Prehrana in kulinarika

čokoladne kroglice

Default avatar
Ima katera res kak zelo okusen recept za čokoladne kroglice. V raznih slaščičarnah imam najraje tiste malo večje (so morda z biskvitom?) ali pa kaktuse v mariborski mehiški restavraciji ob Dravi.
Vsakega recepta bom zelo vesela. Iskalnik namreč ni našel veliko napisaneda na to temo.
aja
Default avatar
Jaz imam za čokoladne bonbone.

500g margarine
180g naribane grenke čokolade
20g narezane grenke čokolade
1 vrečka čokoladnega pudinga(prašek)
1 vanili sladkor
8 kapljic arome ruma
50g čokoladnih mrvic

Hladno margarino(maslo) v posodi dobro zmešaj.Postopoma dodaj čokolado,prašek za puding,vanili sldakor in rum.Oblikuj kroglice in jih povaljaj v mrvicah.
******************
Ljubezen je luštna stvar
Default avatar
Tvoj recept je že obdelan. Ko sem maso naredila, sem jo dala za eno uro v hladilnik, potem pa naredila kroglice in jih dala v papirnate skodelice. Nekaj sem jih povaljala v kokosu. Se mi že lepo sušijo na pladnju, na hladnem.

Hvala in lep dan!
Default avatar
Malo večje kroglice so gotovo z biskvitom, drugače bi bilo vse skupaj pretežko in premočno. Tudi jaz jih delam z biskvitom, prav v ta namen ga spečem. V slaščičarnah dajo noter ostanke vseh tort - zato je tako nedosegjivo dobro, hehe.

V iskalnik vpiši ježki, čokoladni ježki, kokosove kroglice, rumove kroglice ipd. Smo že govorili o tem, "svoje" kroglice oz. ježke sem podrobno opisala, tudi fotka je nekje. Če ne, povej, prekopiram še enkrat...
LP Mimi
Default avatar
Mimi,jaz pa ne najdem...
Default avatar
Evo, ponavadi tudi jaz ne najdem (hehe, zato raje kopiram), vendar tokrat sem našla. Šlo se mi je zaradi fotk, še ena je prilepila tudi krasno fotko teh bombic...


Lepe, dobre ježke in lp, Mimi