Starševski čvek

Kazni bodo še bolj usekale po žepih voznikov

Default avatar
Ste videli, kakšne spremembe Zakona o pravilih cestnega prometa se pripravljajo? Največji problem so itak pijani in prehitri vozniki. Zaradi svoje varnosti in varnosti mojih družinskih članov na cesti se z vsemi kaznimi strinjam!

https://www.zurnal24.si/avto/razkrivamo ... kon-326651
Default avatar
Meni se zdijo kazni še premile. Še marsikaj bi bilo treba dodati.

Zmanjšana meja alkohola? Za vsakega voznika bi morala biti odrejena ničla. Kakšen alkohol neki, če voziš?! 😠
Poleg tega bi odredila doživljenjski odvzem izpita vsem alkoholiziranim voznikom in to brez možnosti ponovnega opravljanja vozniškega izpita. Tako bi bilo edino pravično.

Drugo, kar je. Zelo me moti neupoštevanje varnostne razdalje. 😡 To počne predvsem v naseljih in tudi izven naselij večina voznikov. Pelje se ti dobesedno za ritjo.
Če pride spredaj do česa nepredvidenega, pride tako hitro do verižnega trčenja. To policija premalokrat nadzira in kaznuje.
Poleg tega pa vozniki, ki vozijo tik za vozilom spredaj, s tem silijo sprednjega voznika v hitrejšo vožnjo, da se jim ta "malo odmakne", na koncu pa, če je v bližini radar, ravno on, ki je prvi, pokasira kazen. 🤦🏼‍♀️

Mislim, da bi nevestne voznike morali bolj pogosto prijavljati policiji, si zapomniti reg. št. in po možnosti znamko vozila, barvo. Šele potem, ko bi policisti resneje vzeli tako prijavo, bi lahko naredili red na cestah. Tu so edino problem dokazi, zato je prihodnost v obveznih kamerah na vozilu.

Finančne kazni ne zaležejo toliko, kot bi množični trajni odvzemi vozniških dovoljenj. Boste rekli, bodo pa vozili na črno. Ja, morda res, toda vsaj nekaj bedakov bi spravili s cest, za tiste voznike na črno pa bi odredili daljšo zaporno kazen, ne pogojne.

Življenje je že itak prekratko, da bi ga končali na cesti.
Default avatar
Vse ok, ampak da niti enega piva človek ne bi smel spiti, brez da plača kazen.
Default avatar
nitienegapiva je napisal/a:

Če piješ, ne vozi.
Default avatar
Še premile kazni je napisal/a:
Ne vozi kot polž in se umakni na vozni pas, ko je prostor.
Default avatar
Se ne strinjam sploh ne v segmentu višine kazni, ki so absolutno glede na standard slovencev in povprečne dohodke previsoke, kazenske točke za telefoniranje absolutno odobravam denarno pa ne in bi lahko ostala taka kot je, ravno tako pri alkoholu odobravam visoke kazni, točke in odvzem avtomobila nikakor pa ne znižanje iz 0,5 na 0,2 ker nesreče povzročajo pijani vozniki tisti s krepko čez 0,5 in ne tisti med 0,2 in 0,5 in to novo lestvico smatram nič drugega kot polnenje proračuna enostavno so podatki pri kontrolah na cesti pokazali, da je veliko takih, ki imajo med 0,2 in 0,5 sicer niso povzročili nesreče niti se jih ne more kaznovati, ker so v zakonskih mejah ampak s tem znižanjem bodo v prekršku in proračun se bo polnil, vsi podatki pri nesrečah kjer je udeleženec vinjen kažejo, da je imel v krvi ali izdihanem zraku več kot 0,5 in to krepko več in ljudje, ki pijejo bodo pili še naprej ker se na omejitve niso niti se ne bodo oziral, kaznovani bodo sedaj praktično vsi, ki bodo spili eno pivo ker bo aparat pokazal 0,21 in hop cefizelj pa te imam, bedarija!
Stalni prekrškarji in cig.ani bodo pa še naprej divjali po cestah, pijani z neregistriranim ali ukradenimi tablicami v avtu brez tehničnega in zavarovanja, bežali pred policijo, povzročali karambole samo, ker nimajo nič in jim nič ne morejo vzeti veselo kršijo predpise, ko se jim avto odvzame gredo po drugega za 200€ in se veselo vozijo, policija pa ......... hop ata ja to pa ne gre zadnja desna luč vam ne gori pa tablica tudi ni osvetljena 100€ bo tole, med postopkom pa mimo njih brez luči na 50 omejitve pade ci.go s vsaj 100kmh in policaj se niti obrne ne za njim.
Ta naš SPVCP ne dela drugega kot, da si izmišljuje vedno nove višje kazni in omejitve ni daleč dan, ko bo nova omejitev, mimo šole in vrtcev morate avto ugasniti in riniti mimo cone z oznako šola, vrtec pred vami mora hodit oseba v rumenem odsevnem jopiču in opozarjati, POZOR AVTO NA CESTI!!
Zgolj mimogrede, nikoli nisem napihal niti 0,001 nikoli vozil vinjen, ker enostavno sem eden redkih, ki ne pije alkohola, zadnja kazen, ki sem jo dobil je bila pred 14 leti ob 1h zjutraj sem v neki vukojebini na dolenjskem vozil 56 na omejitev 50 ob ENIH ZJUTRAJ!!
Default avatar
Jaz bi kazni pustila na tej ravni, kot so. Ker itak plačuje samo raja. Elita ima svoje šoferje.

