Bog MONa TM
1. ☺☺☻
Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!
Prvic, ne razumem, zakaj bi bil pogovor o nekih zmernih (normalnih) vlaganjih vase hvalisanje. Sicer pa imam doma tudi knjizni regal s knjigami. Nekaj teh je tudi ucbenikov, prirocnikov, razprav, ipd. Enako tudi moji otroci. Ocenjujem na nekih 250 knjig za odrasle in nekako toliko tudi v otroskih regalih. O izobrazevanjih in licencah pa je tezko govoriti v primerljivih okvirjih, saj zadeve cenovno niso primerljive (npr. jezikovni tecaj z racunovodskim in/ali s tecajem za upravljanje baz podatkov so cenovno povsem neprimerljivi, ceprav vsi trije prinasajo podobne koristi).od kje vam keš je napisal/a: ↑Eh, še bolj zanimiva je tema o stroških za dodatna izobraževanja. Tam pa ni hvalisanja.
Ko pa tip zapravi cele dneve za temo o cunjah, je pa res kriza :).Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑Prvic, ne razumem, zakaj bi bil pogovor o nekih zmernih (normalnih) vlaganjih vase hvalisanje. Sicer pa imam doma tudi knjizni regal s knjigami. Nekaj teh je tudi ucbenikov, prirocnikov, razprav, ipd. Enako tudi moji otroci. Ocenjujem na nekih 250 knjig za odrasle in nekako toliko tudi v otroskih regalih. O izobrazevanjih in licencah pa je tezko govoriti v primerljivih okvirjih, saj zadeve cenovno niso primerljive (npr. jezikovni tecaj z racunovodskim in/ali s tecajem za upravljanje baz podatkov so cenovno povsem neprimerljivi, ceprav vsi trije prinasajo podobne koristi).od kje vam keš je napisal/a: ↑Eh, še bolj zanimiva je tema o stroških za dodatna izobraževanja. Tam pa ni hvalisanja.
Obleka naredi cloveka. ;-)od kje vam keš je napisal/a: ↑Ko pa tip zapravi cele dneve za temo o cunjah, je pa res kriza :).
Pravijo tisti s prazno glavo.Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑Obleka naredi cloveka. ;-)od kje vam keš je napisal/a: ↑Ko pa tip zapravi cele dneve za temo o cunjah, je pa res kriza :).
Se popolnoma strinjam.od kje vam keš je napisal/a: ↑Ja, teme o avtih na monu so tudi kar pogoste in pljuvanje po tistih, ki imajo poceni avte :).1raglja je napisal/a: ↑
Ali pa koliko zapravite za hrano na mesec za štiričlansko familijo. jeba, takrat so vsi socialni reveži, lahko pa je tko kot fasada, avto pred bajto za jest pa štepamo kislo zelje nonstop.
Meni je predvsem smešno, da hoče nekdo takole na monu, kjer itak ne vemo kdo je, bildat svoj ego.
Ampak, ko bi vsaj bildali ego s pametnimi zapisi, ampak ne, ga s cunjami in avtom pa manikerji pa frizerji.
Takoj se vidi, da gre za ljudi, ki so nerazgledani. Pa mislijo, da bodo s cunjami in avtom prekrili svoj manjko oz. vsaj s hvaljenjem o tem kako drage cotke in avto imajo.
Pa a ti sploh razumeš prebrano? Očitno ne...... Avtor piše....." razdelimo na leta trajanja".... kaj torej po tvojem to pomeni?..... LOL, no.pod 3000 vse na osebo je napisal/a: ↑5-7000€ na osebo???? Veš, ne moreš primerjati Nemčije s Slovenijo!Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑
To so outlet cene. Torej cene, ko stvar ze gre iz mode. ;-) Ce pomislis, da ima teden 5 oz. 7 dni in da je dobro nekatere kose imeti v vecih izvedbah in/ali primerkih, govorimo o strosku ca. petih tisocakov za garderobo. Ce k temu dodamo se kak kos za ekstra priloznosti in kak modni dodatek, smo na sestih ali sedmih. Sedaj pa to razdelimo na leta trajanja in...
Pa čeprav je to npr. celotna vrednost garderobe za več let!
Moja garderoba, celotna zagotovo nima niti pod razno takšne vrednosti!
Recimo 300 € hlače, krila, 300 € zgornji deli, 500 bunde, jakne, vetrovke, prehodno, 500 smučarska oprema vključno s smučarskim perilom, perilo ne presega 150 €, obutev vsa s športno obutvijo mogoče 550 -600, s tem da obutev za vsak dan ne presega 100 €, dragi so pohodni in copati za tek, kopalke 50€...mogoče še 100 dodatno, veliko več pa zagotovo ne.
Pa ne menjam garderobe vsako leto ali vsako drugo.
... očitno še ena MONa, ki rabi jutranji psiho futr na MONu :) Se je spravila na moškega sogovornika :) Daj se umiri, no....od kej vam keš je napisal/a: ↑Pravijo tisti s prazno glavo.Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑
Obleka naredi cloveka. ;-)
nedoumevanje nekaterih MON je napisal/a: ↑... očitno še ena MONa, ki rabi jutranji psiho futr na MONu :) Se je spravila na moškega sogovornika :) Daj se umiri, no....od kej vam keš je napisal/a: ↑
Pravijo tisti s prazno glavo.
Od kje nam nekaterim "keš" ?
