Opravljivka

Odgovarjajo: Anja Cajhen

Reka ljubezni 4

Default avatar

Zelo nelogično

Začela se je 4. sezona Reke ljubezni in so že takoj začeli z zgodbami, ki so povsem nerealne.
Prva traparija: Irena v Vulkančku zaloti Roka in Valentino. Ko pride Rok domov, mu spakira cote in mu reče, naj se pobere. Zdaj pa mi ni čisto jasno, kako lahko ona, ki biva v tuji hiši, vrže čez prag lastnika hiše? Ali ne bi bilo bolj realno, če bi sama spokala? In Rok kot polit cucek se seveda pokori in gre spat v Vulkančka.
Druga traparija: po vseh zdrahah in kregih in priznavanjih in nepriznavanjih očetovstva se Rok skesano odloči, da bo celotno hišo in še delavnico zraven prepisal na polsestro Petro. Halo? Kateri realen in normalen človek bi naredil kaj takega in zakaj?! Petri pripada zapuščina po očetu in smrti polbrata Blaža v enakem deležu kot Roku. V reali bi vsak "Rok" razmišljal tudi o svojem sinu (in partnerki), ki bi mu odvzel dediščino in nikoli ne bi naredil take blesarije!


Tole dvoje se mi res zdi adijo pamet.
Default avatar

a gledala boš pa vseeno

Ustvarjalci telenovel itak podcenjujejo svoje gladalke, mogoče prešaltaj na kaj "inteligentnejšega".
Default avatar

meni je že to grozno

se strinjam...
ampak še bolj mi je grozno, da so roka spečali ravno s to Valentino - ta je tako Ireni speljala oba tipa - najprej Jana in zdaj še Roka. če so že hotli varanje spet dat notri, ker to je njihov edini možni zaplet, ki so se ga sposobni spomniti, bi vsaj drugo babo najdli, ne pa spet to Valentino.
Default avatar

no ja no

a gledala boš pa vseeno je napisal/a:
V bistvu imam dobre serije na HBO in Netflixu, na naših programih so samo peto-razredna jajca ali kakšne (sicer dobre) stare serije izpred nekaj let, ki sem jih videla že zdavnaj.... tole ob 20.00 pa služi kot zvočna kulisa ob pospravljanju kuhinje.
Default avatar

žal

meni je že to grozno je napisal/a:
Če imamo pa same grde igralke. Valentina je res taka, da ni niti dvakrat za pogledat, kaj šele za kušvat. Sicer pa tudi on ni kaj posebno privlačnega. Tisti njegov butast pogled je njegova zaščitna znamka... nimamo mi igralcev, ki bi znali igrati.
Default avatar

AnGELca

Strinjam se z avtorico, ki je dobro opisala vse bizarne tipično neslovenske koncepte nove sezone:
- to, da gre iz svoje hiše Rok zaradi "varanja"- nekaj nedolžnih poljubov in ne Irena, ki ga je že v preteklosti zares prevarala
- da pa bo Rok prepisal hišo na polsestro, katere od začetka sploh ni hotel videt in ji verjet, pa da ima tudi svojo družino za katero mora poskrbeti-je pa sploh ta najbolj neslovenska varianta.
Na živce mi grejo pa vsak dan bolj Medvedovi in Sonja, ki ima v tej sezoni očitno najbolj nehvaležno in zateženo vlogo, poleg Irene seveda.
Tudi Angelca se je preveč "umirila" in ni več tako zanimiva kot je bila s svojim špičastim jezikom in vedno novimi domislicami, da sta bili z nasprotno Terezo prav zanimiv tandem.
Še Marija je dolgočasno normalna, kar je sicer v sami zgodbi pozitivno, po drugi strani pa spet dolgčas.
Še najboljša sta Franc in Mojca, ko mu ona vedno skuha kako medlo presenečenje.
O firmi Lekič pa ne bi zgubljala besed, ker so se že sami tolk izgubili, da niti oni ne vejo, kdo koga preganja in zakaj.
Zdi se mi pa popolnoma nemogoče, da bi Majer ugrabil Helenco, ker je bil kljub vsemu zelo navezan na Valentino in tamalo. Skratka včasih...KRNEKI...
Default avatar

slaba nadaljevanka

totalni poden. Prva sezona mi je bila všeč, potem pa adijo pamet. Zanič igralci, na daleč se vidi da so do besede napiflani. Vsaka duga beseda je "kaj" v tej sezoni pa še beseda "fak". Zelo negledljivo.
Nisem ljubiteljica turških nadaljevank, ampak kako turški igralci svoja čustva realno prikažejo v igri. Ta naša žalost od igre se sploh ne more primerjati z njimi.

