Starševski čvek

hipertiroza-bazedovka

Default avatar
Bom še tukaj vprašala. Tisti, ki ste imeli hipertirozo-bazedovko, bi rada vaše izkušnje. Ko ste ozdraveli, ali so vse težave izvenele, ali so vam ostale? Ali imate še vedno težave z nespečnostjo, utrujenostjo, izčrpanostjo, pozabljivostjo, lakoto,..
Jaz imam izvid že dolgo časa v redu, težave pa ostajajo. Kakšen nasvet?
Default avatar
To je pa zato ker bi mogla bit referencna vrednost 2 da bi se pocutla ok.
Rabit bo treba spremenit te vrednosti.
Default avatar
Bazedovka je načelno neozdravljiva bolezen in kot ljudje napačno mislijo, to ni bolezen ščitnice, ampak prekomeren avtoimunski odziv telesa, ki napada vse organe v telesu. Recimo oči, želodec, možgane (če so pristotni) itd ...
Default avatar
Žal ti ne bom nič pomagala- sem popolnoma na istem- že eno leto izvidi ok, vse težave pa so ostale - potenje, srčni utrip katastrofa, raztresenost in še in še....
Default avatar
Edina naravna terapija za hipertiroza-bazedovka je konoplja. Brez stranskih učinkov.
Pojdi na ta forum in se informiraj okoli uporabe konoplje.
https://greenbalkan.org/
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar
kk12 je napisal/a:
Aha ja, pozabil sem dodati; napada srce, poslabša obstoječe srčne bolezni, oziroma jih povzroči, raztresenost gre pod možgane, povzroča psihične težave, ali poslabša psihična stanja, nadleguje metabolizem itd.

