Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Bolečina v zadnjici, kolku in kolenu

Default avatar

daca10

Pozdravljeni.
Že dalj časa me boli notranja mišica (piriformis?) v zadnjici, le ta se prenaša tudi po notranji strani stegna v koleno, kasneje se je pojavila tudi bolečina v desnem kolku. Sem aktivna rekreativna tekačica (52let, 60kg), kombiniram trail in ravninske teke, gibanje mi veliko pomeni, zato me te bolečine precej omejujejo, vendar kljub temu skoraj vsakodnevno tečem. Tudi v službi delam fizično, na nogah, skladišče smuči, a me bolečina ne ovira hudo, še najbolj boli pri sedenju, vožnji avtomobila, teku. Delam vaje za stabilizacijo telesa, raztezne vaje do bolečine, bila sem pri ortopedu, sledila je MRI ledvene hrbtenice (spondiloliza L5, izrazita obojestranska spondilatrozaL5- S1, zmerna L3-L4, L4-L5, posledična anterolisteza L5 prve stopnje...)
Kaj mi svetujete, bi pomagala trigger point fizioterapija, kakšne so cene teh storitev (finančno omejena)...?
Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Glede na opisane težave, bi vam najverjetneje pomagala trigger point terapija. Žal o cenah res ne želim takole javno govoriti, saj forum ni namenjen samopromociji...upam, da razumete.
Vesela sem, da ste že veliko naredila sama, da bi zmanjšala vaše težave. Kadar so akutne bolečine glede na dosedanje izkušnje raje odsvetujem raztezanja - še posebej določena raztezanja in gibi lahko poslabšajo zadeve. Pri teku pazite predvsem na držo in na mehek dostop. Sedenja se izogibajte oziroma čim večkrat vmes vstanite in se sprehodite. Hja, v avto se vsedajte počasi, lahko se oprimete strehe avtomobila pri vstopu in izstopu iz avta. Predvsem pa pazite pri gospodinjskih opravilih.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66