Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Prevare ne morem predelati

Default avatar

Ilonka 40

kaj storiti ko prevare ne moreš predelati ? Partner se je dlje časa sestajal z drugo in to mu je uspelo uspešno skriti . Ko sem za to izvedela ga niti ni preveč ganilo v bistvu me je prikrajšal za resen pogovor zakaj je to storil . Skrival pa je tudi njej da partnerico že ima ,tako tudi ona ni vedela zame . Tam se mu je nekaj zalomilo nikoli mi ni povedal kaj ampak vrnil se je nazaj k meni . Vedela sem da bodo težave in so res . Po dveh letih od tega imam kar naprej vzpone in padce . Nekaj časa dobro funkcijoniram z njim čez čas me tudi on ne razume več . Takšna nihanja so uglavnem ni več enako . Najprej se mi porajajo misli , da bi on v resnici z njo še bil vendar mu ona to iz nekih razlogov ne dovoljuje več . Zato postanem slabe volje in se v hipu spremenim . Nato začnem razmišljati o celotni nesramnosti njegove prevare in se iz trenutno dobrega odnosa čez noč moje razpoloženje do njega povsem spremeni . Nato imava zopet mir kakšen mesec , dva potem pa že meni zopet kaj pride . To seveda ne pelje nikamor . On bi rad da bi funkcioniralo in da pozabim , ampak to ne gre tako zlahka . Srečujem se tudi z jezo in zamero nanj večkrat te občutke jeze in zamere skrijem . Menite da bi ga morala zapustiti ? Kako naj to storim ? S popolno prekinitvijo vseh kontaktov , ali postopoma .? Ko takole razmišljam da popolna odrezavost čez noč ni korektna se zalotim da bolj mislim na njegova čustva kot pa na svoja . Kaj menite ? Hvala da ste me prebrali
Default avatar

BTDT

Očitno vam krpanje strganega odnosa ne gre prav dobro od rok. Razlog je verjetno vaše nerazumevanje vzrokov njegovih dejanj. Mislim, da odnos nikoli ne bo več tak kot je bil, četudi se o vzrokih pogovorita. Jep.. .morala bi se temeljito pogovoriti, brez prikrivanja in odnos postaviti na novih temeljih in z jasnim pravili.
Sam sem morda slab primer, da bi vam solil pamet, ker sem ob ženini prevari dokaj hitro dojel globino prevare, način njenega razmišljanja in hkrati ugotovil, da osebe s katero sem preživel več kot 15 let ne prepoznam. Zato sem se odločil za ločitev in odhod. Ne obžalujem ničesar, ker danes živim precej bolje in polneje in mirneje kot nekdaj.
Default avatar

Srečko5

Težko svetovati na tako ozko razlago. Tebe grize njegova prevara, razlog je moral biti, da je do tega prišlo. Si to že razčistila v sebi ali je za vse kriv partner?
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar

Uničena

Vidim, da si v podobni situaciji kot jaz. S partnerjem sva se razšla, vendar sva vsaki dan v kontaktu. Verjetno so še vedno tako močna čustva, da se ne moreva čisto ločit. Če je to dobro ali nee, še ne vem, je pa res, da imaš v tem obdobju, ko si narazen, čas razmisliti, se zjokati, najti samo sebe in to, ali lahko takšno izdajo sploh sprejmeš ali ne. In te razumem, da so obdobja jeze, žalosti... misli ti uidejo na to 3.osebo in v glavi se ti vrtijo akti, kaj naj bi partner z njo počel... Težke stvari so to in to mora vsak pri sebi vedet, če se s to stvarjo lahko sooči ali ne.
Default avatar

Uničena

Vidim, da si v podobni situaciji kot jaz. S partnerjem sva se razšla, vendar sva vsaki dan v kontaktu. Verjetno so še vedno tako močna čustva, da se ne moreva čisto ločit. Če je to dobro ali nee, še ne vem, je pa res, da imaš v tem obdobju, ko si narazen, čas razmisliti, se zjokati, najti samo sebe in to, ali lahko takšno izdajo sploh sprejmeš ali ne. In te razumem, da so obdobja jeze, žalosti... misli ti uidejo na to 3.osebo in v glavi se ti vrtijo akti, kaj naj bi partner z njo počel... Težke stvari so to in to mora vsak pri sebi vedet, če se s to stvarjo lahko sooči ali ne.
Default avatar

hahaha34

Poiskala po prevari partnerja pomoc psihiatra, terapevtke, in treniram posteno s trenerjem. In se zdaj malo boljse pocutim ze. Brez njih bi pa pila in padala samo na dno... priporočam kaj podobnega. In, ja z bivšim, ni več moj partner, še vedno na vezi vsak dan skoraj... nisem še distancirana od njega.... bom pa kmalu našla moč in šla dalje...
Default avatar

