Forum.Over.Net

Starševski čvek

alkoholizem - kako se ga rešiti

Default avatar

prosim za pomočč

Če je tu kdo rešen alkoholizma ... kako vam je uspelo, kako ste to dosegli? Res prosim samo za resne odgovore in predvsem tiste z izkušnjami.
Hvala.
Default avatar

Perko A

Lavfajte na tešče ob 17.00 na Šmarno goro. Če to ne bo pomagalo postopek toliko časa ponavljate, da ozdravite. Enako velja za kadilce oz. narkomane.
Default avatar

izkušnje pa to

Perko A je napisal/a:
To iz izkušenj? Je res tako preprosto?
Default avatar

Fokus

prosim za pomočč je napisal/a:
Je potrebno preusmeriti. Ne vem s čim se sicer ukvarjate, ampak dobro bi bilo, da si tudi preostali čas čimbolj zapolnete s športom ali kakšno drugo aktivnostjo. In alkohol absolutno stran. Potrebovali boste železno voljo. Želim vam veliko sreče!
Default avatar

kaj pa dohtarji

prosim za pomočč je napisal/a:
A ne psihiatri obravnavajo tega?
Pa neke brošure obstajajo, to je najmanj kar vam lahko dajo.
Default avatar

Popay

evo resen odgovor...., možakar, popil v dobi alkohlizma minimalno liter žgane pijače na dan, ponavljam na dan..., in to par let..
Trikrat bil zdravljen v škofljici, pa ga je rugelj poslal vedno domov kot brezupen primer, pa gre četrtič na zdravljenje in pride sred zdravljenja domov in reče..., od danes več ne pijem in te besede ni nikoli prelomil, to je bilo leta 75/76 in je še dons živ, rugelj, ki je zdravil alkoholike pa že skor 10 let pokojni, pa sta bila istih let skoraj. torej, volja in to ... železna..
Default avatar

ne da se

V kateri fazi je alkoholizem? Težjega alkoholizma se NE DA pozdraviti, težek alkoholik je pa vsak, ki pije žganje vsaj 15 let. Taki mislijo, da so ozdravljeni a jih ob prvi možnosti potegne nazaj. Po dveh letih so bili vsi spet nazaj na zdravljenju, nekateri celo večkrat. Sem delal kot prostovoljc.
Default avatar

Kaj češ

Rugelj je storil samomor. Popay, a ti si tud tekel po navodilu Rugla?
Default avatar

alkoo

Popay je napisal/a:
Hvala za odgovor.
Ampak, kako do železne volje?
Default avatar

alkoo

Perko A je napisal/a:
Hvala za odgovor.
Tudi to je že bilo. Gibanje, rekreacija. Ampak, ko si prejšnji dan tako pijan, da naslednji dan preslišiš budilko, se vse sesuje ... spiš do odhoda v službo (delam popoldan), ko se nekako sestaviš skupaj, da opraviš teh nekaj ur. In nato spet naprej, vedno isto.
Se opravičujem, ker javkam. Takšno življenje je sranje, ni življenje, že 10 let doživljam to.
Default avatar

bojdi vesejli

Bodi vesel da piješ, alko je fajn, zase vem če ne bi takrat pil, bi danes in naslednjih 10 let gnil v arestu, tak pa je rekel prijazen možicelj, pijan je bil, ni se zavedal dejanj.
Default avatar

alkoo

Fokus je napisal/a:
Hvala za odgovor in lepe želje.
Imam dokaj odgovorno delovno mesto. Če kaj zafrknem, gre lahko firmi dosti denarja.
Šport je seveda bil opcija: do zdaj je bil, po vsem prebranem na netu, poskus teka, hoje v naravi, hoje v gorah. Ampak alkohol je vedno prevladal nad vsem, vsemi dobrimi nameni, željami, trudom ...
S tem hudičem izgubljam upanje in moč ...
Default avatar

alkoo

kaj pa dohtarji je napisal/a:
Hvala za odgovor.
Psihiater mi pravi, da je moja osnovna težava huda depresija. In rešitev antidepresivi. Po skoraj 5 letih jemanja antidepresivov se ni nič spremenilo. Ne vem več, kaj naj. Nimam več moči.
Default avatar

