Starševski čvek

črna gradnja-nasilje

Default avatar
Sosed je iz zapuščenega gospodarskega poslopja, brez dovoljenj, naredil bivalno hišo. Ta stoji-se drži mojega vrta. Na tem svojem ilegalnem objektu je naredil nizko okno, ki gleda v moj vrt. Sedaj mi že več let povzroča škodo tako, da vsak grmiček, rastlino, vrtnico,.. ki jo vsadim ob teji hiši, jo uniči. Uniči jo tudi, če ni ob njegovem oknu. Tako "terorizira" v mojem vrtu, po celotni dolžini njegove črne gradnje, v širini 1 metra. Uničil mi je rastlinja že za več kot 100 evrov.
Rabim nasvet, kako učinkovito ukrepati? Gradbeni inšpektorji so neučinkoviti, saj je v vasi že več let, prijavljenih že kar nekaj črnih gradenj, s katerimi se ne zgodi nič, torej to odpade. Sosed je Makedonec.
Default avatar
črna gradnja je napisal/a:
Tožba - motenje posesti, prijava kaznivega dejanja - poškodovanje tuje stvari.

Plus obrni se na medije, Jermanovo uho.

Dejstvo, da je Severni Makedonec, v vsej zgodbi nima pomena.
Default avatar
črna gradnja je napisal/a:
Lepo povej da je Albanec.
Default avatar
Ne, sosed je Makedonec.
Default avatar
Sedaj mi že več let povzroča škodo tako, da vsak grmiček, rastlino, vrtnico,.. ki jo vsadim ob teji hiši, jo uniči. Uniči jo tudi, če ni ob njegovem oknu. Tako "terorizira" v mojem vrtu, po celotni dolžini njegove črne gradnje, v širini 1 metra.

na tistem metru zemlje pusti travo, pa je. ali daj okrasno kamenje
Default avatar
Pred oknom naredi skret na štrbunk.
Default avatar
črna gradnja je napisal/a:
Pri nas je zadevo z oknom nekdo rešil z reklamnim panojem. Ostalo mogoče reši betonska ograja. Čim višja, čeprav kakšna smet vseeno zna prilete čez.