Starševski čvek

kaj je z mladino

Default avatar
Imam tri nečake, stare 39, 34, 31 in dve nečakinji, 35, 30.
Imam tudi sina starega 24 let.
Vsi so zaposleni, vsi na svojem, vsi izgledajo dobro, urejeni, pridni...
Ampak, vsi so še vedno samski.
Pravijo da se danes težko dobi “normalnega” parterja za resno, skupno življenje.
Fantje pravijo, da dekleta padajo le še na hud avto in materialne dobrine, dekleta pa pravijo, da fantje niso več za resno življenje, resno vezo.

Je res tako?
Žalostno.
Default avatar
Ja, res je tako. Vsi sošolci in sošolke mojega sina (36) so še samski, vsi izobraženi, z dobrimi službami, stanovanji, avti, itd. Pa ni noben od njih gej, niti zamorjen, nasprotno, samo partnerstvo jih pa ne zanima. Družba ja, partnerstvo ne.
Default avatar
Zahvala gre današnjemu poblaznelemu feminizmu. Že 100x prežvečena tema, vem.
Default avatar
Škoda, da so v žlahti, sicer bi se lahko med seboj sparčkali, če so že tako super, drugi so pa vsi čudni.

Jaz mislim, da se že v prvem odgovoru skriva glavna težava - enostavno velikega števila mladih danes ustvarjanje partnerstva in družine ne privlači dovolj, da bi se bili za to pripravljeni čemu odpovedat in v to investirat svoj čas in denar. So raje samski in se imajo možnost ukvarjat samo sami s seboj, brez prilagajanja.
Default avatar
Pa to ni več mladina no?!?
Jaz imam 29 let, 3 otroke in moža... mladina so najstniki, 20letniki al ne?
Mi je pa zanimivo, samske kolegice pa vse jamrajo kak so vsi moški naših let (5 gor, dol) zasedeni! Tak da, it kirga konca slovenije ste? Da jih pošljem tja!
Default avatar
Zakaj hudiča se vsi tako radi vtikate v tuja življenja? Pač jim že paše tako, nimajo vsi ciljev v življenju si ustvariti familjo. Naj živijo kakor jim paše!
Default avatar
Priznam,da je vzgoja malce zgrešena.
Vecina nas govori svojim otrokom, da naj se šolajo.....ostalo bo že prišlo.
No potem pa pride do takih situacij. Izobraženi,z službami vendar samski...
Prej bi bilo treba se poparckat .Tam okoli 25leta.
Default avatar
vsi samski je napisal/a:

Sami izgovori.Paše jim, da so samski ali pa še ni prišel ta pravi.
Default avatar
Ja pa zakaj bi se morali poparčkati, če jim pa sploh ni do tega? Življenje je mnogo lepše, če nisi poparčkan in ti skoz en teži z vsem in se mu moraš prilagajat, zganjat kompromise, itd. Zakaj že bi moral kdo to početi? Če imaš dovolj prijateljev, ti na manjka nič, imaš svoj mir in svobodo. Kamor pa gre ta svet, je pa škoda imeti otroke. Tisti, ki čuti potrebo, si že najde drugo polovico, ostali pa sploh ne iščejo.
Default avatar
mladina in "mladina" po večini lepo kar doma dobi vzorce zakaj ostati samski in dobit na vsake toliko neko osebo za poštokat ali nataknit... vsi tisti starševski prepiri, pijani starši, zafrustrirane samohranilke in "samohranilke", materialisti, materialistke, prešuštniki, prešuštnice itn. in tebi je še vedno čudno zakaj so se odločili za samski stil?
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
leeleenepr je napisal/a:
Kar drži. Pa tudi ekonomske prisile je bistveno manj. Včasih en sam ni mogel normalno plačati stanovanja, hrane in relativno brezskrbno živeti - danes pa lahko.

Če bi bilo pa res kar pravijo - da so vsi pripadniki nasprotnega spola čudni ali neresni, lahko začnejo kar pri sebi. Potem so čudni tudi bratranci/sestrične oz. mogoče bratje in sestre. Kar pomeni da ta čudnost ni nekaj tujega, pač pa samo nasprotje med njihovimi pričakovanji in realnostjo.
Default avatar
Pustite jih na miru. Naj bodo samski in brez otrok, ker če se ti kaj težkega in nepredvidljivega zgodi, boš imel v naslabšem primeru samo sebe na skrbi.

