Starševski čvek

Vas muči kdaj nespečnost? Kako si pomagate?

Default avatar
Kaj naredite, če ne morete zaspati? Po kolikem času zaspite in koliko ur na noč spite? Ste se morali kdaj posluževati uspaval?
Default avatar
Vzamem uspavalo, pa ne učinkuje. Popolnoma nič.
Default avatar
Probaj z tem
Meni zelo deluje
Default avatar
Z nespečnostjo sem imela ogromno problemov. Začelo se je v meni, se za nekaj časa umirilo, ob kupu stresnih dogodkov (bolezni in smrti v družini), pa me je doletela taka nespečnost, da sem mislila, da se mi bo zmešalo. Poskusila sem vse, od Sanvala naprej, nekaj časa sem pila celo antidepresive. V končni fazi mi je pomagal antidepresiv Trittico in to že ena tretjina tablete. Lani novembra sem nekega dne pozabila vzeti tableto in sem prav tako spala. Nato sem začela počasi zmanjševati oz. jemati vsak drugi dan, nato vsak tretji dan, nato enkrat tedensko in končno povsem prenehala. Trenutno ne pijem nobenih tablet in spim kolikor toliko dobro (ni pa to sedem ali osem ur), pač pa kakšne štiri ure v kosu, nato sledi premetavanje in potem še kakšna urca spanja. Ampak napram tistemu, ko praktično nisem spala nič, se mi zdi še dobro.
Sočustvujem z vsemi nespečneži, ker, kdor tega ne doživi, si ne predstavlja, kakšen pekel je to. Najbolj mi pomaga to, da se fizično zmatram, ali pa da hodim ali tečem. Poskušam tudi umiriti misli, z molitvijo in pravilnim dihanjem.
Vsem nespečnežem želim rešitev vseh težav.
Default avatar
povem po pravici je napisal/a:
Meni nič ne pomaga: ne fizični napor, ne ob isti uri v postelji, ne prava hrana...nič. Zaspim v 10 min. Čez dobri dve uri se zbudim....potem pa skoraj do jutra.
Vsakih 10-14 dni prespim noč ( 4-5 ur skupaj) neodvisno od zgoraj naštetih stvari.
Ne vem, kaj bi še poskusila. Sem pila razne čaje, kapljice. Nič!! Edino tablet še nisem poskusila. To traja že več kot 5 let.
Default avatar
Gledam TV, največkrat Travel.
Dolgčas, po ene dveh urah vendarle zaspim, to je ob 3h zjutraj. Beda, vem, ampak ne gre drugače.
Default avatar
Za dobro spanje je veliko dejavnikov, kot so, hladen prezračen prostor, popolna tema brez tv in ostale navlake, ki seva, odhajanje v posteljo ob istih urah, najbolje pred polnočjo. Potem je seveda zelo pomembna kvaliteta ležišča in dovolj čista spalnica s čimmanj lovilcev prahu. Za piko na i je odlično v spalnici uporabljati ionizator zraka. Tako nekako je pri meni in spim kot angelček.
Default avatar
Pri meni vse ok, ampak včasih se pa zbudim sredi noči, misli začnejo švigati ena za drugo, in ne zaspim do jutra. Malo pred budilko pa zaspim kot dojenček, tako da me budilka spomni, kako krut je ta svet.
Ampak to je redko, ponavadi spim spanje pravičnega.
Default avatar
Stres je pri meni glavni dejavnik, da me tudi muči nespečnost. To eliminiram tako, da spim po 5 ali 6 ur. Včasih imam občutek, da prebedim še polovico tega časa. Glavno je, da se s tem ne obremenjujem več.
Default avatar
-leže v postelji poslušam radio
-leže v postelji berem zanimivo knjigo
-leže v postelji molim rožni venec
Default avatar
Jaz mislim, da bi vsak moral poiskati in poskušati odpraviti pravi razlog za nespečnost (stres, čustveni pretresi, karkoli drugega... ) Ni hec leta in leta spati premalo, to zelo vpliva na fizično in psihično zdravje človeka in lahko se konča v kakšni resni bolezni.
Default avatar
Mam kvelux 0.25, dam na 4 dele. Četrtina je ravno dovolj, da me porine v spanec.
Default avatar
Mene najbolj hitro zmanjka, če zaspim med gledanjem televizije. Ker pa to ni najbolj zdravo, si takrat, ko ne morem zaspati, pomagam z branjem knjige ali z avtogenim treningom.

Ampak če malo pomislim, a ni bolje, da človek spi pred televizijo, kot da sploh ne spi?
Default avatar
Jaz pred spanjem poslušam hipnozo od najboljšega hipnoterapevta na svetu. Ima jih za različne težave, tudi za nespečnost. Okoli novega leta ima ceno 1$ za enourno hipnozo v formatu MP3, ki te popelje v globok spanec.
https://stevegjones.com/hypnosis-mp3s/
Default avatar
Ja, zadnjič sem do jutra prebedel :(. Danes sice prej zaspal ampak se 2x zbudil ponoči. Pogosto traja 2-3 ure da zaspim
Default avatar
2*Doreta + 1*Apaurin
Sprostim se mi celo telo, misli postanejo lažje ... zaspim v 10 minutah.
In spim 8 ur v kosu.
No, to ne prakticiram vsak dan, ampak takrat, ko je res hudo.
Default avatar
Parkrat me je noro matralo in sem ob treh bil popolnoma buden, pa sem šel dol v dnevno, dal kak nobrainer film, si odprl pivo (hmelj uspava) zraven pospravljal, pa me je počasi zmanjkalo. Vedno je bilo zaradi stresa, ko je šla situacija mimo, je bilo OK...
Default avatar
Alojax je napisal/a:
Zelo zanimivo. Ali lahko napišeš malce bolj obširno, kako to izgleda pri tebi (v praksi)?
Good night.
🌜💫⭐️🌟🌙
Default avatar
povem po pravici je napisal/a:
Tudi meni se je začela nespečnost v meni in še kar traja. Dobro ste to naredila, da ste pozabila tablet vzeti zvečer in ste tako nadeljevala. Tudi jaz bi tako morala začeti brez njih, vendar me je že vnaprej groza vsake neprespane noči, mogoče ko bom v penziji, dokler pa delam si ne morem privoščiti, da celo noč ne bi spala. Pri meni tudi fizicno delo ne vpliva na to, da me zmatra in da bi potem spala. Kadar sem pa pod hudim stresom mi pa še tablete le za silo primejo, da vsaj malo ur spim. Tudi jaz razumem vse nespečneže in nimam nobenega nasveta, je pa tega čedalje več ljudi poznam, ki ne spijo in dobijo razna zdravila na recept, žalostno. Vesela sem, da je vam uspelo brez tablet, kar tako naprej. Jaz vzamem zvečer mirzaten in nekaj xanaxa.