Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Zakaj ste vsi tako navdušeni nad Tajsko?

Default avatar

da dol padeš

Kaj je tam tako lepega, da vsi padate dol?
Še nisem bila in me zanima.
Je to res država, da te čist očara?
Priponke

tajska.jpg
(279.86 KiB)

Default avatar

milaa

Tajska je čudovita zaradi dobre hrane, prijaznih domačinov, lepih plaž in toplega čistega morja, veliko naravnih in kulturnih zanimivosti, dobrega shopinga, tople klime...
Po mojem mnenju je Tajska destinacija, na katero se večina rada vrača, ko jo je enkrat že obiskal.
Default avatar

razmišljanje ob 23

Po moje zato, ker se ljudem sliši mnogo bolj kul, če rečeš, da si bil en teden na Tajskem kot pa, da si bil ta čas v Poreču.
Pa če že vsi gredo tja, nekako moraš iti še sam, da si "enakovreden".
Default avatar

Lovilecsvetlobe

milaa je napisal/a:
kot da bi hrvaško opisovala :)
Default avatar

milaa

Lovilecsvetlobe je napisal/a:
Zelo zelo drugače kot na Hrvaškem:-)... za moje pojme Hrvaška nima niti lepih plaž, ne prijaznih ljudi, edino hrana bi mogoče šla skozi.
Ampak hvala Bogu, okusi so različni, tako da vsak najde nekaj zase.
Default avatar

Stepni_Volk

da dol padeš je napisal/a:
“Vsi” niso navdušeni nad Siamom, kot je originalno ime državi. V Tajsko jo je preimenoval nekdanji kralj, ko se je naveličal, da butasti Angleži ter ostali koloniziatorji ne zmorejo izgovoriti imena države. Slovenska izgovorjava je pravilna (če se sprašujete).
Ni sicer več bajno poceni destinacija, kot je bila v času Hipijev (imaš Vietnam, Laos, Burmo..) je pa še vedno izredno zanimiva in lepa. 25x večja od Slovenije in ima 35x več prebivalcev.

Siam je ena redkih držav, ki se je s spretnim manevriranjem njihovih kraljev uspelo izogniti evropskim in drugim kolonizatorjem.. posledično dežela ohranja svojo izvirnost.

Ker prakticirajo izvorno verzio Budizma, t.j. Teravada Budizma (Britanski imperij in ostali niso mogli vsiliti svojih viktorijanskih “vrednot”)so ženske v relativno enakopravnem položaju (glede na ostale različice Budizma in religij v regiji). Tudi strpnost in toleranca do “tretjega spola” je zavidljivo visoka. Nekaj kar se slovenceljni lahko samo učimo.

Vsaka tuja destinacija, ki ti pripomore odpreti (zaplankane) oči je dobrodošla. In Siam lahko to naredi na več kot en način. Jezik, pisava, religija.. vse je drugače.
Budistična manira, da se ne zaletavaš v ljudi na cesti, je ena tistih. V približno 10x manjši gneči podeželskega mesteca, pardon Ljubljane, se bo nekdo zaletel vate, butnil.
Ne Siamci. Pa čeprav bo to v vrvečem Bangkoku s 4x številom prebivalstva celotne Slovenije.

Še ena takšna zanimva stvar je, da ne znajo reči ne.. ali ne vem.. zato si pogosto za odgovor na postavljeno vprašanje, preprosto izmislijo. A to ni laž, temveč vljudnost. Ne smeš in ne moreš reči “ne (vem)”, če si Siamec.
Zato moraš, ko sprašuješ za pot ali kaj specifičnega, za kar predvidevaš, da ne vedo odgovora poslušati z rezervo.
In je zanimivo nekje v drugem tednu potovanja že sam malce obvladaš ne govoriti ne :)
Že zgolj zaradi te metamorfoze je vredno oditi na popotovanje po tej prijazni deželi.

Pa je tu še hrana, sveže tropsko sadje.. v svež ananas in anansov sok sem se že desetletje prej zaljubilv Čilu.. tudi pivo, glavna tri so poimenovana po živalih.. Lev / Singh (h je tihi) naj bi bil najboljši.. osebno mi je bil bolj všeč Slon - Chang (ne zato, ker je najcenejši).. potem je še tretji Leopard / Leo.
Nisem ravno pivec piv, dasiravno v džungli paše, zato ocene jemljite z rezervo.

