Starševski čvek

Se to, kako premožen je nekdo, vidi po avtu?

Default avatar
Ste tudi vi takšni, da situiranost ljudi ocenjujete po tem, kakšen avto vozijo? Če je dražji, so zagotovo premožni, če je cenejši, pa reveži?
Default avatar
Ja kako pa ce jih 3/4 vozi avto na puf.
Default avatar
res me zanima je napisal/a:

Kako premožen je nekdo ne moreš vedeti po avtu, avto ne pove nič o finančnem stanju. Pove samo to, ali je osebi pomembno kak avto vozi🤷‍♀️ enim je vseeno, eni pa dajo zadnji cent v avto.
Default avatar
Naši prijatelji živijo v krasni hiši, polni slik, kipov in redkih izdaj tujih in naših knjig.Sami povedo, da imajo premično premoženje zavarovano za 1,2 mio€.
Avto imajo star 19 let, ni vreden več kot par sto €.
Torej?
Default avatar
Podobno kot pri ljudeh samih, kjer detajli izdajajo premozenjsko stanje cloveka (urejenost in negovanost se da opaziti tudi za sicer nevpadljivimi in nemodnimi oblacili) je to do neke mere mogoce tudi pri avtomobilu. Pri tem pa je bolj od same nabavne vrednosti vozila treba videti in poznati detajle (pa smo spet pri vzdrzevanosti in negovanosti vozila).
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Marsikdo, ki ima pičkohvatljiv pleh na lizing, praktično nima za burek. Že pred leti je v naši soseski nekdo vozil poršeja (kupil na IT odpadu, nekaj “pošraufal“ še prjatli), pa je pri 40 še stanoval v sobici pri mami in zajedal njeno penzijo. Marsikomu je pri izbiri avta navdih sosed. Bognasvaruj, da bi imel boljšega. Po drugi strani pa poznam ljudi, ki imajo več nepremičnin v centru mesta, avto in življenjski stil pa čisto povprečen.
Default avatar
Za naivne in bolj preproste je avto znak, koliko premoženja ima nekdo.
Default avatar
Avto je (takoj za obleko) najcenejši način kako okolico prepričati o svojem "uspehu"
Default avatar
Ja, tako ocenjujejo avtomobile sosedje. Midva sva kupila pred 6 leti avto star pol leta. Cena novega je bila 33.000, dobila sva ga za 21.000. Dobro služi, je dovolj velik in še vedno lep. Takrat so mislili, da sva ful bogataša, ker sva kupila tak avto, zdaj pa mislijo, kaka reveža sva, ker ga še kar nisva menjala... Hahaha, dol mi visi, kaj mislijo!
Default avatar
Tako ocenjujejo neumne ženske. Dobre avtomobile vozijo tisti, ki jih hočejo čimveč po*ukat in tisti, ki jim je to všeč in si lahko privoščijo. Pa tudi reveži, ki jih vzamejo na lizing.
Default avatar
Ne.

Nekoč sem šla ven s tipom, ki je imel tako kripo, da jo je moral po randiju vžgati na kable :) Saj je bilo kar romantično. Drugače je bil pa za slovenske razmere čisto premožen plus zelo dobra plača (IT, nekaj tisoč evrov na mesec). Enostavno se mu ni ljubilo pretirano ukvarjati z avtomobilom, ker je imel dovolj drugega dela, ga je pa to vžiganje na kable potem toliko znerviralo, da je takoj naslednji dan šel vplačat in nato skeširal nov avdi.
Default avatar
Pametni ljudje ne vlagajo v avte, ker jim vrednost takoj pade. Vlagajo v tisto, kjer vrednost rase in imajo dobiček.
Ostali pa se pehajo za "najboljši" avto.
Default avatar
Ne.
Znanec ima zadnji audi z vso mogočo opremo, na leasing (ker mu kredita niso več dali) in komaj leze čez mesec. Ker je avto lahko največ 2 leti star seveda plačuje še vsaj dva prejšnja avta. Obup.
Poznam sicer tudi nekoga, ki je zelo bogat in ima seveda tudi hud avto, a je popolnoma preprost sicer in če bi ga srečal tako mimogrede, ne bi rekel, da je med premožnejšimi.
Default avatar
Točno tako, kot je nekdo že navedel - po avtu se vidi kvečjemu, koliko je posamezniku pomemben, pa naj ima ta denar ali ne.