Imam 4 urno invalidsko in za to dobim 190€ na mesec. Še za kredit ni. In to pri 35 letih.
Grozno mi je, predvsem zaradi otrok.
Vsi se nekaj borijo za upokojence, invalidi, ki smo visoko izobraženi, z mlajšimi otroki in porinjeni s trga dela, pa sploh ne obstajamo za nikogar. Smo breme svojim partnerjem, ki na polno izgorevajo in lahko samo nemočno upamo, da bodo zdržali, dokler otroci ne zrastejo in se osamosvojijo.

Potem pa imej otroke, dokler si mlad.
Default avatar
žalostno je edino to, da ljudje zase mislijo, da so nekaj več od večine ..
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar
jjko je napisal/a:
Daj pokojnino nazaj in vzami socialno, boš boljše prišla skozi.
Default avatar
ojojojoj je napisal/a:
a tudi jaz mislim da to ni več mladina 39 let. Halo jaz sem malo stari pa se nima ravno za mladino.
Če pa gledam moje sorodnike pa imamo vsi družine, otroke. Pa sem jaz med starejšimi. Nekaj jih je pod 30 pa imajo tudi že otroke, službo in živijo na svojem.

Mislim da ni težava v tem da ni deklet ali fantov pač pa je bolj težava v tem da se jih veliko ni pripravljena prilagajati. Tiste ki jaz poznam so več ali manj vsi tako da se nebi prilagajali. Za take je bolje da ne grejo v partnerstvo in starševstvo.
Default avatar
naredi kot ostali je napisal/a:
Težko je sestopiti, v glavi si še vedno podoben kot si bil pred boleznijo. Imaš lahko še vse umske sposobnosti, znanja, zahteven si do sebe in tvoja pričakovanja ne predvidevajo socialne pomoči. To je velik miselni preskok, ki bi me najbrž pahnil v še večjo depro.
Default avatar
Gunnar je napisal/a:
Samski stil, brez obveznosti, nikomur se ti ni treba prilagajati, zakaj bi nosil neka bremena, če ti ni treba. Neumni so tisti, ki imajo družine, trpijo zaradi tega obveznost na obveznost, na koncu pa pozabiš nase in se lahko samo zjokaš od trpljenja, še huje je pričakovati neko hvaležnost za doživljensko trpljenje. Tako je, z glavo skozi zid ni ok iti. Družba bi lahko bila bolj povezana, a ne znotraj družine. Na splošno, navzven,... Družine so si ljudje ustvarjali, ker so potrebovali neko povezanost, obojestransko podporo, a velikokrat tega ni, tudi znotraj družine, gre za neko rivalstvo. Tako prišlo je do tega, da ni več potrebe po tem.
Default avatar
vsi samski je napisal/a:
Hja... vzgojili ste storilnostno naravnane potomce in jim pozabili biti zgled pri razlocevanju med ceno in vrednostjo.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Tastari ste si lepo vzgojili "mladino" - sedaj boste pač posledice nosili sami.

https://www.forbes.com/sites/josephcoug ... 10438a2058
Default avatar
Jaz sem sicer 28 ampak jih čisto razumem. Postavili so sebe na prvo mesto, svoje cilje in ne rabijo nobenih ovir na poti, do teh zastavljenih ciljev

Da pa danes mladi raje nimamo otrok pa glede na stanje niti ni čudno. S čim ga boš imel? S slovensko plačo? Ja seveda, še psa imaš komaj kaj šele otroka. Najprej največji stanovanjski problem, danes le redki pridejo do lastnega stanovanja brez da ne bi podedovali od staršev ali pa si uredili pri starših. Ni to več 1994, Jazbinskov zakon, ko si za male pare dobil stanovanje. Spet nekateri pa pač enostavno nimamo nobene želje po otrocih, imamo pač druge cilje, četudi se nekateri še tako čutite dolžni postavljat neke kvazi standarde, kaj bi kdo moral. Prilagajamo se pa tudi brez otrok, razen če se vi pač samo doma prilagajate 😉