Starševski čvek

Hemangiom v jetrih

Default avatar
V jetrih so mi najprej na podlagi UZ ugotovili, da imam nekaj v jetrih. Pred kratkim sem bila še na MR. Danes so prišli izvidi. Diagnoza: hemangiom v normalnih jetrih. Kaj to pomeni? Čez pol leta priporočajo UZ.
Default avatar
Če se prav spomnim, je to skupek nekih celic, ki niso nevarne. Meni so rekli, da je to nekaj takega, kot te žlicie, ki se naredijo na obrazu. Imam jih že 10 let.
Je pa treba spremljat, ampak praviloma baje ostanejo tako, kot so.

Naj pa kdo, ki ve več, pove.
Default avatar
Kaj za vraga je to je napisal/a:
Hemangiom je najpogostejši benigni jetrni tumor. Ugotovimo ga pri 7-20 odstotkih odraslih, pogosteje pri ženskah. Hemangiome imajo številni ljudje tudi na koži.
Default avatar
Kaj pa če je na hrbtenici, sama ga imam na ledvenem predelu velik je malo več kot 1cm, slike pred dobrim letom MR

Na koliko časa spremljati njegovo velikost, če ima kdo izkušnje
Default avatar
Kaj za vraga je to je napisal/a:
In kakšne znake si imela, ali je to naključna najdba?
Default avatar
Nic posebnega..vsako leto grem na UZ in to je to
Default avatar
Aja pa vedno vprasam, ce je to lahko nevarno, ce bi se lahko iz tega razvil rak, pa mi vedno odgovorijo da nemogoce da je to cisto nenevarno, pa grem vedno k drugemu zdravniku, tud ze samoplacnisko sem sla..tako da me potem pomirijo:))
Default avatar
Jaz imam hemangiom na ledvici že 20 let.

Hodim pa vsako leto na kontrolni UZ in mi pregledajo celo trebušno votlino. Ravno pred parimi dnevi sem bila in v 20 letih mi je zrasel od 1,2mm na 2,3mm.

Zdravnica mi vedno zatrdi, da me ne rabi skrbet.
Default avatar
Meni so naključno odkrili hemagmiom na jetrih v velikosti 8,6 cm. Zaradi bolečin pod desnim rebernim lokom sem mislila da gre za bolečine v žolču. Zanima me, ali ima kdo izkušnje z večjimi tvorbami kot je moja? Trenutno čakam na gastroineorologa, tam čez mesec dni. Hvala za odgovor že v naprej.
Default avatar
Tudi meni so ga na jetrih odkrili slučajno. Po dveh letih je izginil.