Meni, recimo, je pomembno, da se vozim v dobrem, kvalitetnem in varnem sredstvu. Pa da mi je všeč tudi na oko. Precej časa namreč preživim na cesti.
Je pa tudi res, da danes vozim boljše avtomobile kot pred leti, ker si to pač lahko privoščim, imam pa tudi nek platfon. Recimo, da je moja ciljna skupina v rangu nekje 50-70 tisoč. 100 za avto ne dam, razen če mi reeeeeees velik denar ne pade v naročje. Avto menjam na 4-5 let, keširanje (starega v račun), se mi je pa tudi zgodilo, da je bil leasing cenejša varianta (v smislu do 3 leta).

Moj sorodnik recimo, je res poln denarja, ker so pred leti odlično vnovčili družinsko podjetje in še danes vsi trije odrasli otroci zelo udobno živijo s tem denarjem sebe in družine. Avto je imel zelo dolgo nek sklumpan citroen enoprostorec, zdaj pa vozi jeepa iz druge roke, ki je navznoter cela drvarnica, a je hudo praktičen za njegov življenjski stil.

Je pa za dodati morda to, da je ven metanje z avtomobili zaradi drugih res bolj šport Slovencev kot na primer zahodnoevropskih nacij.
Default avatar
Tezko govoris o premoznosti na podlagi avtomobila. Sosedje imajo ogromno fensi hiso, za katero imajo 400.000 posojila. Pred hiso pa avto za 35.000 na leasing.
Se pravi, da imajo najmanj skoraj pol miljona minusa.
Sami imamo his, ki je k sreci ze v celoti odplacana (se 5000 eur nam manjka do cilja, avtomobila sta stara 10 let in odplacana. V bistvu si stejem, da smo premoznejsi od sosedov, saj ce danes umremo, imajo oni pol milijona pufa, trosijo na potovanjih in dragih oblacilih,mi pa hodimo dvakrat letno na dopust in imamo k sreci ze skoraj pozitivno bilanco. Premoznejsi smo od njih. Pika. Ce sosed umre, gredo v stanovanjce. Pika. (No, najbrz je dobro zavarovan, a vendar soseda s 1200 eur place ne bo pokrila niti vzdrzevanja hise, kaj sele 20 letnega kredita.
Default avatar
Po avtu se vidi samo to.... kakšen avto ima.
Default avatar
Blableblo je napisal/a:
Draga moja, oni hišo še vedno lahko prodajo za pol mio +, odplačajo pufe in so daleč pred vami. Gospod je pa verjetno zavarovan vsaj za višino kredita, ki ga nosi (to je tudi smisel takih zavarovanj). Tako da si ne delaj nobenih utvar.
Default avatar
res me zanima je napisal/a:
Itak ja LOL
Mislm, kako boš vedlo da je premožn če voz dobr avto, ko ga pa skor vsak kup na kredit al leasing? Eni vozjo full dobr avto, pa doma še za burek nimajo. Imaš tud socialce ki se vozjo v dobrih avtih.
Default avatar
Replika je napisal/a:
Se strinjam s tem. Sama sploh nimam avta, ker pac uporabljam taxi za v sluzbo, vcasih pa me tudi kak pelje, za pa po mestu se sprehajati imam pes hondo :), metro ali bus. Sem cisto zadovoljna s tem. Sploh ne pogresam avta.
Ko sem pri bratu, pa vozim njegovega, ki je star skoraj 15 let. Saj je samo to vazno, da te pelje do cilja. :)