Forum.Over.Net

Starševski čvek

gorenjska ali primorska

Default avatar

vaše mnenje

Trenutno živiva v hiši s starši in nama ne paše ker nimava zasebnosti ne miru. Sedaj se je ponudila priložnost možu, da dobi službo ali v okolici Radovljice-Bled ali okolici Nove Gorice, tretja možnost (ni še potrjena) je okolica Kopra. Jaz nisem vezana na kraj glede službe tako da ni problem. Najin otrok je star 1 leto in tudi tukaj še ni problema glede selitve. Sedaj živiva v Litiji, tukaj nama ni všeč. Zelo nama je pri srcu primorska, je pa mož iz gorenjske jaz pa napol, tako da je za naju primorska kar drugi konec Slovenije. Kaj menite, kaj bi vi naredili v najinem primeru? Rada imava toplo vreme in sonce, to se oba strinjava:)
Default avatar

fiuuuuu

Vidim, da si (sta?) se že odločila za primorsko. Kje je problem?
Default avatar

vidva

Vidva se morata odločiti, na podlagi tega, kar vama bolj ustreza. Tule bo najbrž vsak dal kakšen drugačen odgovor. Jaz sem se sicer iz hribov preselila v N. Gorico. Tule mi je super pozimi, ker ni snega, težko pa prenašam tukajšnjo poletno vročino. Osebno so mi še vedno ljubši hribi, na vajinem mestu pa bo najbrž največ ljudi izbralo Koprsko, predvidevam.
Default avatar

jasno Koper

Samo šibajta v Koper.
Novo Gorico pozabita!
Na Gorenjsko pa bosta hodila na počitnice.
Default avatar

Iskrena

Dejansko, če bi malo bolj opisala kaj si želita in kaj ne bi bilo lažje vam podat neke konkretne odgovore, od ostalih, ki poznajo določeno stanje v omenjenih krajih.
Default avatar

hmmmm

vaše mnenje je napisal/a:
Glede na opis, pa tudi drugače, sploh ni dileme. N. Gorica ali Koper, čeprav bi na vajinem mestu raje izbral N. Gorico.

O gorenjski pa nebi, zame je to lokacija za vikend izlet. Za živet pa nikoli, mraz, megla, depra.
Default avatar

hmhmhmhm

jasno Koper je napisal/a:
Zakaj ne NG? Res, da je malce zaspala zadnja leta ampak še vedno je meni to top lokacija v Sloveniji. Pa čisto vse kar rabiš imaš pri roki. Tako
Default avatar

Iskrena

jasno Koper je napisal/a:
Misliš, da je res lepo v Kopru?
Pozimi vedno piha (mal vleče), sedaj v tem času, pa do konc septembra pa je neznosna gužva in gneča po cesti, da bolj stojiš v gužvi in se po polžje premikaš. Da se bo hodila kopat na morje, pa edino v Mokro mačko ali pa Žusterno, za ostalo se bo pa morala premikat z avtom in spet smo tam, da je gužva. Mogoče je edino razlika v poletnem času, da je Koper za kako stopinjo hladnejši kot Gorica, ampak zvečer pa v Gorici vedno piha, ko doli niti ne dahne.
Če si v Gorici imaš pol ure do morja, pa še lepa plaža je (Sestiana), imaš 20 minut do hribov, 15 minut do Brd, 20 minut do Krasa. Smučišča tudi niso tolk daleč kako uro vožnje ali pri nas ali v Italijo. Pa tudi na Gorenjsko lahko gredo z vlakom, če želijo, tudi avtovlak. Si v neposredni bližini Italije in so tudi centri na kupu. Tako, da nekak Gorica ni tolk slaba izbira, je pa res, tako kot je predhodnik omenil, je mal zaspala, ni tolk dogajanja kot je bilo to pred leti, ampak opažam, da povsod je stanje podobno. V Gorici imaš brezplačni mestni avtobus, ki te vozi tudi v drugi kraj, kot je Rožna dolina, Šempeter in Kromberk, pa mislim, da smo edini v Sloveniji, ki imamo to omogočeno, celo redna linija je povezana s sosednjo Italijo, samo, če se ne motim ni pa brezplačen. Burjo pa bo imela tako na Goriškem, kot na Koperskem, ker to je pač Primorska.
Default avatar

gorica italia

Iz Gorice imaš praktično do vsega v rangu 30 min. Cel svet v malem. Od morja do ravnine do hribov gora do rek do male Toskane pa banjša planota je izredno lepa. Mislim da tle ni dvoma. Edini problem Gorice so vodilni na občini in podobno, ker bi lahko iz takšne lokacije iztržili 1000x več kot tržijo. Še vedno so ostali v letu 45 in se kregajo za tista 2 metra meje z Italijani. Enako velja za goriziane (italiane).
Default avatar