Čokoladice so tudi simpatično majhne.. po 50g in še manjše. Glede na vročino, kot tudi velikost prebivalcev nekako v sorazmerju.

V Bangkoku je tudi dostih medicinskih turistove, ker so pač cene ugodnejše. Tudi za lepotne operacije, kamor se seveda zatekajo pretežno zahodnjakinje (in s tem mislim predvsem vzhodnjakinje: Američanke, Avstralke, Rusinje..).

Ampak glavna prednost dežele, tako severa, kot obale oz. otokov (po siamsko: KO).. je ritem življenja. Pozabljena sproščenost in umirjenost. Sozvočje z okolico.. namesto nenehnih pogledov na uro in premlevanja “Kaj vse je še potrebno postoriti?”

Posledično Siama ne bodo vzljubili Workoholiki (ker bi znali izgubiti svojo glavno berglo v življenju).

Razliko med slovenceljnski turisti in Siamci pa lepo prikaže tudi knjiga Mohor Hudeja: Vlažne duše.
Slika

Popotopisov po Siamu pa lahko najdete na spletu kar nekaj.. Slovenci smo dokaj popotniški narod. Praktično povsod jih srečaš (in Nizozemce).
Ampak kaj to pomaga, če je zaplankanih še vedno več.
De omnibus disputandum..
Default avatar

Stepni_Volk

Aja, hrana na ulici, testenine so noro, noro dobre.. najboljši kar sem jih jedel okoli po svetu (če odštejem italijanske mojstre).

Pa tudi tajska masaža paše.. čeprav samo za noge (po celodnevni hoji)..
De omnibus disputandum..
Default avatar

Lovilecsvetlobe

milaa je napisal/a:
logično sklepanje:

če ljudje niso prijazni, tudi plaže ne morejo biti lepe in hrana tudi ne more biti dobra :)
Default avatar

karrr

pojdite vsi na Tajsko, lahko je vse zastonj, mene ne boste premamili.
Tisti, ki gredo z namenom masaž ali še kaj več kot masaž, je v bistvu žalostno. Skrivajo se za to množico turistov. Drugi gredo samo zato, da se hvalijo in vzbujajo zavist. Meni je dobra Zambratija, Poreč, še najlepši mi je Rovinj , ali Dalmacija. Skromnost je lepa čednost, čeprav včasih škodljiva.
Default avatar

mentalna_sirota

Osebno še nisem bil tam. Je pa zanimivo kako o destinaciji "največ" vedo tisti, ki tam (tako kot jaz) še niso bili.
Povem bi razumel zapis: "Navadno hodim v Poreč, sem eno leto šel na Tajsko, a mi je Poreč še vedno najljubši"
Težje pa razumem zapis: "Hodim v Poreč in Tajska mu ne seže do gležnjev (tam sicer še nisem bil)"
Default avatar

Andraž Ž

Stepni_Volk je napisal/a:
Oprosti, ta knjiga nič lepo ne prikaže, ker je totalno zandrek!
Default avatar

če ne veš

Ljudje brez idej hodijo na Tajsko ali Šri Lanko.
Default avatar

ahajaja

da dol padeš je napisal/a:
Rada potujem na Tajsko, ker je čisto, lepo, ful poceni, mir na morju, dober šoping, lepi hoteli, prijazni nasmejani Tajci....... 3 tedne Tajske je zame bozanski dopust, domov pridem prerojena.
Default avatar

jmmmk

Jaz si zelo želim tja, a agencije so predrage, šli bi v lastni izvedbi, je pa finančno drago. No enkrat v nekaj letih bomo pa šli. Vsako leto gremo v eno tujo destinacijo, Evropo smo si praktično vso ogledali, Turčijo, Maroko. Arabski polotok je lep, pa Izrael, potem pa bo počasi čas za Tajsko.
Default avatar

Ellie

Meni ni bila nič posebnega, zato se letos ful veselim dopusta pri hrčkih. :D
Default avatar

Stepni_Volk

A nisi nekaj pozabil je napisal/a:
Najdeš, kar iščeš. Zanimivo, da mi ni uspelo še navadnega Ping-Pong showa najti, dočim je drugim uspelo to takoj najti.