Ljudje napačno mislijo, da so izvidi ok, ker gledajo izvide ščitniških hormonov. Napaka. Treba je gledati nivo antiteles TSI (thyroid stimulating immunoglobulin) in to število nam pove koliko aktivna je Bazdeovka v danem trenutku oziroma kako močan je trenutni avtoimunski odziv.
Včasih pomaga Medrol. Pri uspešnem zdravljenju z medrolom se bolezen lahko umiri, potuhne in v 99% pride nazaj. Potuhne se tudi sama od sebe. Stanje se rado izboljša ob umirjenem nestresnem življenju. Recimo na dolgotrajnem dopustu, bolniški ... in se vrne nazaj ob stresnih dogodkih.
Default avatar
Pa je to kar ste napisal tud za premalo delujoco scitnico
Default avatar
Jajakob je napisal/a:
ne.
Default avatar
Ščitnični hormoni so o.k. Sicer blizu meje, a še normalni. Hujšam ne, srce mi močno utripa, predvsem , ko mirujem. Naslednji teden imam kardiologa. Do takrat moram zdržati. Kaj pomaga, da se ta utrip malo umiri? Saj včasih je skoraj cel dan o.k., drugič pa....
Default avatar
je to to je napisal/a:
Enkrat sem zaradi tega bila celo na urgenci. Vse, kar so pregledali, je bilo v mejah normale. Tudi jaz čakam na pregled pri kardiologu.
Problem nastopi skoraj vedno, ko mirujem. Takrat imam nek čuden občutek, nek strah, tesnobo. Z gibanjem celo izzveni, nimam problemov z zadihanostjo.
Default avatar
Zal... nic dobrega nimam za povedat.
10 let nazaj so mi jo diagnosticirali.
Ker se nikakor drugace ni dalo, sem prejela dozo joda, potem sem bila Hipo po jodu.
Kvaliteta zivljenja se mi je od takrat mocno poslabsala, vse zgoraj nasteto.
So obdobja, nekako po letih.... ko sem kar ok, in obdobja ko sem po 8 mesecev skupaj zanic, ena stvar na drugo....
Klinc je tole, ampak, kakor leta minevajo se naucis poslusat svoje telo, in ne rinem vec za vsako ceno v sluzbo, ampak ostanem doma, ko je hudo in se skusam kulirat, ker ko ti menjajo doze tbl, traja ful dolg da zadanejo....
Saj bo, pazi nase, na stres, sebe daj na prvo mesto... jaz sem rabila 8 let da sem dojela.....
Default avatar
scitnicajebljak je napisal/a:
Mene so že skoraj predlagali za jod. Hormoni so, za enkrat, še nekako normalni.
Slišala sem za te težave po jodu. Si dobila visok odmerek? Tablet ti niso dali (namesto joda)? Sicer so precej škodljive.
Napiši kaj več.
Default avatar
povej kaj o tem jodu je napisal/a:
Prejela sem najmanjso dozo, pogoltnes tabletko in gres domov. Moj in takrat se tast sta se takrat za 3 dni preselila na vikend, sem bila sama, ker sem sevala 😆. Jaz mojih tezav ne povezujem z samim jodom, ampak pac z scitnico nasploh... ne vem, ne spoznam se, nisem ena tistih, ki vse potem prestudira in pametuje doktorjem. Je pa res, da potem dve leti nisem mogla zanosit, tudi to povezujem z hormoni pac.... zdaj imam enega mulcka in moza, ki me ze toliko pozna, da ko sem extra tecna, mi obzirno rece, ce greva kri dat v Adrialab 🤨😉
Default avatar
Se opravičujem, da se vmešavam, ampak verjetno je govora o radioaktivnem izotopu joda, ki ščitnico uniči.
Default avatar
xrobe je napisal/a:
Ja, radioaktiven jod.
Default avatar
scitnicajebljak je napisal/a:
Ne vem kako gledajo na te stvari endokrinologi, ampak navaden jod, ki je recimo dodan kuhinjski soli je nujen za zdravje. Jod v resnici potrebuje celo telo.
Default avatar
xrobe je napisal/a:
Ja, saj pravim. Jaz bi se morala malo vec brigat za te zadeve, mogoce bi ssi lahko sama olajsala tezave, vendar nekako zaupam dr, pac mi prilagajajo dozo, pogoltnem zdravila vsako jutro in to je to. Mislim pa da pri scitnici res samo zdravila pomagajo, ni druge variante.
Sol pa ja, jodirano...
Default avatar
scitnicajebljak je napisal/a:
To je radiojod/kakor mu pravijo/ , ja in ta ščitnico uniči. Potem si doživljenjsko na tabletah. Le redki imajo srečo, da jim ga dajo ravno prav, tako da ščitnica še deluje.
Default avatar
scitnicajebljak je napisal/a:
Meni ce se hiper ne bi uredila z Athyrazolom v 9 mesecih bi mi sledilo kot tebi.

Glede sevanja:
Je pa bila ena gospa v cakalnici ki je za mano hodila dokler sem cakala ali rabim punkcijo ali ne ali jod. Je slisala za kaj se gre pri meni, ker je zdravnico slisala govoriti z mano.
Potem cez cas jo zdravnica opazi zunaj da se mene lepi in hodi za mano. Jo je tako nadrla, saj jo je poslala domov, ne pa da v mene seva. In zgleda da je to pocela namenoma. Dokler se ji nisem vidno umaknila in ostale opozorila da se gospa namenoma zadrzuje med mladimi zenskami.
Ves kaj mi je ta stara rekla?
"Sem mislila da ste noseca in rizicna, z mojim sevanjem bi splavila", to zelim vsaki mladi.
Ta ni bila gladka... me je kar zmrazilo od take hudobije. :(
Default avatar
Šnelca_ je napisal/a:
😨 svašta res....

Jaz sem na Athyrazol faasala hudo alergijo... Zdaj sem ma euthyrox mesanici... vesela sem, da sem rodila, je pa res, da edini cas ko sem imela scitnico bp urejeno je 9 mesecev nosecnosti. Po porodu takoj se mi je sistem porusil, sem bila razvalina cele dve leti 😞