Starševski čvek

Jan Plestenjak je seksist!

Default avatar
Plestenjak z največ nominacijami za seksistično izjavo leta

"Manekenski tip ženske, ki ga je sforsiral gejevski lobi, ko so punce videti kot fantje, mi ni všeč. Kanček moškega v ženskah me takoj odvrne. Da se punca vede kot moj cimer ali moj brat."

https://www.mladina.si/189798/plestenja ... javo-leta/
Default avatar
Bodeča Neža je napisal/a:
Pravkar sem dobil novega idola! Hi-5!
:)
Default avatar
NEkateri pa smo te imeli za pocukranega copatarja... Zmota! :) You da man!
Default avatar
MONovke pozivam da glasujete za najbolj seksistično izjavo leta 2019 tukaj:

http://bodeca-neza.spol.si

Prav tako pa h bojkotu koncertov ali kakršnikoli podpori Jana Plestenjaka v prihodnosti.

Toksično moškost je treba ustaviti v kali in vsem poslati jasno sporočilo:
Prostora za seksizem v naši družbi ni
Default avatar
Babšeta, ki se povsod predstavljate le še kot generalne prismode, bost čedalje več tega doživljala, ne le izjave. Kdo pa več večino bab lahko jemlje resno, kot zrele enakovredne osebe? Mislim, da nihče, ki ima vsaj osnovni razum in osnovno samospoštovanje?
Default avatar
Feministkam dam plus, ker so za najbolj seksistično izjavo nominirale tudi poniževanje desničarke Norme Korošec (s katero se gotovo v skoraj ničemer ne strinjajo) in relativiziranje tega s strani levičarja Pribca.

Grem glasovat zdaj.
Default avatar
A ni ravno Plestenjak jokal v medijih, da bi rad imel otroke pa žensko?
Kako, da nobene ne dobi?
Na manekenke in geje se pa ne spoznam, zato ne morem soditi o teh gejevskih scenah in manekenskih scenah.
Default avatar
a ni ravno on je napisal/a:
Ne bo tako, skakkale so v luft večno samske, take kot jih imamo na monu in pa lezbače, ker je povedal, da je družina najpomembnejša in da je družina mati, oče in otrok. Kaj bi ti še norelo, multinično večno samsko brez otrok?
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Hm, zakaj je pa potem samski, menda je že krepko v letih?
Nekako te izjave ne gredo z njegovo prakso skupaj. Če mu družina in otroci toliko pomenijo, zakaj je potem samski in brez družine? Star pa je verjetno tam okrog 50? Mogoče malo manj.
Res je smešno, ko se ostareli deci lotijo iskati ženske, da bi jim rodile otroke pa zraven razlagajo kako jim družina vse pomeni. Kaj pa pri 25ih, 30ih, 40ih, takrat pa ni vedel, da mu družina toliko pomeni?
Aja, ti si tudi samski :).
Default avatar
"Najhujše, kar se v današnjem času dogaja, je, da nas hočejo narediti uniseks, da nas hočejo narediti istospolne, na kar pa jaz staromodno ne pristajam. Pa mi je čisto vseeno, če mi zato rečejo, da sem primitiven.

Vse te funkcije, ki jih imamo predvsem moški, zdaj pa hočejo to imeti tudi ženske, so lažne. To, da je nekdo vrhunski izvajalec, kirurg, ekonomist, kuhar ... kaj je to? Včasih smo morali moški iti v naravo in uloviti žival za preživetje. Zdaj, ko tega ni več, pa si izmišljujemo razne funkcije in si s tem ustvarjamo hierarhijo. In zdaj hočejo ženske pasti v isti model, ki je že tako v slepi ulici.

Sem pa včasih razočaran, da se zdi nekaterim puncam ponižujoče, če bi kdaj morale narediti kaj, kar je bilo skozi zgodovino človeštva povsem normalno. Zdi se mi, da je moderni feminizem kastriral moškega in zaradi tega so tudi ženske nesrečne. Ker ne moreš Darwina prelisičiti v 50 letih.

(novinarka: Kdaj pa te (op. pri ženski) najbolj odbija?) V trenutku, ko ima neko moško karakteristiko – bodisi z gibom bodisi z razmišljanjem. ..."

