Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Dopustovanje na Hrvaškem - (se je stanje ipred cca 10 let kaj spremenilo)?

Default avatar

Vanja_

Predvsem me zanima, če so uspeli obnoviti apartmaje, urediti plaže, izboljšati turistično ponudbo...?

Mož mi je letos predlagal, da bi po skoraj 10-ih letih spet odšla dopustovat k našim sosedom. Prejšnja leta sva dopustovala v Italiji, Grčiji, Franciji, na Madžarskem, Malti in še bi lahko naštevala.
No letos pa predvsem moža spet vleče nekam v Dalmacijo, sploh ker si je pred kratkim kar hudo poškodoval nogo, zato kakšna potovanja z ogledi in dolga vožnja s čemerkoli letos odpadejo, saj bi bilo za njega to prenaporno.
Malo sem primerjala ponudbe med Slovenijo, Hrvaško in Italijo. No pri nas sem se hitro ustavila, saj so cene prenočišč močno previsoke. V Italiji je tudi podobno. No na Hrvaškem v Dalmaciji OK Zadra pa so cene veliko bolj dostopnejše.
Me pa vseeno zanima vaše mnenje sploh tiste, ki redno dopustujete tam že več let. Ali opazite kakšne razlike ali je več ali manj enako kod pred cca 10-imi leti?
Default avatar

nikoli ni enako

Vanja_ je napisal/a:

Kako naj bo enako , lepo te prosim, saj še v svojem kraju opaziš v 10.letih razlike.
Default avatar

Alotta Fagina

Počasi se spreminja na boljše. Je pa tako, da je vse odvisno od tega koliko si pripravljen plačati. Načeloma je tako, da ko je nekaj zrihtano kot bi moralo biti že v osnovi potem tudi cene pretirano navijejo in ti prodajajo kot nadstandard.
Default avatar

Vanja_

Mislila sem, če so se zgodile kakšne res konkretne spremembe, izboljšave?

Verjetno se tudi pri nas ne dogajajo povsod (sploh na kakšnih odmaknjenih krajih ali pa vsaj vaseh korenite spremembe ali pač)?
Default avatar

Invega

Vanja_ je napisal/a:
Moraš biti malo bolj konkretna, ali pa poguglaj ;)
Default avatar

MACKON_1

Vanja_ je napisal/a:
Od nakladanja..... da si bla ne ve kje... pa do iskanja neke low cost variante... ni logike.
Pač priznaj, da si bila zadnjih 20 let doma, sedaj pa bi šla nekam na hrvaško.

Hrvaška ima zelo velik razpn cen in tudi temu ustrezne kvalitete.
Ker pa je turistična drzava, so cene v sezoni visoke. Ampak še vedno nizje od nekih "al inkljuziv" aranžmajev. Vsaj po mojih analizah...
Default avatar

Ena južna

MACKON_1 je napisal/a:
:)))
Si me prehitel :P
Tolk hvalisanja kje je vse bila, kolk let že ni bila na Hr, zdej so pa kao prsiljeni na Hr :)
Default avatar

afriške

Glede na to, da si tipična Slovenka in pričakuješ, da bodo na Hrvaškem, 300 km od Slovenije, afriške cene in da boš bivala v apartmaju 10 m od morja v glavni sezoni za 20 ali 25 evrov, boš nedvomno nezadovoljna.

In takih, sem govoril s prijatelji Hrvati, imajo oni počasi dovolj.

Takih Slovencev, ki pripeljejo vse s seboj in mislijo, da mora biti tam kava le 0.70 evra. Pa je kava na Lošinju 8 kun, torej natanko toliko, kot je v Ljubljani.

Je pa dobra malica v Malem Lošinju 25 kun (3 evre), kar pa je poceni...
Default avatar

antilopa

Kaj pa vem, Hrvaška je nedavno v ZDA dobila 2. nagrado za turistično destinacijo na svetu. Očitno ne potuješ veliko, saj bi to morala vedeti. Je pa tako, vedno so slabe in odlične lokacije, odvisno od tega, koliko "keša" imaš.
Default avatar

