Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

problemi z bivšo partnerko

Default avatar

oče dveh otrok

pozdravljeni

z bivšo partnerko imava dva otroka 9 in 14 ,ki sta se odločila ,da bosta živela z menoj.
Sodno smo stike rešili že lani maja , vendar se ona ne drži terminov obiska otrok pri njej.Vsakič izsiljuje prihode in odhode, zamuja ali pride prej ali jo sploh ni. Za obiske se dogovarja kar z otroci mimo mene itd.. Starejši noče več it k njej ker se z njimi ne ukvarja ,pove da je vedno na telefonu ali pa spi, vozi jihv varsto ljudem ki niso zanesljivi ali jih pušča same še tista dva dni ko so pri njej. Skratka dala stvari ki jih nisem pričakoval od matere. Z mlajšim manipulira , ga podkupuje ,s strarejšim pa se krega in ga zanemarja.
V petek je prišla po mlajšega z novim partnerjem ,ki ga ne poznam in ne vem kdo je ga peljala v varstvo k neki psiho prijateljici in šla žurat z novim partnerjem.
Otrok je zmeden ker mi pravi da se je mama poboljšala in da bi rad da smo spet skupaj kot družina .
kaj lahko storim,da se ta manipulacija z otrokom ustavi ? Kako je z novimi partnerji ali si lahko to ona privošči ? otrok je našel na njenem tel vsaj 10 takih kandidatov in njihova sporocila.

hvala za odg
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljeni,

če se partnerka ne drži tega, kar je glede stikov določeno v odločbi sodišča, predlagam, da se obrnete na pristojni CSD in ga o tem obvestite.

Sicer pa je v takšnih primerih za izvršitev dogovora o stikih možno pred sodiščem vložiti predlog za izvršbo.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc