Starševski čvek

spet drazji prispevki za s.p

Default avatar
Lp
10 let sem ze na samostojni poti, brez zaposlenih...in kar sem si delala izracune so v zadnjih 8letih prispevki sli gor 105 eur na mesec-1260eur letno
in to nas male podjetnike ubija...z -500eur je start...da sploh prides na nulo...kaj sele da imas nek dobicek....niti nocem razmisljat v primeru bolniske kak se stvari zakomplicirajo....
a se vam zdi to normalno????
Default avatar
Lovilecsvetlobe je napisal/a:
Bejž? Po čem je pa s.p. manj vreden? Misliš, da s.p. leti na bolniško za vsak smrkec in "mobing"? Država največ potegne ravno od enoosebnih espejev oziroma prekarcev.
Default avatar
Mi samo delamo za požrešno državo oziroma za socialce. Pa zakaj bi npr. jaz, ki se ukvarjam zgolj z intelektualno dejavnostjo, imel še koga zaposlenega? Tisti, ki počnejo podobne stvari, se pač samozaposlijo.
Default avatar
Lovilecsvetlobe je napisal/a:

Tepec si in tepec boš ostal.
Default avatar
popizdis je napisal/a:
Ne razumem tvoje matematike. Vsak mesec so za 105 evrov višji prispevki oziroma trdiš da si v letu 2018 plačala za 1260 evrov več prispevkov kot v letu 2017? Potem si morala imeti pa tudi hudo povečanje prometa in ti je torej ostalo več dobička.
Default avatar
ni razumljivo je napisal/a:
Saj je napisala, v desetih leth. V desetih letih so se (minimalni) prispevki dvignili za 105€ na mesec oz. 1260 € na leto, sicer so se dvigovali postopoma, ampak ja, danes plačaš 105 € na mesev več kot pa 10 let nazaj.
Default avatar
ah ja je napisal/a:
Aja sem narobe tolmačil.
Ja žal s.p.je stiskajo za vrat. Bolniške in dopusti so seveda optional.
Default avatar
Ko se začela, sem plačevala 220 eur na mesec prispevkov. Sedaj pa 385!
Vmes so nas uničili še s "fiktivnim" dohodkom. Bolovanje na račun države z dveh tednov na mesec in pol, preden ga dobiš.
In ker nas je cca 100.000 od tega dobi država kar precej, tudi če ne plačujemo prav dosti davkov.
Default avatar
Jonc je napisal/a:
Bolniška na ZZZS je že več kot 20 let od 31.delovnega dne naprej!
Default avatar
Lovilecsvetlobe je napisal/a:
Država se še kako zaveda, da velik del zaposlenih v tej državi predstavljajo prav samozaposleni in enoosebni s.pj-ji. Velik del teh bi moral biti v rednih delovnih razmerjih, ostali pa na zavodu. Največ koristi od takšnih prekarnih razmerij ima ravno država, ki edina dobi vse vsak mesec redno plačano in ni v izgubi. Takšni zaposleni niti na bolniške ne hodijo, balzam za državo.
Default avatar
mesečinka je napisal/a:
Saj je prav napisala oz. mislila. 31. delovni dan je približno 1 mesec in pol normalnih dni. Žal človek ni bolan samo na delovne dneve, je tudi ob vikendih in praznikih.
Default avatar
To je bilo za pričakovat :( Takoj ko dvignejo minimalce, penzije, podporo lenuhom ... takoj se dvignejo prispevki spjem.
Default avatar
picajzljanje je napisal/a:
Aja? Kaj veš, kaj je ona mislila s tem, ko je napisala "Bolovanje na račun države z dveh tednov na mesec in pol, preden ga dobiš."
Kdaj je država refundirala že po dveh tednih?? V zadnjih 20 letih nikoli (če ne upoštevamo nege, spremstva ali krvodajalstva, kar počne enako tudi zdaj).
Default avatar
popizdis je napisal/a:
V kolikor nekdo ne zasluži povprečne plače sploh ne bi smel iti na svoje.
Default avatar
Jonc je napisal/a:
Jaz plačam preko 3.000 Eur pripsevkov pa nič ne jokam
Default avatar
Jonc je napisal/a:
Koliko pa bodo po novem minimalni prispevki?
Tudi jaz sem zacela pred 10 leti in so bili 220€.
Default avatar
Povejkolko je napisal/a:
Trenutno so okoli 380 eur, podražitev gotovo bo, saj morajo od nekje vzeti za socialce
Default avatar
Zaj so 385
Default avatar
Ja, tole je res nepošteno; prispevki bi morali biti odstotno enaki, ne pa da so navzdol omejeni in pravice iz bolniške bi morale biti tudi drugače urejeno.
Je kar nepošteno, če primerjaš z nekim "urejenim" delovnim mestom, sploh v JU.