Zasluženo, z leti dela, prodajanja svojega znanja in delovnih izkušenj. Smo pa že 40+ in žanjemo sadove svojega poštenega dela..... Ja, tudi taki smo na MONu, imamo čas tudi tukaj pokomentirat kdaj -pa tega nekateri nikakor ne zmorete doumeti.
Ti ni treba -ker očitno imaš percepcijo v svoji glavi zabito, da to pač ni možno. Saj razumemo :)od kje vam keš je napisal/a: ↑nedoumevanje nekaterih MON je napisal/a: ↑
... očitno še ena MONa, ki rabi jutranji psiho futr na MONu :) Se je spravila na moškega sogovornika :) Daj se umiri, no....
Od kje nam nekaterim "keš" ?
Zasluženo, z leti dela, prodajanja svojega znanja in delovnih izkušenj. Smo pa že 40+ in žanjemo sadove svojega poštenega dela..... Ja, tudi taki smo na MONu, imamo čas tudi tukaj pokomentirat kdaj -pa tega nekateri nikakor ne zmorete doumeti.
Ja, itak, da ti verjamem :).
Hja, ne vem kaj se zdaj usajaš. Saj sem ti napisala, da ti verjamem. A sama vase dvomiš ali kaj?nedoumevanje nekaterih MON je napisal/a: ↑Ti ni treba -ker očitno imaš percepcijo v svoji glavi zabito, da to pač ni možno. Saj razumemo :)od kje vam keš je napisal/a: ↑
Ja, itak, da ti verjamem :).
A ti misliš, da tukaj vsi samo nakladamo, ali kako?
od kje vam keš je napisal/a: ↑Hja, ne vem kaj se zdaj usajaš. Saj sem ti napisala, da ti verjamem. A sama vase dvomiš ali kaj?nedoumevanje nekaterih MON je napisal/a: ↑
Ti ni treba -ker očitno imaš percepcijo v svoji glavi zabito, da to pač ni možno. Saj razumemo :)
A ti misliš, da tukaj vsi samo nakladamo, ali kako?
Drzno je Marka Twaina poimenovati s praznoglavcem. ;-)od kej vam keš je napisal/a: ↑Pravijo tisti s prazno glavo.Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑
Obleka naredi cloveka. ;-)
U nailed it ! 👍 😉Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑Drzno je Marka Twaina poimenovati s praznoglavcem. ;-)od kej vam keš je napisal/a: ↑
--
Clothes make the man. Naked people have little or no influence in society.
- quoted in More Maxims of Mark, Johnson, 1927
Službena uniforma: ✈️ 🛬 🛫cockpit je napisal/a: ↑Za nekatere je dva tisoc veliko, za nekatere pa malo, odvisno od koga.
Jaz osebno ne dam veliko za cunje, za sluzbo jih ne rabim, za doma nosim trenerko ali kako tako, da se razkomotis, za druzenje in po mestu pa ne rabim kostimov in malo boljsih oblacil.
Tako da kupujem v KappAhl, Zalori, C&A, H&M, celo v Kiku vcasih najdem kaj zase. V bistvu nic kaj dragih stvari ne nosim ... Ce pa je kako oblacilo v visokem cenovnem rangu, pa mi mora biti res preklemano vsec.
Ojej, ko en tip, ki dneve zabija za mon, sebe tlači v ist žakelj kot Marka Twaina je pa res adijo pamet.Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑Drzno je Marka Twaina poimenovati s praznoglavcem. ;-)od kej vam keš je napisal/a: ↑
--
Zakaj pa ti že zabijaš čas tukaj na MONu? A nimaš nič bolj pametnega za početi kot težit pametnim in inteligentim tukaj ? Kako pa torej kaj tvoja adijo pamet?od kje vam keš je napisal/a: ↑Ojej, ko en tip, ki dneve zabija za mon, sebe tlači v ist žakelj kot Marka Twaina je pa res adijo pamet.Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑
Drzno je Marka Twaina poimenovati s praznoglavcem. ;-)
--
Ure sploh ne nosim, sicer pa sem ze razmisljala o nakupu ure Breitling ali IWC, samo me je pa potem minilo.o lejjo je napisal/a: ↑Službena uniforma: ✈️ 🛬 🛫cockpit je napisal/a: ↑Za nekatere je dva tisoc veliko, za nekatere pa malo, odvisno od koga.
Jaz osebno ne dam veliko za cunje, za sluzbo jih ne rabim, za doma nosim trenerko ali kako tako, da se razkomotis, za druzenje in po mestu pa ne rabim kostimov in malo boljsih oblacil.
Tako da kupujem v KappAhl, Zalori, C&A, H&M, celo v Kiku vcasih najdem kaj zase. V bistvu nic kaj dragih stvari ne nosim ... Ce pa je kako oblacilo v visokem cenovnem rangu, pa mi mora biti res preklemano vsec.
Off the record: a imaš kakšno "dobro" ročno mehansko uro za par jurčkov, ki je must have v vašem poklicu ? 😉
Hm... v bistvu je obratno. Nekomu se je zaradi mnenja o sogovorniku zapisalo, da je rek Twaina izšel od nekoga s prazno glavo. In ne obratno, kot se sedaj poskušaš izvleči.od kje vam keš je napisal/a: ↑Ojej, ko en tip, ki dneve zabija za mon, sebe tlači v ist žakelj kot Marka Twaina je pa res adijo pamet.Desiderius_da_Pietri je napisal/a: ↑
Drzno je Marka Twaina poimenovati s praznoglavcem. ;-)
--