Popay

alkoo je napisal/a:
zdej ne vem kako je Rugelj umrl, če je res naredil samomor je sam seb v skledo pljunil, saj je glih na psihi pacientov delal ogromno...
Men je ta človek, bivši alkoholik bližnji sorodnik in vem, ko sem bil mulc in smo šli na obisk v Škofljico, da jih je Rugelj na kratko držal..... disciplina, vstajanja ob šestih zjutraj, tek, gor v hrib po enih lesenih štokih, ki s bili zabiti v zemljo in so bili kot stopnice, vaje kot v vojski in bolniki so se ga dobesedno bali..., ko so prišli sorodniki na obisk ob vikendih je moral vsak alkoholik na oder in povedat, kaj je delal tist teden, kdo je igral kakšn inštrument je kaj zaigral, nekdo drug je povedal na odru kakšno pesem kakšnega pesnika ali neko svojo zgodbo iz življenaj itd. Skratka vsak je moral v tistem zdravljenju nekako napredovat tud na duhovnem nivoju ne samo fizičnem.., edin tiste je pustil na miru, ki so bili tako slabi, da na nogah niso mogli stat... Torej, kot ti je nekdo predlagal neki podobenga kot tek na Šmarno goro vsak dan..., čeprav sem jst bolj za kroge na stadione, če maš sklepe zdrave in te ne bolijo kolki in kolena..., v glavnem, mučet se moreš in sam svojo naturo premagat...., če ne moreš tečt, pa hod......, do utrujenost, fizična aktivnost te edina lahko reši zarad tega, ker se zamotiš z delom..., pij pa radensko..
Default avatar

Nkeichi

alkoo je napisal/a:
Mešanje antidepresivov in alkohola pa je slabo, ne samo zaradi stranskih učinkov, temveč nekateri AD spodbujajo hlepenje po alkoholu, npr. Paroxetine.
Default avatar

kaj pa drugačni dohtarji

alkoo je napisal/a:
Potem mogoče hipnoterapija!
Pa nekaj smernic glede depresije in prehrane:
https://www.youtube.com/results?search_ ... depression
Default avatar

alkoo

ne da se je napisal/a:
Hvala vam za odgovor.
Ne vem katera faza je to.
Alkohol je bil na dnevnem redu do leta 2009 (2 leti). Od leta 2009 do leta 2017 popolnoma nič. Niti enkrat.
Zdaj, malo več kot leto, spet. Napijem se 1x tedensko. Ne pijem žganih pijač, pač pa pivo.
Default avatar

alkoo

bojdi vesejli je napisal/a:
Hvala za odgovor.
Ampak, vseeno, ne povzročam kaznivih dejanj. Upam, da jih nikoli ne bom.
Default avatar

abstinentova punca

ko sva ase z mojim spoznala, je bil alkoholik že 10 let. no, začel je že v rosnih otroških letih, zares trenirat je pa začel po 20 letu. on ga je pil za vse v svoji družbi, v enem šusu je bil sposoben spiskat ves denar, pustit službo, it med klošarje in se čisto zapit.
potem pa je spoznal mene in pri meni doma je alkohol 0,00. to sem mu takoj povedala in seveda mi ni verjel. ko se je prvič napil sem mu spokala stvari in ga postavila pred vrata. je šel med klošarje in tam piol toliko člasa, da sem prišpla tja in sva šla domov. se je streznil, si našel službo, delala nekaj mesecev, bil na 0,00, potem pa spet padel. in tako sva se vrtela štiri leta. potem mi je dopizdilo in sem rekla, da se tega ne grem. se je odselil na svoje, sva ostala par, a ni bilo več "po moje". ko se ga je enkrat spet tako natreskal, da se je zaletel z avtom in se skoraj ubil, mu je kapnilo, da to nima smisla. šel je v najbližkji AA in začel abstinirat.
od tega je 4 leta. enkrat vmes je padel, a se je po treh dneh že spravil k sebi. ker dela v gostinstvu ima vsak dan pred sabo skušnjavo, tako da mu dam kapo dol za odločenost in pogum. zdaj spet živiva skupaj in moram reči, da je trezen duša od človeka, kot pijanec je pa živo zlo. upam, da bo do smrti abstiniral in z vsem bitjem ga podpiram pri tem.