Prostitucije je glede na prebivalstvo pač 35x bolj razsišrjena. Tako kot se slovenceljni “razburjajo” nad čudaškimi spolnimi praksami, kjer pozabljajo, da je Japoncev pravzaprav 30x več in bo tudi en mandlejc tam, ki ga rajca kanarčkovo perje.

Prostitucija je tudi v Afriki, Karibih, J. Ameriki.. kot v razvitem svetu (le da je tam zdravstveno nadzorovna, regulirana in obdavčena - posledično dražja).

In če nemke in nekatere slovenke hodijo v Adriko na “črne pitone”, potem ne pomeni, da je vsak obiskovalec Afrike iskalec “Happy endinga” (ki ga btw v Siamu niso niti enkrat ponudili, napram vsem tistim čarobnim potopisom, ki so očitno enako resnični kot oni od Karl Maya - ki je pisal o deželah v katerih nikoli ni bil - je tja odpotoval šele, ko je zaslovel in obogatel.. ne čudi, da je te pravljice rad prebiral Adolf, malar iz Avstrije).
Se ljudje zanimajo še za kaj drugega, druge živali.. ne samo “pitone”.

Siam, kot rečeno je primerna destinacija za vse oblike obiskov.. tudi z otroci je zabavno obiskati to deželo.
In kot je v vseh ekonomsko šibkejših državah, se je težko izogniti temu, da ne bi zahodnjaki tja hodili kupovati seks. Doma se jim ******-fehtarstvo ne obnese in potem pač frustracije izživljajo na šibkejšemu prebivalstvu.

V Siamu osebno nič od tega nisem opazil, zasledil.. sem pa v Moskvi, videl, kako potiskajo mladoletnice na cesto.. in pa na Kubi kako se ljigavi Kanadčani slinijo po veliko mlajših domačinkah..

Doma v Sloveniji pa seveda ni nič boljše.. pač 35x manj.. in pedofili se pač vpišejo v drugačno agencijo za stike z otroci in mladoletnimi: Rimsko Katoliško Cerkev.
De omnibus disputandum..
Default avatar

Stepni_Volk

Andraž Ž je napisal/a:
Knjiga resda ni nič posebnega, odlomek v katerem slovenceljni obtožijo domačina, kot njihovo vedenje pred protagonistom knjige (za katerega ne vedo, da je Slovenec), je pa odličen prikaz slovenceljstva v vsej svoji nizkotnin veličini.
De omnibus disputandum..
Default avatar

hhm

če ne veš je napisal/a:
je kar treba, če hočejo videti vse otoke:-)))
Default avatar

MonaCoin

meni tajska ni najljubša država jv azije, je pa najbolj enostavna za potovanje in res primerna za začetnike... ker tam dejansko greš "s tokom". vse funkcionira, težko se zgubiš, ali narediš kakšno napako ...
sem jo prepotovala po dolgem in počez, večkrat, tudi majhnim otrokom ... narava je zelo lepa, hrana res odlična, ljudje meni niso najbolj všeč, ker se konstantno pretvarjajo in nikoli res ne veš pri čem si...
v bankoku vidiš mlade domače fantke in zahodnjaške starce, kako se "družijo" ... pa transvestitov se tudi lahko nagledaš ... ampak tega ni tako zelo veliko, kot bi nekateri tukaj želeli prikazat. v enem tednu mogoče vidiš nekaj njih ..
so pa okoliške države cenejše
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

milaa

Lovilecsvetlobe je napisal/a:
Aaaaa? Ne razumem kaj misliš? Obala je marsikje lepa pa se kot turist tam ne počutiš dobro..
Berem mnenja drugih o Tajski glede seks turizma... grauži so ostareli Evropejci in Američani (v glavnem), ki pridejo tja zaradi tovrstnih uslug.. v Bankogu smo kolegice nek večer opazovale pare mlade Tajke in belci, od kjerkoli so že bili. V eni uri nismo videle niti enega vsaj pogojno povprečnega videza... res, same take, za katere je jasno, da mora plačat, da ima lahko stik z žensko.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net