Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Šibkost mravljinci trzljaji

Šibkost mravljinci trzljaji

Pozdravljeni
Star sem 23 student teza malo manj kil ne pijem alkohola in ne kadim ter se probam cimbolj zdravo prehranjevati
Moje tezave trajajo ze eno leto pa nevem kaj je narobe namrec zacelo se je 3 mesece po fitnesu trzljaji misic mravljinci in bolecine na kar sem ponehal z fitnesom in je se vedno trajalo… priznam da sem na fitness kr velike utezi dvignil glede na mojo tezo zato predvidevam da sem preobremenjeval misice …. od takrat sem bil pri nevrologu pregledal me je in rekel da je vse okej mr glave okej… ortoped mi je rekel da imam sibke misice in naj zacnem z kolesarjenjem ali plavanjem da dobim moc na misicah in zdaj delam na tem.. probal sem b kompleks magnezij kalcij pa se mi zdi da nic ni blo spremenjeno … moje tezave pa so najbolj prisotne po nekem fizicnem naporu naprimer ce stojim malo vec ali pa ce hodim ali delam kaksne vaje me bo po tem naprimer hoji zacelo boleti stopala da tezko bom stal na njih kot da ni moc v njih in pa mravljinci kostantno po stopalih … tudi trzljaje bol cutil po nogah in po celem telesu odvisno kaj bom opravil te tezav pa imam vsak dan ze eno leto…

Tako da me zanima kaj vpliva na to sibkost pa te mravljince in trzljaje meni se zdi da so krive misice ali pa zivci katero nevem in bi prosil kaj mi priporocate za moje tezave.
Hvala in Lp.

Pozdravljeni!

Takole brez pregleda je težko kaj konkretnega povedati za vaš primer… glede na starost je malo verjetno, da bi šlo za težva z živčevjem. Občutek nelagodja in tresenje se lahko pojavi zaradi disbalansa med močjo globokih stabilizatorjev in zunanjih mišič premikalk. To se navadno pojavi ob neki aktivnosti oziroma ko si nekaj časa v enem položaju.

Kaj pa tisti mravljinci… težko rečem….

Hvala za odgovor
Kako pa naj naredim balance med tem kaj ste rekli? Ali naj se ukvarjam z kaksnim posebnim sportom ali naj jem kaj posebnega ali kaj ?
Ponavadi moje tezave so kot da nekam moti misice ali zivce ali so utrujeni ali so izcrpani nevem .

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljeni!

Ja za nestabilnost pomagajo vaje za stabilizatorje trupa, ramen in kolkov….

New Report

Close