Neumni monzlji

Sami hrvatarski advokati tukaj.
Default avatar

vsako leto

Vanja_ je napisal/a:
Najbolj boš opazila razliko ravno ti, po 10 letih. Sporoči nam.
Default avatar

jaka 31

Kaj advokati, saj delajo, rinejo naprej, cene jim sicer res nekoliko lezejo gor, ampak v grobem je vredu.
Default avatar

rtzeete

antilopa je napisal/a:
Seveda se taka nagrada podeli brez izdatne "spodbude pod mizo." Jao, naivci. Da hrvaška sklepa milijonski posel za letala, Amerika pa je največja prodajalka vojaške opreme na svetu, nima nobene veze. Kaj bi drugače ZDA brigala ena Hrvaška. Vse je politika.
Default avatar

antilopa

rtzeete je napisal/a:
In cel svet je pošten, samo Hrvaška je podkupovala? Čudno, glede na to, da je v Sloveniji toliko korupcije, da se tudi naši niso "znašli".
Default avatar

pa mi

Ljubljana je VRHUNSKA turistična destinacija.

Ima morje (Ljubljanica z plavajočimi trupli), predvsem pa je edina destinacija na svetu, kjer zelo težko srečaš domačina, avtohtonega Ljubljančana. Enkratno.
Default avatar

vse je slabše

Vanja_ je napisal/a:

V primerjavi z 10-15 let nazaj, je vse slabše in slabše! Sploh v Dalmaciji!
Včasih si našel nešteto neodkritih kotičkov skritih pred množicami, danes pa se moraš dobro potrudit, da nejdeš kak tak košček Dalmacije, kjer ni navala turistov! Lani je bil še september nabito poln!

Ampak, ker si vi privoščite fensi dopuste, mislim, da ne bo problem tudi v Dalmaciji najti kaj za vas. Dubrovnik odsvetujem, ker je res grozna gneča in kljub temu, da skoz nekaj dogaja in da so hoteli res na nivoju, nimaš nič od tega, se pa v okolici Splita najde kaj finega, mi smo bili 1x za par dni v Makarski v hotelu Sensimar s swim up sobami, ful hudo, ko greš iz sobe v bazen, priporočam, se lahko primerja z vsako Italijo, Francijo in ostalim, kjer ste bili.
Default avatar

MFX

Jaz ne hodim na Hrvaško, ker bi imeli "najlepše" cene ali "najlepše" in sodobne apartmaje, hotele, plaže itd. Tja grem zato, ker mi je všeč okolica in se s Hrvati kot Slovenec čist vredu zastopim. Imajo zelo solidno ponudbo apartmajev (če nisi preveč haklik pa je to v bistvu odlična ponudba) za normalne (nizke) cene.
Tak da če vaju vleče dol, idita. Mislim, da vama ne bo žal. Sploh pa raje naredite biznis sosedom kot pa nekim Grkom ali Italijanom. Tam ste šele zgolj "številka".

lp
Default avatar

carlos-m

Zakaj bi pa kaj spreminjali??Dokler raja rine tja brezglavo....ti ni treba nič spreminjat---
Default avatar

ve se

Nič se ni spremenilo razen, da so sebičen in ksenofoben narod prepričan v svojo nadvlado v evropi in svetu, večina je nacionalistov, ki se ima za nekaj več, razen višjih cen, neprijaznosti, visokih kazni za parkiranje sploh slo. registracij je vse isto in to ne izpred 10 let temveč +30 let, čeprav smo slovenci njihova prva turistična sila še vedno ni nič v slovenskem jeziku v vseh ostalih seveda je, obala oz. plaže so še vedno neurejene tisto malo mestnih plaž sicer je kolikor toliko v mejah normale vse ostalo pa bog pomagaj, njihov izgovor, da divjih plaž ne čistijo je smešen, ker bi jih morali saj je turistov v sezoni ogromno in vsi enostavno ne morejo na mestno plažo, sindrom prijaznosti dobijo meseca maja in traja do nekje konca septembra, vse prej in po tem je pa njihovo pravo mišljenje o nas, da je to res se vidi po prepirih in žalitvah slovencev, ki trajajo do sezone in takoj po sezoni, žal slovenčki to pozabljajo in še vedno rinejo tja.
Default avatar

iz prve roke

Kar se tiče kvalitete in urejenosti obale, se popolnoma nič ni spremenilo v zadnjih desetih letih.
(ne)prijaznost osebja je enaka vseskozi....

Le veliko več vzhdnjakov je na plaži (beri poljakov, slovakov, čehov, madzarov...) večja gužva povsod.... kot pred desetimi leti...
Pa cene so cca 50 % višje..... vsako leto gredo malce gor.....

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net