Kaj res premoremo same antipatične igralce v tej sloveniji ?
Default avatar

nič nisem pričakovala

Nič nisem pričakovala in ravno toliko dobila.
Malo sem leupala, da bdo zamenjali scenariste, da bo vsaj za odtenek boljše.
Katastrofa in dolgčas.
Vse totalno nerealno. Groooza.
Default avatar

Meni pa

Meni je pa všeč. Sicer bi lahko skrajšali za minuto kakšno sesanje, gledanje v prazno ali odgovor Irene:)
Sonja in Bojan sta mi fenomenalna igralca.
To je prva nadaljevanka, ki jo gledam.
So absurdi kot npr bombe, ugrabitve ampak so tudi kakšni inserti, ki mi dajo misliti npr kdaj prijatelju povedati kaj veš in kdaj bolje, da ne.
Default avatar

strinjala bi se

Meni pa je napisal/a:
Vse skopaj za en klinc. Sonja in Bojan sta res zelo dobra. Npr., Franc in Mojca katastrofalna. Mojca še bolj.Ostali pa tudi komaj.
Default avatar

ne gre mi v glavo

da se kdo dejansko tako poglablja ...
Default avatar

tako se meni zdi

Mogoče, res mogoče, prva sezona še kar.. potem je šlo rapidno navzdol. Gledala sem vse sezone, zadnjo bolj sem in tja. To sem sedaj pogledala, če se nemara ni zgodil kak čudež;).
O zapletih, zgodbi, dialogih še vedno nimajo pojma. Nekateri igralci so celo dobri,, večina jih ni niti povprečnih. Dvakrat, ali trikrat je bilo, a vedno do konca nekredibilno.
Iz čistega firbca bom sigirno sem in tja pogledala. Se mi pa zdi, da če zamudim 3-4 epizode, se nikjer nič ne pozna.
Default avatar

sem se spraševal

meni je že to grozno je napisal/a:
Zakaj glih Valenntina. Ni ne lepa,ne simpatična, še bistra ne preveč. No, za Roka je to najbrž kar dobro.
Default avatar

Valentina je zakon

Meni sta pa Valentina in Mojca zakon. Veliko bolj simpatični kot pa cmerava in jamrajoča Irena. Že od nekdaj so mi vzor odločne ženske. In ja, tudi malo pokvarjene, zakaj pa ne?
Default avatar

no janojano

Valentina je zakon je napisal/a:
Zdej boljš kot cmerava Irena že. To ja. Sicer pa nista (Mojca, Valentina) ne lepi, ne simpatični. Ne zdite se mi niti dobri igralki.
Default avatar

Niste pri pameti

Zelo nelogično je napisal/a:
To gledajo le: pedri, lezbijke in retardiranci!
Default avatar

vse za lase

za lase privlečeno, brez vsake logike, dolgočasno.
Default avatar

tako je to

tako se meni zdi je napisal/a:

Par epizod (ali tudi cel teden ali dva) se pri nobeni takšni jari kači ne pozna. Niti pri turški in mehiški ne :-)

Je pa res naš scenarij na nivoju 10-letnikov....
Default avatar

malo manj

tako je to je napisal/a:
Nekateri 10 letniki so sposobni že veliko bolje napisat.
Scenarij je res obupen.
Ja, pa kar gledamo;)). Jaz v povprečju 2x na teden.
Default avatar

AnGELca

Scenarista sta še vedno ista, sem preverila včeraj. On je nek Hrvat in očitno Hrvatarji talajo svoje nepremičnine kar tako, komur koli, kdor pač pride mimo.
Ona pa tud ne vem, če je glih kaka prava Slovenka, ker tako krompirjevo solato ziher ni preplagirala od kake prave slovenske družine.
Spremljam pa tudi turške serije, kjer pa sem že naletela na take fjoskule, kot je tale od Roka, da bo hišo kljub svoji družini, kar celo prepisal na Petro, čeprav jo še zdaj bolj težko gleda.Verjetno pa scenaristka obožuje te kulturne razlike in jih vpleta v čisto kontra slovensko okolje.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen