Forum.Over.Net

Starševski čvek

priloga revije NEDELO

Default avatar

odprta kuhinja

Pa mi povejte : Kdo izmed vas doma kuha rižoto s čemažem?
Kdo izmed vas dela detox napitke z zelenim čajem?
Kdo izmed vas peče mafine in to z jagodami v balzamičnem kisu?
Kdo izmed vas dela doma sirup in limonado iz vijolic?
kdo izmed vas je že kdaj naredilo jabolka v srajčki s hrenovo omako?


Zame so vsi ti recepti v prilogi revije Nedelo brezzvezni in neuporabni!
Default avatar

Recepture

Če se ti ne da kuhati drugega kot zrezke in krompirja, pač ne beri. Meni so mnogi recepti iz Nedela zanimivi, eni bolj eni manj. Poleg tega je tudi veliko nasvetov iz splošne kuharije.
Default avatar

Nekaj ja večina ne

Jaz kuham rižoto s čemažem in regratom že od vedno. Ostalo pa mi je res bv.
Default avatar

Badass

Po moje bi bilo potrebno zamenjati urednico. Priloga je postala reklama za bloge, uporabnih nasvetov praktično ni ali pa so celo napačni. Skratka neberljivo.
Default avatar

carnacion

Že dolgo sem naročena na Nedelo - najbolj zaradi priloge Odprta kuhinja, ki mi je po ukinitvi Čarovnije okusa še edina ostala.
Žal je bilo nekaj kar nekaj zadnjih številk res bolj švoh in se strinjam z Badassom, da je preveč "reklam" za bloge, pa še to ultra "zdrave" - no, midvakuhava sta mi všeč in njuna zelo uporabna potica-torta se peče pri nas za praznike.

Iz naštetih vprašanj: čemaž - rižota, pesto za testenine, vložen, ... vse živo kuham z njim sedaj na pomlad.
Detox napitke z zelenim čajem - popolnoma neuporabno
Mafini z jagodami v balzamičnem kisu - neuporabno
Limonada iz vijolic - zanimivo.
Jabolka v srajčki s hrenovo omako - no, to pa je ideja osnovnošolarjev, zato je le potrebno brati z malo drugačnimi očmi.
Bolj podrobno sem tokrat prebrala samo Slavko Ilich.
Default avatar

gost žblj

odprta kuhinja je napisal/a:
Pred leti mi je en tip, ki je pisal za odprto kuhinjo tri dni visel v stanovanju, da sva sestavila tedenski jedilnik sestavljen iz starih raceptov in divjih rastlin.
Človeček, ki se ima danes za velikega kulinaričnega strokovnjaka, je padal na rit in v depresijo, ker sem kuhal hitro in enostavno.
Na koncu je rekel, da tega nobena moderna kuharica ne bo ne brala ne kuhala.
Še vedno pa delam kis iz zdravilnih rastlin, sokove/sirupe brez sladkorja, kis iz bezgovih jagod in še marsikaj, česar ?moderne gospodinje? ne bi ne skuhale ne pripravile!
Stara mama, ki me je marsikaj naučila o kuginji, bi bila dandanes samo za na "grmado"!
Default avatar

carnacion

gost žblj je napisal/a:
Prosim, za recept za kis iz bezgovih jagod.
Default avatar

gost žblj

carnacion je napisal/a:
Bezgove jagode pregreješ čet 60°C. Ko se ohladi dodaš nekaj sladkorja in kvas, da hitreje alkoholno povre (cca3 tedne). Dodaš gobo, ki se nsredi na kisu od prejšnje serije in čez kakšen mesec imaš dober in okusen kis.
Jaz jagode izsočim v sokovniku (stara šola), da je potrebno manj cediti.
Default avatar

Badass

carnacion je napisal/a:
Slavka Ilich je sploh zgodba zase s svojo obsedenestjo s setvenimi koledarji. Nevredno resne časopisne hiše. Je pa neprecenljivo prebrati, da je ravno zaradi lunarnega koledarja zamudila pravi termin za presajanje 😁
Default avatar

redna bralka

Lunarni koledar gor ali dol, recepte ima pa edino Illichova uporabne...
Vsi tisti blogerji si pa kar nekaj brezvezbega zmisljujejo.
Default avatar

radovedna še in še

gost žblj je napisal/a:
Kako npr. narediš bezgov sok brez sladkorja? Ali jagodov sirup? Hvala za prijaznost in trud pri odgovoru.
Default avatar

gost žblj

radovedna še in še je napisal/a:
Z medom.