Psihoterapija

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize • Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

prosim za nasvete

Default avatar

ne vem kako naprej s hčerjo

Ne vem več,kaj naj še naredim,Moja 17 letna hči mi večkrat reče,da ne bi šla v šolo,da se v šoli počuti utesnjeno in se gre večkrat zjokat na wc. V šoli ima dobre ocene,s sošolci se razume.
Pravi,da je med odmori najraje sama,ampak je redko,ker veliko sošolcev pride k njej,da jim kaj razloži.Kot da, bo vsak čas imela paničen napad,postane rdeča v obraz in se počuti občasno,kot,da ji pojenja sapa.Ven noče hoditi,gleda tv in telefon,pa čeprav jo prijatelji vabijo,da naj pride vsaj na kak sprehod.
Mi lahko svetujete kam se naj obrnem po pomoč,nasvet,,ker res ne vem več,kako ji pomagati.Postajam vedno bolj nervozna,ker se čutim,da nisem dobra mama zaradi vsega tega. Ali ima tudi kdo od vaših otrok take probleme,Hvala za vaše mišljenje,nasvete,,,,Lep pozdrav.
Default avatar

Jonc

Če traja to že dlje časa, poišči pomoč (po mojem psihiater, dobi napotnico preko osebnega zdravnika), ker glede na opisano, ima hči resne težave. Kot opisuješ, sklepam, da to ni problem osebnosti ali nesocialnosti (saj se drugi želijo družiti z njo), ampak ima neke druge, hude strahove oz. stiske. Lahko je depresija, kakšna fobija, lahko shizofrenija. Pomagaj ji. In ne, nisi slaba mama, to se pač dogaja, tako kot dobijo eni sladkorno, dobijo drugi neravnovesje kemičnih prenašalcev v možganih.

Moderatorji

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize
BarbaraSaric
Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt
Miha_Strukelj