Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Preproste, zdrave in poceni jedi, ki jih imate radi

Default avatar

dorisss

Robi... je napisal/a:
dorisss je napisal/a:


Ce bi se meni uspelo se krompirja odvaditi, bi pa zmagala ;-) Sicer pa ja, tudi jaz nimam vec tezav s prebavo, ki so me prej stalno mucile, pa napihnjenosti ni vec,...
Mogoče je bil razlog laktozna intoleranca.
Med drugim tudi to, potrjeno.
Default avatar

radi jemo

res radi jemo sezonsko in med drugim imamo najraje stročji fižol v solati, pa zabeljen stročji fižol z zaseko in smetano, pa fižol zabeljen z zaseko in poražen v ponvi, kmečke kumare s smetano in krompirjem, narastke iz zelenjave, grahovo omako in pire, v sezoni sadja imamo pogosto rižev narastek s sezonskim sadjem, palačinke z x nadevi, rada kuham tudi kostno juho z zelenjavo in domačo ribano kašo, kurjo obaro z žličniki ( na komplet kosilo za 4 osebe s sestavinami iz lasnega vrta cca 1.5 evra ) jajčno solato, obložene kruhke s sirom npr, mlečna krompirjeva juha, krompirjevi svaljki v drobtinah in solato...
Default avatar

cockpit

Tukaj obozujem matevza s kislim zeljem ali repo.
Drugace pa obozujem solate: pesina ali zelena s korenjem in koruzo ali krompirjeva z na tanko narezanim porom pa se bucno olje, mmmmmmm.
Default avatar

Gunnar

zdrave jedi?
poceni, zdrave jedi?

dejansko kdo misli da to obstaja?
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

Chocolattt

kislo zelje je napisal/a:
Hrana je lahko poceni, draga ali nekaj vmes.

Kaj takega imate radi, pa da se šteje pod poceni hrano, hkrati pa je zdravo? Da na obrok ne stane več kot 2 evra, recimo, po osebi.
Vse, kar so naštevali, imam rada, ampak ne vem, če je ravno 2€/osebo...včasih je, npr. ko skuham večje količine (golaž, sladko zelje s svinjino, omaka za testenine, segedin, jota....itd), zamrznem po porcijah razdeljeno in potem vzamem iz zamrzovalnika, ko mi paše.
Default avatar

velik se najde

Kakšne zelenjavne juhe iz zmrznjene zelenjave, sploh pozimi, testenine s paradižnikom in tuno ali samo z zelenjavno omako, umešane jajce z gobicami in sirom, rižota z gobicami...
Default avatar

Ohjej

ufjoj je napisal/a:
Sadjezelenjava je napisal/a:
Polpeti iz fižola in pire krompir
Lečina štruca, pečen krompir
Curry iz katerekoli fižola, riž
Jota brez mesa, s fižolom in krompirjem
Sarma z rižem in lečo
Maslena buča, polnjena s fižolom, pečena s krompirjem
Falafli s humusom in zelenjavo v tortilji
Celi veliki krompirji, navadni in sladki, pečeni v pečici, potem prerezani na pol in polnjeni z gostim fižolovim curryem
Vse vrste enolončnic s stročnicami, poleg kaša, riž, polenta
Polenta in omaka iz čičerike in gob
Zelo pogosto skuham juho iz zmrznjene zelenjave ali kremno špinačno, kremno bučno ali iz korečka in krompirja
Veganski mac and cheese
Pri tebi pa morejo bit vonjave..........
Ciceriko in falafle pozabu oznacit? ☺...sicer je pa preverjen recept, kako zmanjdati napenjanje: strocnice skuham z dodatkom šetraja ...

Bozanski so tudi pesti - namazi iz rukole, špinace .. . Mix semen s špinačnimi svezimi listi, olja ter cesna in soli, zapres v steklen kozarec, hranis v hladilniku ter uporabis kot nAmaz na tortilji, kruhu, testeninah ...
Default avatar

hm kaj pa vem ali je zdrav

Kebab?
Default avatar

luna med oblaki

jota s kislim zeljem ali repo, polenta s kefirjem ali jogurtom, kuhana jajca, zelenjavna mineštra, pašta-fižol, rižota s porom, radič s krompirjem in trdo kuhanimi jajci, frtalja...
Default avatar

Pikajla

RIŽOTA NA BELO S ŠPARGLJI

Prepraži malo čebule, dodaj riž in zalivaj z mlekom..do srednje kuhanega riža. V drugi kozički skuhaj šopek divjih špargljev. Šparglje dodaj k rižu in jih zalivaj s špargljev vodo, ki je nisi zavrgel. Pred koncem dodaj še košček masla. Ne pozabi na sol in parmezan, ki ga dodaš na krožnik.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood