Forum.Over.Net

Starševski čvek

Sanjsko potovanje

Default avatar

Sanjačica

Bi vzeli 10.000€ kredita za družinsko sanjsko potovanje in ga odplačevali 5let?
Doma je samo en prihodek, na morju nisva bili že 5let, nič drugega si ne privoščiva.
Default avatar

metka_marjetka22

Ne vem.Sicer zelo rada potujem, nekje 3x letno...ampak ce nisi.pri denarju..ne vem ce je ta zelja res tako močna.Ko jaz nisem imela denarja sem sla v istro kampirat.Zjutraj pojedla žemlho,skuhala puding za kosilo in vmes mal sadja pa je blo morje. In nisem nič manj uživala kot zdaj na potocanjih za 2500 evrov po osebi.
Default avatar

metka_marjetka22

Ne vem.Sicer zelo rada potujem, nekje 3x letno...ampak ce nisi.pri denarju..ne vem ce je ta zelja res tako močna.Ko jaz nisem imela denarja sem sla v istro kampirat.Zjutraj pojedla žemlho,skuhala puding za kosilo in vmes mal sadja pa je blo morje. In nisem nič manj uživala kot zdaj na potocanjih za 2500 evrov po osebi.
Default avatar

si nora

Torej med nič dopusta in sanjskim potovanjem za 10 jurjev ni nič vmes? Ni morja za manj kot tisočaka, niso pohodi v gore, ni obisk kakšne prestolnice s prevozi ali vlakom?

En dohodek, na dopustu nista bila. Je tako težko vzeti dopust izven sezone nekje blizu, za tisočaka ali manj? Ali se hočeta španati ali kako? Za teh 10.000 dobita 10 dopustov.

Če gresta na sanjsko potovanje letos in odplačujeta 5 let, kaj pa teh naslednjih 5 let? Ker poleg samo enega dohodka ne pozabi odšteti plačila kredita! Torej bo mesečnega zneska še dosti manj na voljo, torej spet ne bo dopusta, morda se bosta morala odreči še čemu, kaj če vama kaj crkne in bo potrebno kupiti nov štedilnik, karkoli že?

Dopust lahko dobiš v Mercatorjevi poslovalnici (to je zdaj sicer pod Kompasom) na Mercator piko na obroke. Najdeš ustrezen dopust, vzameš na obroke, v enem letu odplačaš.

Pa saj ne vem, ali je to samo šala ali kaj...
Default avatar

Rok-1

Sanjačica je napisal/a:
Ne bi.
Raje bi sedel v avto ali na vlak in se odpeljal na morje za dober teden izven sezone in porabil cca 500 Eur, oz. mogoče nekaj več. Pa to narediš 2x letno... imaš več lepega, za manj denarja.
Default avatar

Ne bi nikakor

To je trapasta ideja, saj veš to, kajne? Potovati se da tudi praktično z nič denarja (kot študenti ga nismo imeli, pa smo bili marsikje), za tiste, ki smo zaposleni, je običajno večji problem dopust. Torej, zakaj rabiš 10.000 evrov? Na temo sem kliknila zaradi naslova - pričakovala sem sanjarjenje o vožnji z vlakom preko transibirske železnice, prečkanje Beringovega morja itd. A sanjaš o čem takem? Kaj je vredno kredita za 5 let?
Default avatar

mentalna_sirota

Indije koromandije NI. Sanjsko potovanje ? Če ne pogledaš "za vogal". Morda je še najbližji kak Disneyland. Sicer vse plastično, a z malce domišljije je lahko vse prav sanjsko. Podobno kot "sanjski" resorti nekje v eksotičnih deželah - dokler ne pokukaš čez ograjo.
Imamo pa po drugi strani resnično srečo. Da živimo v bistvu v centru zaželenih krajev. Z nekajurno vožnjo si lahko v Dubrovniku, Benetkah, Salzburgu. Dunaju ..... Se ne zavedaš, koliko miljonom ljudem so to resnično "sanjske destinacije" (ki si jih želijo videti res celotno življenje). Tebi pa so na "dosegu roke", za "bagatelo"!?
Privošči si, kar ti je živjenje ponudilo, za nekaj 100€ je lahko tvoje!
Default avatar

Ni za verjet

Je težko verjet, da eni ne grejo na dopust? Tud za par dni v domači državi nimajo. Razširite si mal obzorja. Mi tudi nismo bili že 5-6let. Ne znese. V času dopusta gremo na kak izlet in to je to. Pol smo 10dni doma. Nimamo.
Default avatar

Rok-1

Ni za verjet je napisal/a:
Ja, včasih je res težko verjeti. Razumem če je kdo raje doma - a da želi iti, pa ne gre, mi je pa težko razumeti.
Zato ker to niti ni povezano direktno z denarjem; greš lahko za praktično enak denar, kot si doma. Tako smo hodili kot študentje in še zdaj sem ter tja. Če nimaš za bencin, se da v skrajnem primeru tudi peš ali z biciklom na veliko pustolovščino za par dni ali teden. Tudi na štop se da, itd.
Default avatar

Ja težko je verjet

Ni za verjet je napisal/a:
....ker se tukaj hvalijo, kako veliko potujejo... Zdaj pa ne vem, ali se lažejo, ali je res...hmmm..
Default avatar

MonaCoin

za 2 osebi 10k€? to me pa res zanima kakšno sanjsko potovanje bi lahko bilo :-)
meni sicer ni grozna ideja, da vzameš kredit za svojo veliko željo, ampak bistvo je, za kaj točno gre. opiši kaj dobiš za ta denar, pa povem če bi, ali ne bi :-)
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

Molimo za uboge na duhu MONa TM

Bi. Pa mi ni treba ☺

ju knou d dril ...
Default avatar

to ne bi

da ne bi skrivnost je napisal/a:
Če gre za kaj takega - ne bi. Ne potrebujem tega v življenju, čar potovanj ni v izolaciji od sveta v nekem turističnem resortu in uživanju v idili.
Default avatar

mentalna_sirota

Stari pregovor je rekel - bolje prvi na vasi kot zadnji v mestu.
In tukaj, v tem resortu - za vajin sanjski dopust bi v najboljšem primeru bila "zadnja v mestu" - za 1000 na noč (že do naslednjega "nivoja" 2000€ bi vama z vajinim budžetom zmanjkalo). Torej na koncu koncev "reveža" in bi zavidala onim, ki si (lahko) privoščijo več :-).
Pa še moja osebna izkušnja - bila z ženo v resortu "na koncu sveta", rajska plaža, rajsko vreme, postrežba za naše pojme vrhunska - ti želje "berejo iz oči" - cena: < 200€ na noč. Za 3 dni, prijetna izkušnja, a nič brez česar ne bi mogel živeti. Bi si zlahka privoščila še kdaj, a dvomim da bova - pač naslednjič naslednja izkušnja - lahko tudi spanje v "spalki", pa bo lahko ravno takšno, ali celo boljše "doživetje".
Tako da tole - za ta denar - ne, zagotovo ne.
Default avatar

o pregovorih

mentalna_sirota je napisal/a:
Govorimo o dveh nočitvah - torej prvi v mestu!
Default avatar

mentalna_sirota

o pregovorih je napisal/a:
No, ja, zagotovo nekaj, kar pomniš do smrti, le da ne veš vnaprej, kako:
a: oj, kakšen tepec sem bil
b: bilo je nepozabno, vredno vsakega centa

:-)
Default avatar

Sanjačica

Avtorica tu. Gre za 6tedensko potovanje Japonska + Havaji. Darilo hčeri ob diplomi naslednje leto oz darilo za obe. se o tem potovanju pogovarjava že par let. V službi bi mi to omogočili.
Računam za obe osebe z vsem od prevozov, bivanja, hrana, vožnja s helikopterjem na Havajih kot končna postaja.
Ni mi problem pol spet nekaj let ostati doma.
Default avatar

pomembno vprašanje

Sanjačica je napisal/a:
Na morju nista bila 5 let ali sploh nista bila na dopustu?
Ne gresta na dopust, ker se vama ne gre ali ker nimata denarja?

Če nista bila na dopustu 5 let, ker ni denarja, od kod potem denar za kredit?
Če pa z eno plačo lepo živita in ne hodita na dopust, ker se vama ne gre ali pa hodita na dopust, samo en na morje, bi jaz počakala leto ali dve, v tem času nekaj privarčevala, vzela nekaj kredita in si privoščila svoje sanje, zakaj ne?
Default avatar

Tisa_R

Ne, ne bi. Začni dajati denar na stran. Disciplinirano, vsak mesec - tako kot bi ga za kredit. Če ti kakšen mesec ostane več denarja, daj še tisto na stran. Potem pa čez eno leto poglej, če je res še ves denar na kupčku in nas takrat vprašaj, kako na najcenejši način prideš do tvoje izbrane destinacije. Je čisto možno, da ti zna kdo organizirati tvoje sanjsko potovanje za znatno manj denarja in ga boš dejansko zmožna odplačati v 2 letih in pol.