Starševski čvek

Ko pride ta mlada k hiši, začnejo veljati nova - njena pravila!

Default avatar
Berem spodaj temo ... komu podariti mansardo?
Hčeri ali sinu?
Pa jih kar nekaj namiguje, da zna biti problem, če pride ta mlada v hišo.
In še kako prav imajo...

Kot primarna družina smo se kar dobro razumeli.
Ni bilo hujših konfliktov med nami, če so bili smo jih hitro rešili.
Radi smo se imeli. Skupaj smo držali, si pomagali medsebojno.
Dokler .....?

Jaz sem se odselila v tujino, brat pa se je poročil in s ta mlado sta zaživela v nadstropju nad starši v “naši družinski hiši”.
Kaj naj rečem?
Začela so veljati nova pravila. Pravila naše “ta mlade”.
Nič več ni tako, kot je bilo!

Ko pridem ( na tri mesece) domov z družino za vikend, jo motijo otroci, ker so živahni.
Jo moti moj smeh in ker (baje) govorim glasno. Moti jo kje moj parkira avto.
Ona to servira bratu, on pa meni.

Prišla je z eno malo potovalko, iz revščine ... zdaj pa živi v “dvorcu” in vlada z železno roko.

Dejansko je vse, kar je bilo prej - spremenjeno.
Večji del hiše in vrta je zdaj urejen po navodilih naše “ta mlade”.

Oče in mati pa vse potrpita, samo da se ne bi prepirali ...
Default avatar
v simbiozi je napisal/a:

Tam kjer si pa ti pa verjetno vlada moška roka? NE tam pa ti rišeš pravila a se obenem zgražaš da na tvojem bivšem teritoriju ena druga to počne tvojemu bratu. Dejte se babe mal zresnt....
Default avatar
poznam tako.vse premoženje v plastični vrečki,dve roki,levi.danes gospa,mož copatek,a glasendrugod,drugje rešuje težave,z nasveti
Default avatar
Zato je najbolje vsak zase. Vsaka druzina bi rada imela svoja pravila, ce se ne znate prilagoditi drug drugemu pa vsak zase. Ce si ta mlada jemlje pravila, ki so nerazumna, ji je treba reci. Ce se meje ne postavijo se krsijo. Ce je ta mlada prisla z eno potovalko se ne pomeni, da se mora tudi ona celo zivljenje podrejati pravilom v tej hisi. Take stvari kot je da jo motijo otroci, smeh in parkiran avto so smesne, kaze na nevroricno osebo. Da si pa uredi vrt in marsikaj tu kjer zivi, se mi zdi pa normalno. Ne bo zenska samo skakala takrat, ko ji kdo karkoli dovoli. Premalo informacij, da lahko sklepam pravilno. Mislim pa, da bi vsi morali najti mejo, tako svoja pravila, kot tudi prilagajanje in spostovanje do drugace mislecih.
Default avatar
Njena pravila? Zato ker bi rada imela korenček tam, kjer je tašča že leta imela peteršilj?
Grozno.
Default avatar
je pa tako, da ti bo lazje, ce bos na obisk hodila k starsem in sprejela, da vse ni vec "vase", kot je bilo nekoc.
Default avatar
v simbiozi je napisal/a:
Ti nisi vec tam doma, to je zdaj njen dom. Razcisti s tem.
Default avatar
to je njen dom je napisal/a:
To je njeno bivališče, ni pa njena lastnina. Avtorica ima pravico do dediščine, ta mlada pa samo po svojem možu. Ta mlade si zelo rade začnejo prisvajat lastnino, ki ni njihova in začnejo komandirat sploh takrat, ko rodijo otroka.
Default avatar
In kdo je tukaj neumen? Ta mlada, ki poskuša in očitno uspešno vlada pri vas ali cela tvoja družina, ki so se ji tiho podredili, kot da je vse njeno?
Default avatar
v simbiozi je napisal/a:
Več kot je ljudi na kupu, do večjega krega lahko pride. Največji problem so različni karakterji in različne filozofije oz. vzgoje posameznikov. Glede na opisano mi deluje vaša družina takšna, da spoštujete drug drugega in vsak pri sebi dela na tem da ne prestopi meje drugega. Glede "ta mlade" pa izgleda kot da je bila njena vzgoja takšna da vedno išče meje. Če to dvoje potegneš skupaj, ne dobiš nič dobrega. Na eni strani imaš ljudi, ki ne bodo znali postaviti meje, na drugi pa človeka ki bo šel do mesta, dokler nekdo ne bo rekel stop.
Default avatar
oooooOOOOo kt da bi mojo zgodbo brala... pršla brez zob,izbeglica zdej pa se šopiri pa ukazuje k petelin.. oooooooooooooooooooooooooooooooooo isto kt pr nas...
Default avatar
Odvisno kaksna je ta stara :)
Dva sefa v eni bajti to ne gre
Default avatar
excell je napisal/a:
Vcasih pa preberem kej ful pametnega kle gor, kar sam nisem sploh pomislu. +1