Tudi če se pelješ domov nabasan, počasi.... in naletiš na kontrolo - naj bo tako kot zdaj. Sploh ker imamo neurejen avtobusni prevoz (pri nas še vedno vozijo taveliki avtobusi, prazni... namesto da bi nabavili kombije in dali kakšno linijo več, ker čez vikend je mrtvilo). Taxijev ni.

Če pa narediš pissdarijo - tu pa ni milosti. Zdaj boš pa pokasiral vse.
Adijo izpit - čeprav bi morali bit spet človeški - vsaj za na šiht se mora človek vozit iz Rovt.
Ker sicer ga popolnoma uničiš. Mogoče bo kdo rekel: "Kako so pa včasih hodil v službe?"

Ko hodite na izlete, se vidi, kje vse živi folk. V kakšnih bregeh, bogu izza nogu. Ta je odvisen samo od svojega prevoza. To ni LJ, kjer imaš vse pred nosom.

Vse to bi morali upoštevat, seveda večja kazen glede na posledice. Eni mestni gnidi nabit večjo kazen, kot nekomu v hribih!

Smo pa letos začeli grozljivo slabo! In se strinjam z eno komentatorko zgoraj: še vedno norijo, se ti zalimajo na rit...… jaz se ob prvi priliki umaknem. Pa prosim, vsaj ne trobit, ker še bolj živčnega narediš šoferja pred sabo. Kaj veš, kdo je? Moj dedi, ena gospa ki gre po sveče, nekdo k zdravniku...….?
Mogoče ima nov, drug avto in ga še ni vajen? Sigurno nihče ne zajebava na cesti, ko vi vsi živčarite za njim.

In nihče nič ne profitira, verjemite! Sploh če useka, je pa naenkrat časa preveč. Za pomoč, zdravljenje in vseee bi dali, da bi kolesje lahko zavrteli nazaj!
Default avatar
če boste razumeli je napisal/a:
Večina primerov namerno zajebava spredaj.
Default avatar
Še premile kazni je napisal/a:
Večina vožnje za ritjo nastane, ko nek nesposobnež brez pravega razloga cijazi 38 km/h tam kjer je dovoljeno 50 km/h. Po tvoji zamisli je tudi takim potrebno pobrati izpite. :))))

Po mojem ni problem v tistih, ki peljejo z 0.5 promila (po starem), Angleži imajo dovoljenih celo 0.8. Hrvati so imeli 0.0, pa so kaj hitro ugotovili, da zadeva ne funkcionira. 0.5 je čisto okej, problem so tisti, ki gredo krepko čez to mejo in tisti, ki gonijo. Trezni ali pijani.
R. trzęsie swą dupą, idiotka nie kuma nic,
Że jest tu największą kurwą, w loży dla MON.
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Nastane samo, če tisti nesposobnež za njim ni sposoben držati varnostne razdalje. To je tudi prekršek, vožnja 38 pri omejitvi 50, pa to ni.
Default avatar
samo takrat je napisal/a:
Pa bi moral biti. :D
R. trzęsie swą dupą, idiotka nie kuma nic,
Że jest tu największą kurwą, w loży dla MON.
Default avatar
Zakaj že? Ker ti ne znaš držat varnostne razdalje in/ali varno prehitevat?
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Tudi, če bi bil, bi nevrotiki še vedno vozili za ritjo.
Default avatar
Tri pire lahko spijem, če nimam praznega želodca. Do zdaj sem pihnil 0.18, 0.19 in 0.21. 2 pira na prazen želodec sta pa pokazala 0.22. Točno vem, kje je meja, tako da ko vozim, ne grem čez, pa je. Če bodo kakršne koli nove meje, se bom pač prilagodil, nebi pa bil za 0.0. Poletje nebi bilo več isto. Brez piva na plaži? Ne, tega ne morem podpirat!
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar
samo takrat je napisal/a:
Pri 38kmh se mu lahko naslonim na odbijač pa bo dovolj varnostne razdalje, kaj vas kur... briga kako voznik zadaj vozi, ima ali nima varnostno razdaljo on bo odgovarjal za svojo vožnjo vi pa za svojo, ni mi jasna ta histerija kje je avto za menoj, boli me ku... kje je, jst vozim naprej ne vzvratno, nikoli se ne oziram kje za mano vozi lahko trobi blenda nori za volanom kot debilček, vozim svojo vožnjo in konec ne zmanjšujem hitrost niti ne pospešujem sploh ne na lokalnih kjer je omejitev 50kmh, vozim po omejitvi, če dohitim polžka ga takoj ko je možno prehitim, na AC vozim večinoma nad omejitvijo nekje do 150kmh in se ne umikam dokler ni desni pas prost brez, da bi moral zavirat histerik za mano bo pač moral počakat toliko časa ali pa gre zaradi mene lahko tudi po odstavnem, nikoli ampak res nikoli pa zaradi vožnje preblizu za menoj ne zaviram brez razloga zato, da bi se za menoj vozeči umaknil na varno razdaljo za take zadeve bi vozniku takoj odvzel vozniško za stalno, na srečo so skoraj vse AC pod nadzorom kamer in je tega vse manj
Default avatar
Hci je mladi voznik. Vozniski izpit ima pol leta. Vedno sedim poleg nje na sosednjem sedezu. To pa zato, da ji dajem napotke, razmisljanja,...
Vozi po omejitvah. Vseskozi.
Jaz imam vozniski izpit dobrih 30 let. HB do danes se nobene prometne nesrece, pa sem precej na cesti. Vedno 0.0, alkohola nikoli nisem pila in mislim, da ga nikoli ne bom. In na cesti sem z glavo.

