Prehrana in kulinarika

Preproste, zdrave in poceni jedi, ki jih imate radi

Default avatar
Robi... je napisal/a:
Med drugim tudi to, potrjeno.
Default avatar
res radi jemo sezonsko in med drugim imamo najraje stročji fižol v solati, pa zabeljen stročji fižol z zaseko in smetano, pa fižol zabeljen z zaseko in poražen v ponvi, kmečke kumare s smetano in krompirjem, narastke iz zelenjave, grahovo omako in pire, v sezoni sadja imamo pogosto rižev narastek s sezonskim sadjem, palačinke z x nadevi, rada kuham tudi kostno juho z zelenjavo in domačo ribano kašo, kurjo obaro z žličniki ( na komplet kosilo za 4 osebe s sestavinami iz lasnega vrta cca 1.5 evra ) jajčno solato, obložene kruhke s sirom npr, mlečna krompirjeva juha, krompirjevi svaljki v drobtinah in solato...
Default avatar
Tukaj obozujem matevza s kislim zeljem ali repo.
Drugace pa obozujem solate: pesina ali zelena s korenjem in koruzo ali krompirjeva z na tanko narezanim porom pa se bucno olje, mmmmmmm.
Default avatar
zdrave jedi?
poceni, zdrave jedi?

dejansko kdo misli da to obstaja?
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
kislo zelje je napisal/a:
Vse, kar so naštevali, imam rada, ampak ne vem, če je ravno 2€/osebo...včasih je, npr. ko skuham večje količine (golaž, sladko zelje s svinjino, omaka za testenine, segedin, jota....itd), zamrznem po porcijah razdeljeno in potem vzamem iz zamrzovalnika, ko mi paše.
Default avatar
Kakšne zelenjavne juhe iz zmrznjene zelenjave, sploh pozimi, testenine s paradižnikom in tuno ali samo z zelenjavno omako, umešane jajce z gobicami in sirom, rižota z gobicami...
Default avatar
ufjoj je napisal/a:
Ciceriko in falafle pozabu oznacit? ☺...sicer je pa preverjen recept, kako zmanjdati napenjanje: strocnice skuham z dodatkom šetraja ...

Bozanski so tudi pesti - namazi iz rukole, špinace .. . Mix semen s špinačnimi svezimi listi, olja ter cesna in soli, zapres v steklen kozarec, hranis v hladilniku ter uporabis kot nAmaz na tortilji, kruhu, testeninah ...
Default avatar
Kebab?
Default avatar
jota s kislim zeljem ali repo, polenta s kefirjem ali jogurtom, kuhana jajca, zelenjavna mineštra, pašta-fižol, rižota s porom, radič s krompirjem in trdo kuhanimi jajci, frtalja...
Default avatar
RIŽOTA NA BELO S ŠPARGLJI

Prepraži malo čebule, dodaj riž in zalivaj z mlekom..do srednje kuhanega riža. V drugi kozički skuhaj šopek divjih špargljev. Šparglje dodaj k rižu in jih zalivaj s špargljev vodo, ki je nisi zavrgel. Pred koncem dodaj še košček masla. Ne pozabi na sol in parmezan, ki ga dodaš na krožnik.