Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Visoki krvni pritisk

Visoki krvni pritisk

Pozdravljeni.
Mama je stara 68 let. Pred letom in pol je preživela možgansko kap s krvavitvijo. Sedaj jemlje Pradaxa 110,zaradi malo slabše ledvične funkcije,Concor,za pritisk pa Valsacor 80 mg 2x na dan. Zjutraj je njen pritisk normalen, okoli četrte ure popoldan,pa se ji začne višati,tudi do 170/90.
Zanima me vaše mnenje,torej kaj naj stori,saj ima kardiologa enkrat na leto?
Kadaj lahko rečemo,da gre v njenem primeru za urgentno visoki pritisk,oziroma kdaj bi bilo priporočljivo obiskat urgenco,glede na to,da je proti večeru najslabše stanje?
Hvala. Lp

Pozdravljeni,

priporočil bi:

– Valsacor naj jemlje 160 mg zjutraj, saj je indikacija jemanja zdravila enkrat dnevno. Če to ne pomaga in ima visok krvni tlak, lahko jemlje Valsacor 320 mg ali celo Valsaden, po posvetu s svojim zdravnikom.

– krvni tlak do 220 mmHg ne postavlja indikacije za obisk urgence, do približno te vrednosti se ob tako visokem krvnem tlaku ne počutimo slabo (prej dobro). Če se počutimo slabo pri krvnem tlaku 170 mmHg, je potrebno poiskati vzrok za to počutje, saj je višji krvni tlak posledica in ne vzrok teh težav. Vsekakor bi poskusil najti tudi kak drug razlog, zakaj Vaši materi poraste krvni tlak.

New Report

Close