@Za avtorco. Ene zenske rade vseeeee pokomentirajo. Vsako stvar, ki se jim je zgodila. In to kar tale od brata nosi njemu in on tebi je lahko tut cist navadno komentiranje dogodkov cez dan. A misls, da se res prtozuje al sam mal jamra, ker nima druzga povedat? A ves uno, zenska jamra, moski pa misl, da mor zdj vse to resit. Mogoce mor pa sam dat ven iz sebe. A vam direktno pa tut kej tezi? Ce ne, se ne sekiraj prevec za un 1x na 3 mesce.
Default avatar
antilopa je napisal/a:
To je njen dom. Tudi v najemu v bloku je to njen dom. Dom v pomenu da tu zivis in zivis kot zelis. Je pa res, da je to dom tudi ostalih v hisi, da se morajo prilagajati drug drugemu pa je drug pojem.
Default avatar
antilopa je napisal/a:
Ni njena lastnina,je pa njen Dom. Zivi tam, vsak dan. Avtorica je lahko se 100x dedinja, a ne zivi tam in nima kaj odrejat, kje se bo kdo parkiral in kje bo posajen korencek, to dolocijo tisti, ki tam zivijo.
Default avatar
v simbiozi je napisal/a:
Najraš mamo take, ki se odselijo od doma in bi radi še naprej komandirali kako bo doma. To ni več tvoj dom, ti si gost. Zdaj je ona tam doma in obnašaj se temu primerno. Tam kjer si ti doma pa rihti kot hočeš.
Default avatar
to je njen dom je napisal/a:
Kaj pa ce lastnica ali lastnik ne zeli da je korencek posejan tam ampak drugje.? Kaj pa pol
Kaj pa ce sploh noce imeti na svojem vrtu korencka.?
Zelo se motis ko mislis da lastnik nima besede,lastnik ima glavno in zadnjo besedo..ce je fejst zleht proda hiso in vrt ,in kaj bos potem, ce ni nic tvoje .?
Potem peljes moza in otroke k svoji mami v mansardo..
Default avatar
excell je napisal/a:
👍
Default avatar
Tujec si je napisal/a:
Tujec je vedno tisti ki pride z vrecko
Dedinja ni tujec in nikoli ne bo..jutri se brat lahko loci in za snaho nikomur vec ne bo mar..hci je pa le hci..ne zivet v pravljicah ljudje ampak poskrbite da boste imeli svoje ,ce pa ze pridete k tujim ali na tuje pa vzemite v zakup da ni vase in da ne mores bit nikoli sef na tujem..
Default avatar
Kolega je domov pripeljal svojo in zdaj pod njeno taktirko maltretirata starše in jih celo želita preseliti v vlažno in temno pritličje iz prvega nadstropja (stanovanjskega dela), namesto, da bi si uredila 2. nadstropje - podstreho, ki sameva, sestra pa seveda v luft, vendar brez efekta. Je pa taka krasna ta njegova, da celo ocenjuje njegove prijatelje in določa s kom se sme družiti. Tu ni kaj dosti narediti. So še druge stvari, ki pa jih raje ne bom pisal tu na forumu. Lahko samo rečem, da je, od kar pozna njo, postal zelo nespoštljiv do staršev, celo hudoben.
v simbiozi je napisal/a: