.
Pravice zase, ne pa tudi za druge al kako ze pametnjakoviči.?
Default avatar
A A A je napisal/a:
Morda so pa dali Hiokritovo prisego??
Default avatar
Ni problema. Naj gredo privat, če jim kaj ne paše. Ampak z lastno opremo v lastnih prostorih. Imajo pravico do odpovedi, seveda. Ampak naj ne računajo, da bodo samo izsilili svoje in delali naprej, kot so do zdaj in dobili še cel kup dodatnega dopusta za poleti. Noup.

Se strinjam, da bi splošni zdravniki, s takšnim odnosom do pacientov, kot ga imajo tu, pogrnili kot so dolgi in široki.
Default avatar
*v tujini pogrnili
Default avatar
V Avstriji imamo znanca zdravnika. Pravi, da tam že dolgo vse urejajo elektronsko: napotnice, recepte, laboratorijske izvide ... Pravi, da je bilo v začetku res nekaj zaostankov, ampak ko so se navadili, je vse tekoče. Število pacientov na zdravnika je približno enako kot pri nas.
Ne vem, no, na vseh področjih se uvaja digitalizacija. Kako, da je ravno v zdravstvu tak problem?
Default avatar
Res ne vem kaj vam ni jasno, odpoved je bil skrajni ukrep ker so pač imeli preveč pacientov in z državo se ni dalo nič zmenit, specializacij pravočasno ni bilo dovolj razpisanih, naj država naredi poklic družinskega zdravnika vabljivega, kako ga narediš z denarjem, pa bo konec vseh problemov, ali pa naj odpre možnost da si vsak svojega dohtarja poišče v Avstriji ali italiji, pa bo konec problema, jasno denar pa ne bo na razpolago lobijem ampak bo treba plačati storitve, čakalnih vrst ne bo , spet bo problem ker tisti naprej ne bodo mogli izsiljevati za denar.
kolega dela v rusiji, tam če gre k dohtarju pač gre tam v tisti dom zdravlja in tam je ogravnavan na enem mestu od a do ž, nič se ne vozi sem ter tja, predvsem pa je obravnava TAKOJ, od vrat do vrat !
Default avatar
birokracija tu in tam je napisal/a:
Kot razumem je problem vpisovanja kupa brezveznih podatkov, torej slabo pripravljen projekt, namesto da bi samo kljukal pozicije mora vpisovati neke podatke>