Pikulet

Gorenjska, jasno, saj se dekomunizira. Če sta titofila, potem je pa Primorska vsekakor boljša izbira.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

en popotnik

Pikulet je napisal/a:
Gorenjci se pa germanizirajo že stoletja. Tako kot štajerci. Najraje bi se klicali Oberkrain pa Steyr Traktoren, pa igrali Avstrijcem na "harmonko".

Kar se pa pokrajine tiče, + za primorsko.
Default avatar

kako bi se jaz

Sprašujeta za nasvet, kajne? Razmišljam, kako bi se jaz (sem iz LJ) odločila. Definitivno ne za Radovljico/Bled.
Nova gorica ima določene prednosti (pa tudi slabe strani), enako Koper . Težko bi rekla. Glejta mogoče na to, kje je bliže do službe, boljša plača, boljša nastanitev.
Default avatar

Primorrka

Glede na to, da je to moj kraj, sem vedno za Koper. Morata pa se zavedati, da je Koper drag in da mora mož prekleto dobro zaslužiti, da si bosta lahko privoščila nek dober standard življenja.
Default avatar

onesnažen zrak

Iskrena je napisal/a:
V Gorici je zelo onesnažen zrak. S trdimi delci in še nečem. Od kje to pride, ne vem. Iz Padske nižine?
Tudi poleti je zelo vroče. Sicer ja Gorica boljša izbira od Kopra, vsekakor. Bled ne pride v poštev.
Default avatar

Iskrena

onesnažen zrak je napisal/a:
Sej je povsod onesnaženo, ne si delat utvar. DA bi imeli kako težko industrijo pa je ni tle okrog, kar pa za obalo ne moreš rečt, saj je pri sosedih v Trstu ravno okrog pristanišča taka lepa industrija z rafinerijo.

https://zelenigenij.24ur.com/clanek/zel ... estih.html
Default avatar

ena primorka

Od naštetih možnosti bi se tudi jaz najraje odločila za Novo Gorico. Koper je ubitačen za prebivalce, Gorenjska mi ni pa niti malo pri srcu.
Default avatar

primorska je katastrofa

Vse samo na primorsko ne. Najslabši ljudje v Sloveniji. Vase zaprti, leni, neumni, ku stekli psi.
ena primorka je napisal/a:
Default avatar

Poznam

Nevem kaj imajo nekateri tako proti Gorenjski? Dejansko je lokacija, ki si jo navedla daleč najbolj razvita, če že ne bogata. Radovljica z okolico je lepa, razgibana, ljudje normalni, urejenost okolja je že pregovorna. Vse je dokaj blizu, o kakšni megli in depresiji težko govorim, ker je tako lahko povsod in res nebi posploševala. Težko sedaj primerjam s Primorsko, ker tam ne živim, vsekakor ima svoje pluse, sta pa to tako različni pokrajini, da bosta morala kar sama dobro premisliti, kaj vama bolj odgovarja.
Default avatar

je nad povprečjem

Iskrena je napisal/a:

Že parkrat poleti sem opazila, da je delež trdih delcev precej višji kot npr. v Ljubljani, Kranju, Mariboru. Tudi ozona je nenormalno veliko.
Človek bi mislil, da je v Gorici zrak bolj čist, saj kakšne grozne industrije ni, tudi prepihano je.
Default avatar

Svetla Svetloba

Na primorskem družbe ne boš imela. Ti povem naprej. So sami južnjaki.
Družimo se skupaj vsi ki nismo od tu. Štajerci, Ljubljančani, Dolenjci, Gorenjci.
Pravih primorcev tako ni. Vse delavci iz bivše juge in njihovi otroci.