Forum.Over.Net

Starševski čvek

Neverjetna moč misli - Joe Dispenza

Default avatar

Srečko5

Verjamem tolikor, koliko verjamem v marsovce.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar

kajse

neverhjetna moč denarja je napisal/a:
Kaj se sploh oglašaš, če ne znaš drugega, kot sebe postavljati za vodjo ovc, gospod oven?
Default avatar

Xrobe

Nekdo mi je nekoč takole rekel, da ko matematika odpove nam ostane samo še filozofija. Vem, da smo vsi veliki ljubitelji logike in logičnih razlag, ki so sprejemljive in zdravorazumske. Vse kar je pa izven sfere razuma in nerazumljivo pa lahko razglasimo za bolno in noro. Dr. Joe Dispenza se na nek način spušča v področje "paranormalnega" s svojimi tehnikami zdravljenja, ki so v osnovi izrazito psihološke. To področje je definitivno izven sfere razuma. Do neke mere razumemo delovanje zdravil, ne razumemo pa delovanje placeba. Izredno težko je v nekem pacientu aktivirati procese samozdravljenja in ravno s tem se na svoj način ukvarja Dr. Joe Dispenza. Svoje čase me je zelo zanimala hipnoza in večkrat sem prebral, da vsaka oblika hipnoze je v svoji osnovi samohipnoza. Hipnotizer samo na svoj način vodi osebo v tem hipnotičnem transu. Kakšno globino tega transa pa doseže hipnotiziranec je pa najbolj odvisno samo od njega samega. Torej tudi nek zdravnik, ki zdravi svojega pacienta in če hoče biti res uspešen in učinkovit mora biti sposoben aktivirati v pacientu procese samozdravljenja. Te procese samozdravljenja pa v svoji osnovi lahko znotraj sebe aktivira samo pacient. Torej, ali se bo pacient pozdravil, ali se ne bo pozdravil je najbolj odvisno od pacienta samega.
Default avatar

gost žblj

Verjamem karkoli, samo da me ne daviš z resnicami!
Default avatar

matjazko

verjamete je napisal/a:
Človek ni stikalo, ki bi (misli/čustva) preklapljal na ON/OFF. Prav nasprotno, gre za željo zavreči in zapakirati vsa neželjena in boleča čustva v eno črno vrečo za smeti in jih zavreči v klet - deponijo nezavednega. Ob tem pa se z rožnatimi očali sprenevedati, da je svet samo lep, povsod vidimo metuljčke, rožice in slišimo žvrgolenje ptičic, in se delati, kot da negativna čustva niso več del nas, ampak tujek - kar ni drugega kot zelo škodljiv obrambni psihološki mehanizem potlačevanja in zanikanja, beg od sebe. To pomeni, da "futramo Satana" - senci z odrinjenimi in zanikanimi čustvi dajemo moč, ki le pridobiva na destruktivnih razsežnostih, zagospodari nad posameznikom na nezavednem nivoju, naredi oz. poveča razkol v človeku, kjer desna roka (dr. Hide) ne ve, kaj dela leva (Jekyll), in obratno.

Vsako čustvo je legitimno, tudi žalost, jeza itd. je z razlogom tu - da se ukvarjamo sami s seboj - nas žene v gibanje sprememb. Večina stvari ni rešljiva z radikalnimi "kirurškimi posegi", kjer nam je edino orodje skalpel, s katerim bi radi izrezali določene pomanjkljivosti (čustva, misli) iz sebe, saj se s tem pohabimo, ampak sprejmemo in prerastemo, medtem ko to ostaja del nas kot pomembno zapuščina.

Če se malo odmaknem od teme in zabreden v filozovske vode: kaj delati, kaj je prav in kaj narobe, kaj je pot in kaj resnica, to ne ve nihče za drugega. To je proces doživljenjskega raziskovanja, ki ti samo prinese pomiritev s seboj, bolj ko spoznavaš samega sebe, hkrat is tem tudi druge. Majhen otrok bo shodil takrat, ko bo dovoljkrat padel ... , tako da se izogibati preizkušnjam, bežati od čustev itd., je zelo napačna življenjska strategija.

Zen pregovor pravi nekako takole:
Tam, kjer je velik dvom, bo veliko razsvetljenje,
majhen dvom, majhno razsvetljenje,
kjer ni dvoma, ne bo razsvetljenja.


Ker če že vse veš , vse ti je jasno, si si pot, ki dopušča neskončno možnosti, zožil na eno samo, Resnico pa zaprl znotraj meja te svoje majhne miselne steklenice.

Kdorkoli ponuja recepte za življenje, je slepar. Nihče ne ve, kaj je prav za drugega, vsak mora odkriti svojo zelo idividualizirano resnico ali življenjsko filozofijo, ki pa ni bila nikoli lahka.

“Vstopíte skozi ozka vrata, kajti široka so vrata in prostorna je pot, ki vodi v pogubo, in veliko jih je, ki vstopajo po njej. Kako ozka so vrata in kako tesna je pot, ki vodi v življenje, in malo jih je, ki jo najdejo.” Mt 7, 13-14

Nekoč je živel modrec, ki ni rekel ničesar. :-)
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar

sannnja

popolnoma verjamem. tip je znanstveno razšifriral Secret, prvič sem razumela točno, kako to sploh gre. Dejansko greš v meditaciji v nov, prazen prostor, ter vizualno kreiraš kot neke vrste klon, drugega sebe, ampak takega, kot si želiš. Ozdraviš si bolezni, psihične navlake.

Jaz opažam, da se mi že razčiščujejo neke stvari, lažni prijatelji odpadajo itd. Super stvar.
Default avatar

matjazko

sannnja je napisal/a:
Jap, opazne spremembe , zadnjič te v krogu mladih moških skoraj nisem prepoznal, si bila čisto drugačna. :)
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar

sannnja

matjazko je napisal/a:
ti si še vedno moj najljubši mlajši moški. :)
Default avatar

matjazko

sannnja je napisal/a:
Saj ne samo tvoj, ampak prosim ne se tepsti zame, ker ne prenesem krvi!
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar

Placebo Ricola

Deluje kot placebo Ricola.
Default avatar

Odkritje

Dejansko mi je njegova razlaga pomagala. To, da lahko kreiraš svoje živlhenje, je marsikomu pravljica. Meni ne.
Default avatar

viharni jezdec

matjazko je napisal/a:
Seveda, pri tebi se obnese, ko si enak babovju, za katero je nedosegljivo razumevnaje kuhe makaronov, ......toliko o mislih in sposobnostih, ter moči misli.😅😅😅
Default avatar

Preberi prvo

matjazko je napisal/a:
Če bi prebral kakšno od njegovih knjig, bi vedel, da samo ponuja orodje s katerimi upravljaš življenje po svoji meri in ne po njegovi.
Default avatar

Preberi prvo

viharni jezdec je napisal/a:
A res misliš, da je meni tvoje mnenje pomembno? Not. Ostani na ravni opice, kdo ti brani. :)))
Default avatar

viharni jezdec

Preberi prvo je napisal/a:
Ma ja, veš na kkako visokem nivoju moraš bit, če zaostajaš svetlobna leta za mentalnim razvojem človeka pred destletji in niti v sanjah ne dosegaš več njegovih sposobnosti. To so od hudiča visoki nivoji, da osnovnega razmišljanja potrebnega za vsakodnevno življenje ne premoreš, blodiš pa za drugimi, da si nekaj več.😅
Default avatar

Prvo preberi

viharni jezdec je napisal/a:
In? Še vedno si sam glup ko točak...