- pevec Jan Plestenjak, over.net, Moderni feminizem je kastriral moškega
Default avatar
Bodeča Neža je napisal/a:
In kaj je narobe s to izjavo? A če bi izjavil, da mu je všeč manekenski koščeni, po možnosti androgeni tip ženske, bi bilo pa spet narobe.
Žal ne morejo vsi moški reči, všeč so mi čisto vse, kakršnakoli, samo da je ženska:-)
Default avatar
"Srce mi ne da, da bi rekel, da je materinstvo minus. Mislim namreč, da je to največji blagoslov ženske. Ampak ženski vzame ogromno časa in seveda potem težje pelje kariero. Toda to je pač breme, ki ga nosi ženska. Po drugi strani pa moški nosi breme, da je šel v vojno. Slučajno imamo srečo, da zadnjih 60 let nismo v vojni."

- pevec Jan Plestenjak, Mladina, Promotor tradicionalizma
Default avatar
a ni ravno on je napisal/a:
Glej, on je pač odkrito povedal, da se mu ni izšlo in s tem , ko toliko povdarja pomen družine in otrok, kot bistvo življenja, da vedet, da mu je žal za to, da ni ubral prave poti pravi čas, medtem ko babšeta norite, kako ste oh in sploh super, ker ste zrasle v rzočaranje svojih staršev in suho vejo družbe. Je razlika v tem , če nekdo obžaluje napako in govori kar je prav, od teh, ki norite, kljub temu da ste vse zasrale, nimate nič in niste nič.
Default avatar
Jaz to izjavo razumem, da so mu všeč ženstvene ženske. Samo ne vidim, kaj naj bi bilo tu seksističnega.
Default avatar
Vsaj nekaj pametnega od njega v vseh teh letih.
Default avatar
"Če ženska plača večerjo, je to tako, kot če bi sam naokrog poplesaval z baletnimi copati."

- pevec Jan Plestenjak, Dnevnik
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Nisem poznavalka Plestanjaka, ampak vseeno sem pa prepričana, da ni tega rekel "medtem ko babšeta norite, kako ste oh in sploh super, ker ste zrasle v rzočaranje svojih staršev in suho vejo družbe. Je razlika v tem , če nekdo obžaluje napako in govori kar je prav, od teh, ki norite, kljub temu da ste vse zasrale, nimate nič in niste nič". To je tipična tvoja izjava in ne Plestenjakova, čeprav njegovih izjav ne poznam, ampak poznam pa tvoje izpade.
Tako mimogrede, ženske, ki jih ti žališ, plačujemo za tvoje otroke. Aja, bi morala reči za otroke, ki naj bi jih ti preživljal, naredil jih je pa nekdo drug.
Vsekakor imam več kot ti. Jaz imam toliko, da preživljam še tvoje otroke, ti pa ne mojih pa tudi svojih ne zmoreš. No tistih, ki jih je naredil nekdo tvoji ženi.
Veš Plestenjak časti družino, ki je nima, ampak on ne krivi žensk za to, da on nima družine. Ti pa pljuvaš po ženskah, ker nimaš družine. Hm, nismo ti ženske krive, da ti nimaš familje in da na stara leta živiš na plečih svoje mame pa države.
Default avatar
O ženskah: »Z leti se tvoj tolerančni prag zvišuje in vse težje prebavljaš neumnosti, sploh če ti ni treba. ... Še naprej denimo mislim, verjamem in bom trdil, da moški zgradi hišo, ženska pa naredi dom, in če sem zato v očeh koga šovinist, mi je prav vseeno!«

- pevec Jan Plestenjak (in urednica revije Ona Sabina Obolnar), Ona Plus, Intervju z Janom Plestenjakom

http://bodeca-neza.spol.si/
https://mariborinfo.com/novica/lokalno/ ... ami/199296
Default avatar
Dregnil je v gejevski lobi (član katerega je bil tudi Gašper Tič in ostali)
Zato ga bodo zdaj skušali križati
Default avatar
Ničesar spornega ne vidim v njegovih izjavah. Kaže, da ljudje kaj kmalu ne bomo smeli več imeti lastnega mnenja, ampak se bomo morali kar strinjati in kot roboti ponavljati to, kar bodo drugi (zlasti iztirjenci) želeli. Meni tudi niso všeč možače. Ženska mora biti ženstvena. Materinstvo pa ji da še posebno noto nežnosti.

Veliko pametnega je povedal Plestenjak.

Naj prihranijo boleče neže za kaj bolj problematičnega. A ne, mi se raje ukvarjamo z malenkostmi, sloni pa grejo mimo.