Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

Tožba delodajalca

Default avatar
Pozdravljeni,
prosim za nasvet: Delodajalec me je pred cca 1 letom brez tehtnega razloga premestil iz moje tedanje poslovalnice v drugo. Ob tem sem predložila mnenje osebnega zdravnika iz katerega je bilo razvidno, da se bo v primeru zamenjave delovnega okolja moja tedanja bolezen (depresija) lahko poslabšala in posledično tudi delovna zmožnosti in da predlaga pregled pri zdravniku medicine dela. Delodajalec ničesar od tega ni upošteval in po šestih mesecih od premestitve se mi je bolezen tako poslabšala, da sem ostala na bolniški 7mesecev, zamenjati sem morala tudi zdravila. Trenutno hodim v službo po 4 ure, vendar ne opravljam prejšnjega dela ker se mi bolezen spet lahko poslabša. V času zdravljenja sem prestala hude psihične bolečine in se večkrat samopoškodovala. Ali lahko tožim delodajalca za odškodnino za poslabšanje mojega zdravja oz. prestane psihične bolečine?
Hvala in lp.
Default avatar
Pozdravljena,

delodajalca lahko uspešno tožite na plačilo odškodnine zaradi poslabšanja vašega zdravstvenega stanja, če bo mogoče dokazati, da je takšno stanje posledica delodajalčevega ravnanja ali opustitve, se pravi, da je zaradi delodajalčevega ravnanja ali opustitve in ne morda zaradi drugih razlogov prišlo do vašega poslabšanje zdravja. Med drugim bi bilo pri izvedbi dokazov v postopek zagotovo potrebno pritegniti izvedenca ustrezne medicinske stroke, v tem primeru najbrže izvedenca psihiatra.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 41 391 064
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar