Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Zbadajoča bolečina v prsih

Zbadajoča bolečina v prsih

Pozdravljeni. Stara sem 24 let in že 5 let jemljem Byol 1,25 mg zaradi tahikardije, od takrat pa do nosečnosti ni bilo nobenih težav, nakar se je med nosečnostjo v prsih pojavila zbadajoča bolečina, za kar ni bil kriv plod, saj maternica še ni bila tako visoko. Pred kratkim sem imela kontrolni pregled pri kardiologu, opravljen je bil ultrazvok srca, ekg, povedal je, da je vse vredu, sestri je edino omenil, da je nekaj ( na žalost nisem slišala, niti se ne razumem v to) 2-3 mm. Za zbadanje je povedal, da ni nič hujšega, da naj pomasiram pa bo. Vendar je težava v tem, da se pojavlja čedalje pogosteje in čedalje močneje. Bolečina je, kot da bi me nekaj zbodlo oz stisnilo v predelu prsi na levi strani, in moram v trenutku obmirovati, dihanje pa je oteženo do te mere, da lahko diham zgolj zelo plitvo, če poskusim globoko me samo bolj zbode. Kot bi bila nekakšna prepreka. Nekaj krat se mi je med gibanjem (tek, poskakovanje po stopnicah) slišalo, kot nekakšno pretakanje v bližini srca, oz. na tem predelu. Zanima me, če je možno, da je za to krivo kaj drugo kot srce, in ali je lahko nevarno. Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem.

Zdravo,

kot je bil mnenja Vaš kardiolog, težave, ki jih opisujete gotovo niso posledica bolezni srca. Srce pravzaprav bolečinsko sploh ni oživčeno, zato ne more zbadati, le ob pomanjkanju kisika lahko tišči zaradi t.i. prenešene bolečine. Oživčena je le ovojnica okrog srca – perikard. Ta načeloma kratkotrajno ne more zbadati. Tudi pretakanja okrog srca ne moremo občutiti (pravzprav tekočine okrog srca načeloma sploh ni).

Bolečina, ki jo opisujete, pogosto izvira iz medrebrnih živcev, ob nosečnosti se spremenijo hormonske razmere in so tovrstne bolečine pogostejše, k sreči povsem brez posledic.

Če še vedno niste prepričani in želite še objektivni pregled srca, je seveda vedno moč, brez posledic za plod, opraviti UZ srca.

Dober dan

Tudi jaz imam vprasanje pa vam pisem kar tukaj..

Stara sem 24 let imam diabetes tipa 1 povprecje hemoglobina 8.0..pa me nekaj zanima ze nekaj casa jemljem tablete asentra 50mg zaradi anksioznosti in panicnih napadov..
Zadnje 4 tedne pa ppazam znadanje v predelu srca in tudi na trenutke je bolecina pekoca vendar po nekem casu mine.. Na momente pa me obdaja cjdna bolecina kot da bi me stresla elektrika ta bolecina se pojavi sicer malenkost bolj levo in ko se to zgodi mi postane tudi zelo slabo.. Vcasih je slabost cel dan vcasih pa samo ob bolecini In obcutek da me pece zgaga vendar tut ob tem ko sem mislila da je to sem vzela nolpazo ki mi je ponavadi pomagala mi sedaj ne.. Nekaj casa me je bolela tudi roka sedaj me na momente boli od rame do komolca.. In pa tudi oteceno levo nogo(meco) imam.. Ko sem to povedala in pokazala zdravnici je rekla da gre verjetno za notranje krcne zile (imela sm porod z cr in da bi bilo lahko od tega ker sem takrat res bila hitro ma mogah).. Potipala je meca in rekla da ne cuti da bi bila kje v meci bula in tudi utrip na stopalih je cutila.. Noga je normalne barve po maravi imam ze tako bledo kozo sem bolj bela.. Temperature je normalne.. Ko pa nogo skrcim imam obcutek da je otecena cela noga sploh v predelu od kolena do stopal stopala so vredu.. In tudi bolecina ko me meca boli me zraven boli tudi koleno.. Bolecina od 1 do 10 je med 3 in 4.. Najveckrat imam obcutno oteklino po sprehodu ki sicer cez noc oplahne.. Je pa tako da noga je bila v februarju otecrna in lo je oplahnila oteklina je bila v primerjVi z drugo enaka sedaj pa je meca vecja tudi ko oplahni oteklina.. Imam tudi bolecine v levem in desnem delu trebuha.. Kri in urin sta bila prejsnji tedn pregledana sta v redu in ekg je biu opravljen 1 mesec nazaj je bij zudi uredu.. Tudi mene je strah ali se kaj dogaja z srcem imam tudi drisko ze 4 tedne na blato ne hodim redno ko pa grem je stanje taksno.. Glede na to da sem diabetik me je strah tiheg infarkta ki naj sladkorni bolniki sploh nebi zaznali znakov oz. Ce jih so znaki tako blagi da niti pomislimo ne na infarkt… Ali bi to bilo zaradi srca.. Ali psihicnega izvora ali lahko to izklucimo.. Zbada me tudi v predelu pazduh na obeh straneh..
Hvala za odgovor upam da ga dobim cimprej ker zdravniki imam obcutek da me ne jamljejo tako resno zaradi psihicnih tezav..