Pozitivna1122

Tudi jaz sem v podobni situaciji. Prevare nisem mogla preboleti. Najina komunikacija po razkritju je bila čisto na dnu, zato sva rekla, da si vzameva nekaj časa in ga preživiva brez kontakta in razmisliva pri sebi, ker se imava res rada. In veste kaj? Že naslednji dan je še k ljubici nazaj in z njo preživel noč. Moškim ni za zaupat, če vara, laže in nikoli ne bo drugače.
Default avatar

Figamoja67

2leti je trajal,da dem pocas pozabila.
Je pa bil zmeri pripravljen odgovarjat na moja vprasanja o tem.
Vedno 2leti se mi je opraviceval.
Mela sem ga pa zelo na oceh,kaj dela .vse zepe preobrnila
In kar en dan sem prebolela.
Default avatar

Bostjan_Topovsek

Pozdravljeni.

Priporočam ogled naslednjega videa


Kako globoko nas nezvestoba prizadene je odvisno od več okoliščin, predvsem od naših jedrnih vrednot in prepričanj. Največkrat ni glavna težava v prevari kot taki, ampak v razgraditvi zaupanja; in tega največkrat ni mogoče obnoviti, če aktivno ne naredimo nekaj za razrešitev krize in še posebej, če se skuša težo nezvestobe minimizirati ali prekriti z masko. Telo ne odpušča takšnih "trikov".

Menim, da je dolgoročni zvezi smiselno dati priložnost, kljub nezvestobi (še posebej, če so plod te zveze tudi otroci). Toda enako menim, da ni dobro, da zaradi določenih kratkoročnih koristi in cone udobja živimo naprej kot da se ni nič zgodilo.

Nezvestoba vedno ustvari rano. V kolikor rane ne zdravimo na pravi način, se bo pojavilo vnetje, gnoj, rana se bo vedno znova odpirala in sčasoma vplivala na vse vidike našega življenja.
********************
Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
e-pošta: [email protected]
splet: http://humanu.center
lokacija: Ljubljana, Tabor
Default avatar

zalla6

Sama sem bila prevarana in je zato moral iti. Sedaj sem ze dooooolgo sama in kar gre.
Takole rečem: Če partner (ali fant, ali mož) koleba med dvema ženskama, hvala Bogu, da se ni odločil zame. Torej, v kolikor zraven mene ima drugo oz. razmišlja za katero se naj odloči, me enastavno ni vreden.
To kar imate, ni življenje, to boste predelali (jaz sem rabila pet let, vem dolgo, samo vseeno malo proti celemu življenju), sedaj se pa samo mučite zaradi napak oz. ne-hrbtenice drugega. Moje mnenje, odločitev pa je vaša. Vse dobro vam zelim.
Default avatar

SAMO IDI

Pozdravljeni.

Tudi sama sem bila prevarana. Za najino vezo 2,5 let sem menila, da je nič ne more uničiti, še kako sem se zmotila... Skratka isti dan dopoldan sva bila intimna, vse lepo in prav, odlično, popoldan sem morala v Koper (službeno). Veš čas poti sva med tem komunicirala preko FB, ker se je dolgočasil naleti na sliko nekoga, kjer je bila ONA (ženska, ki mu je bila na videz všeč) pisal ji je, brez pravega razloga, ker se je v trenutku tako odločil...Ženska je odpisala in sta se dobila. Porivala nekajkrat in mi po dveh tednih sam pove za varanje.
Punce moje in ostali, zaupanje je uničil, zaradi trenutnega navdiha...Zato, ker smo tako ženske, kakor moški samo ljudje...in izkoristimo tisto kar nam na pot prinese v dani situaciji...Hej kdo pa ne mara komplimentov, tisti laže sebi...
Vendar, svetujem tole....Zaupanje je porušeno, ne ostajajte v taki vezi, niti zaradi otrok, niti iz razloga, da je sam povedal za varanje....Če še želite srečo v življenju, pojdite čimprej proč. Ne odpuščajte varanje ne moškim, ne ženskam, ker se vsak sam odloči za dano situacijo. Jaz sem mu po priznanju takoj spakirala in zaživela sama, izklopila telefone in zamenjala ključavnico. Bolelo je ko hudič, vendar se danes po letu dni srečna....Kako je z njim, me ne zanima.
Prevare ne preboliš, nikoli. Raje sem vsaki dve leti na novo zaljubljena in srečna, kakor ostanem v vezi, kjer ni več zaupanja. Za obe strani je tako bolje.
Pa srečno vsem, najprej cenite sebe, potem druge....