Politični čvek

Levičarji in desničarji, partizani in domobranci, zakopljite že sekire in začnite delat za boljši jutri vseh.

Default avatar
Ta debata je zelo koristna tudi Sloveniji, super ilustrira dualnost, levičarje in desničarje, komuniste in kapitaliste, partizane in domobrance. Mladi in stari vas imamo poln kufer!
75 let nazaj se je zgodila morija, nihče takrat prisoten ni več niti živ, vi se pa še kar prepirate in delite Slovenijo.
Vaš divide in conquer način je evidenten in ljudje nismo več tako neumni ali neinformirani, da se tega ne bi zavedali. Kar počnete nima več nobenega smisla in vsi ste enako krivi, levi in desni.
Pozabimo preteklost in začnimo raje izboljševati prihodnost.Prenehajte že s tem predalčkanjem in nehajte iskat sovražnike in borbo kjer je ni in začnite RAZMIŠLJAT s svojo glavo in DELAT s svojimi rokami!

Citiram Žižka: "Danes je narobe to, da če se nekdo ne strinja s tabo, te takoj označi za fašista. Ampak to je lenoba, ljudje najdejo nekaj s čemer se ne strinjajo in namesto, da bi razmišljali rečejo, da je tisti, ki razmišlja drugače fašist. Ni tako preprosto."

Marxisti in komunisti so zelo sposobni, ko je treba kaj uničit. Nimajo pa blage veze, kako kaj zgradit. Kapitalizem je treba izboljšat, ne uničit in na novo zgradit, samo, da imajo lahko levičarji novo revolucionarno avanturo (skupaj z sto miljoni mrtvih), ker je najboljša možna varianta, ki jo imamo. In ne pozabite, da zdaj živimo v najboljši možni družbi v znani zgodovini.

Celo Žižek se je odrekel postmodernim levičarjem. Njegovo končno sporočilo, kot ena stvar, ki je najbolj pomembna za to debato je: Postmodernistični levičarji in ultra desničarji naj razmišljajo in zavrnejo to enostavno delitev. Edina alternativa desnici ni politična korektnost. Prosim, če ste levičar, ne čutite se obvezani k politični korektnosti. Mislite, naj vas ne bo strah razmišljanja.

Peterson: "Upam, da ljudje zapustijo to debato z vero v komunikacijo med ljudmi z različnimi pogledi." Ljudje dobre volje lahko komunicirajo in iz te situacije izidejo boljši.

Če je Peterson profesor, ki debatira in zagovarja moralo, zdravo pamet in dialog skrajni desničar, kaj sta potem Hitler, Stalin in Mao?

Tudi jaz prosim levičarja skupaj z vsemi kloni in multinicki:
Prosim, če ste levičar, ne čutite se obvezani k politični korektnosti. Mislite, naj vas ne bo strah razmišljanja. In nehajte iskat sovražnike, boj, revolucijo in uničenje vsega okoli vas ampak iščite komunikacijo, sodelovanje in delo za boljši jutri.
Default avatar
... da bi jutrišnji praznik PROTIIMPERIJALISTIČNE FRONTE poimenovali kot se je zgodil , ne pa da si še vedno lažete da ste bili na drugi strani zgodovine do napada na USSR.
Default avatar
Kdo pa so to "levi-desni?" A so Janševi desni??? Zagotovo ne! Pokažite samo eno stranko na celem svetu, ki je tako pokradla državo in državljane in vse podarila tajkunom in RKC. Po celem svetu vsi " desni" spoštujejo svojo državo i državljane in jim je res svetinja. Skratka, levih in desnih ni. Obstajajo samo ljudje, ki med ljudmi gradijo mostove in ljudje, jim mostove podirajo. SdS pa med prve zagotovo NE SPADA! Levi desni obstajajo samo med nesposobnimi politiki in njenimi ovcami. To je le slama za preživetje teh nesposobnih ovc in oslov!
Default avatar
Partizani in domobranci je napisal/a:
"Marxisti in komunisti so zelo sposobni, ko je treba kaj uničit. Nimajo pa blage veze, kako kaj zgradit. Kapitalizem je treba izboljšat, ne uničit in na novo zgradit, samo, da imajo lahko levičarji novo revolucionarno avanturo (skupaj z sto miljoni mrtvih), ker je najboljša možna varianta, ki jo imamo. In ne pozabite, da zdaj živimo v najboljši možni družbi v znani zgodovini."

Koliko drugače pa deluje kapitalizem, vključujoč uničevanje, da bi na novo zgradili in milijoni žrtev, da bi se povečevala akumulacija un prisvajala tuja naravna bogastva?
Default avatar
Človeku, ki se samo malo razume v ekonomijo in politiko je popolnoma jasno, da PRIVATNI KAPITAL VEDNO TEMELJI NA JAVNI REVŠČINI!!! Drugače ne gre! To vam bo potrdil vsak ekonomist, ki se na zadeve spozna.