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljeni,

našteli ste res številne težave, ki pa jih ne morem pojasniti z boleznijo srca, tudi tiščoča bolečina, ki jo opisujete, ni značilna za angino pektoris. Vsekakor, iz izkušenj, vem, da Vas preko foruma ne bom mogel pomiriti, veliko lažje je ob pregledu kardiologa, ki se bi verjetno odločil za UZ srca, da bodo besede dobile objektino mnenje.

Seveda je sladkorna bolezen tipa 2 (v manjši meri tudi tipa 1) dejavnik tveganja za hitrejši razvoj ateroskleroze, vendar dobro urejena sladkorna bolezen, sploh tipa 1, ne vodi v pomembno bolj zgodnje infarkte, sploh pa ne pri 24-letni ženski.
Ne drži, da infarkti potekajo tiho ali bolj blago in povzročijo večjo škodo. Le pri najbolj neurejenih diabetikih, ki imajo okvarjeno tudi bolečinsko živčevje, lahko infarkt ni povezan s tipično bolečino, le z zelo hudo zadihanostjo. Ponovno – pri mladih ženskah, četudi s SB tipa 1, to praktično ni verjetno.

Hvala za odgovor

Naj povem da pred leti bolezen res ni bila bila urejena.. Saj sedaj tudi ni najbolje saj sem si pokvarila povprecje ki sem ga imela 8 mesecev nazaj 6.8 je sedaj 8.1..delam na tem da pridem nazaj na ptejsnje povprecje.. Ampak naj povem se to zakaj se bojim srcnih bolezni..pred 2 leti so se mi zacele posledice na desnem ocesu na kerega sem oslepela.. Odsgopila mi je mreznica in kot mi je po operaciji zdravnica rekla da zaradi predolgega cakanja z operacijo stanje ni popravljivo.. Levo oko je ima delni odstop mreznice ampak se je stvar ustavila tudi vidim dobro.. Na desnem ocesu pa imam silikon
Strah me je najbolj zarad tega ker se bolecine ppjavijo tudi ponoci ker dobim obcutek kot da imam nekaj tezkega na prsih tako da sr moram dati v sedec polozaj da lazje zadiham srce pa mi tako mocno bije da ga cutm se v trebuhu in grlu.. Panicnih napadou odkar jem tablete prakticno vec nimam.. Npr. Danes ponoci je bilo tako zvecer sem se ulegla sem cutila pritisk v glavi ponoci pa me je naenkrat fino zbodlo med lopaticami spet me Je bolela roka.. Potem me je se nelaj casa zbadalo.. Ni bilo tako bolece da nebi mogla zdrzat je pa motece.. In danes me iz nic zacelo tudi boleti grlo na desni strani.. To se mi je ze naredilo 5 tednov nazaj iz nic me je grlo zacelo zelo boleti na levi strani da ust nisem mogla tut odpreti bolecina se je razsirila v uses drug dan pa ni bilo bolecine vec tretji dan pa se je tako naredilo na desni strani in spet naslednji dan izginilo Drugace sem okej ne kasljam nisem prehlajena samo ta pekoca bolecina.. Tudi kadim ne sedaj 2 leti odkar imam otrocka.. Po stopnicah ko grem in ko pridem do stanovanja se moram prvo usesti da lahko zadiham srce pa imam obcutek da mi bo skocilo ven.. Res da ne sportam in nevem a bi bilo lahko to razlog slabse fizicne kondocije.. Zdravnica mi je dala napotnico za uz abdomna ker imam ze 2 tedna bolecine najprej sem imela samo na levi in desni strani zdaj pa se je ze razsirilo pod rebra na obeh straneh in v zlicko.. Tudi v nogi zvecer cutim kot nekaksen pritisk v dimljah.. Opravila sem izvide krvi ker imam drug teden operacijo.. Bilirubin je bil 6 trombociti 350 glukoza 6.2 in mvp 7.4 ostalo je use okej tudi ekg
Ali bi lahko bile trebusne tezave vzrok kaksnih bolezni srca.. Namrec ni mi niti malo prijetno

Res sem se razpisala se opravicujem ampak ker zdravnici to ze ves vas ponavljam da imam bolecine pa ne da nekaj pozornosti na to.. Pritisk imam sicer tudi uredu ponavadi imam bolj nizlega ampak se giblje tudi 110/120 65/75 le utrip imam 95 100 tudi ko mirujem

Ali bi izpadlo cudno ce bi ji sama predlagala da me da se na uz srca ce ne drugega iz ciste preventive..

Pozdravljena,

Kot sem zapisal – preko foruma Vašim težavam ne bova prišla do dna. Ne glede na to, da sem mnenja, da pri Vas ne gre za tipično angino pektoris, je ob SB tipa 2 in družinski obremenitvi, pa še ob Vašem strahu, potrebno opraviti objektivne preiskave, kar stori vsak kardiolog – UZ srca in obremenitveno testiranje.

Če bosta izvida normalna, je to ugodno in je potrebno le veliko pozornosti posvetiti sladkorni bolezni, niste pa pomembneje ogroženi. V primeru sumljivih ali celo jasno nenormalnih izvidov bo opravljena dodatna diagnostika.

New Report

Close