Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Katere tradicionalne slovenske jedi imate najraje?

Katere tradicionalne slovenske jedi imate najraje?

Katere tradicionalne slovenske jedi imate najraje?

Meni so najbolj všeč štruklji, pa jota z repo ali kislim zeljem in še kaj, samo ne sme biti pretežka hrana.

Kaj pa vam?

Suha klobasa.)

ričet
žlikrofi
gibanica

Jota, matevž, ričet, štruklji

Matevž, ta zmaga, sam hecno, ko ga pa tudi jemo 3x na leto :)))
Drugače pa klobase, pa te spet jemo glih ene 2x na leto :)))
Štruklje tudi 2x letno.
Kislo zelje in repo imamo radi, jemo skoraj tedensko 2x, a ko je matevž, je praznik :))) Kaj pa vem, saj če bi ga večkat naredili, mogoče sploh ne bi bil več tako dober.

kraljevske ☺
svinjske -> rebra, ribico, zrezke, špeh …
pa cesarski praženec z gozdnimi sadeži

šmorn plus endivijo s krompirjem (ali radič ali regrat)

Ajdovi žganci z ocvirki, potem matevž 🙂

Nor sem na zlikrofe z bakalco.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Gibanja.
Repa in pecenice…yum.

Gibanica😊

Jota, bujta repa, matevž, gibanica, dödöli, štruklji.

Štruklji
Kislo zelje in pečenica
Suha klobasa pa zabeljen regrat z ocvirki in toplim krompirjem

Klinc, zdaj sem pa lačna.

jota, potica, štruklji, raznorazne kaše in močniki, žganci, polenta, ričet

Tenstan krompir.

Ajdova in prosena kaša.

Uf jst se ne morem odločit ni šans. Jedi na žlico, mesne dobrote, zelenjava, slaščice, ni da ni…včeraj in danes sem (bil) na ješprenčku, ki blazno rad pripravim in pojem, vendar je še toliko drugih jedi, da res ne morem izpostavit ničesar. Veliko lažje bi mi bilo iz kontra smeri štartat…rdeča pesa, jetrca, ledvice, krvavice, žolca, te jedi mi nikakor ne pašejo in se niti ne trudim😊

Prekajen meso dl cajt gvera;)

saj res, slaščice:
flancati in potica so fajn, mdr.

Iz Koroške mi je všeč: Krompirjeva juha s povojčkom
Iz Savinjske obožujem: Smetanovo murke in zbeljen fižol
Jota (ampak samo iz kislega zelja) spada kam, na Kras ali na Primorsko?
Repo jem v prekmurski bujti repi.
Matevž spada med dolenjske jedi?
Krvavice imajo v vsaki pokrajini drugačen recept, sedaj večkrat jem prekmurske ajdinske in prosene.
Pražen krompir (restan) ne vem ali ima geografsko poreklo?
Kranjska klobasa se ve od kod je.
Dödoli.
Bograč.
Prekmurska tünka.
Žujca (ali prezvuršt) z bučnim oljem.

Za potico ali prekmursko gibanico mi je vseeno.
Ne jem pa mohanta.

Taprave ajdove žgance in kislo mleko


Jaz tudi! Z ocvirki!
Pa še močnik in sirovi štruklji.

Danes so vampi. Jutri bodo še boljši!

Jota in žlikrofi, pa tenstan krompir.

Jota pa potica 😉
Ok, mogoče bi se našl še kaj, ampak se zdej na hitr ne spomnm katere vse so striktno slo jedi.


Jaz tudi! Z ocvirki!
Pa še močnik in sirovi štruklji.
[/quote]
Seveda z ocvirki…pozabila pripisati. Joj ko bi jih znala pripravit…ne ratajo…

New Report

Close