Lahko recem, da hceri, ki vozi pocasneje ampak po omejitvah, veliko voznikov trobi, nabija luci, vozi tik za ritjo. Seveda jo to moti in jo nervira.
In veste kaj ji recem: " Ne obremenjuj se, za volanom je spet nekdo, ki v zivljenju ni dosegel nic, pa se hoce pokazati na cesti s svojim divjanjem. Vedno, ce le mores, ga spusti naprej. Naj gre sam v smrt. Pazi nase, da ne potegne se tebe!"

Ja, zares je danes norisnica na cestah. In pozdravljam cisto vsak ukrep v smeri vecjih kazni in zmanjsanju uporabe alkohola.

Bi pa predlagala se nekaj: da povzrocilj prometne nesrece pod vplivom alkohola ali drugih nedovoljenih substanc, objestnosti, prevelike hitrosti,... v celoti nosi vse stroske nesrece in zdravljenja vseh, ki so udelezeni v nesreci.
Mislim, da bi bil to eden najbolj ucinkovitih ukrepov.

Srecno!
Default avatar
ne bomo razumeli je napisal/a:
Če tako misliš in nisi sposoben dojet, da:
- nekdo ne pozna ceste
- da je pred tabo en 'stari', ki gre na izlet
- da je nekdo, ki je ravnokar naredil izpit in je še v 'plenicah'
- da je nekdo, ki se ne upa peljat hitreje.....

In si TI največja grožnja v prometu!! Ne paziš na druge, se živciraš in delaš štalo. Ne predvidiš nič, samo 'omejitev 90/h' in dejmo gas!
TI si prvi, ki nisi za na cesto! Ti si totalni egoist. Na cesti smo vsi, od otrok do starčkov, od mafijskih bemflnov do tete, ki ima špegle kot dno pepelnika.

Pa kaj je to tako težko razumet?? In res hitrost ubija! Nič prej nisi na cilju, kot če divjaš, bremzaš pred ovinki., uničuječ avto...! Si živčni bolnik, neprimeren za na cesto!

Samo TAKI KOT TI ne boste nikoli dojeli. Za vas je cesta poligon, kjer kažete svojo predrznost. Ker vam nekje seka prizadetost iz otroštva, vaše neznanje in popolna neprilagodljivost!
Default avatar
nitienegapiva je napisal/a:
Brezalkoholnega. Lohk jih 10 takih brez alkota. Drugac si pa soferja dobi.
Za moje pojme je premila kazen za mobilca. Bi moralo biti to kaznivo dejanje, ker je smrtno nevarno.
Pa se kar je nad hudo mejo alkota in divjanja bi moralo biti kaznivo dejanje.
Recimo ce clovek preseze dovoljeno hitrost za 25 ali vec je to kaznivo dejanje. Enako pri alkotu naj dolocijo tisto mejo, ko to ni cec prekrsek ampak kaznivo dejanje kot je to baje ze v drugih drzavah.
Default avatar
samo takrat je napisal/a:
Znamo, ampak včasih se pač ne da (gost promet kontra) in taki vozniki, za katerimi se nabere kolona, se morjao umakniti, pa se ne.

Če bi s ceste skenslali 10% največjih 'mudonj' in 10% največjih divjakov, bi se zelo približali viziji 0 smertnih žrtev...
R. trzęsie swą dupą, idiotka nie kuma nic,
Że jest tu największą kurwą, w loży dla MON.
Default avatar
Naj se gostilničarji zberejo in razbijejo skupščino, ker se ljudje ne bodo upali popiti še ene pive več v gostilni.
Kaj pa boš pil ob kosilu in večerji v gostilni, kislo vodo al vodo z okusom in z njo nazdravljal, bumbarji v parlamentu.