Forum.Over.Net

Starševski čvek

Rabim vaše mnenje

Default avatar

Sodnik Judy

A je seksizem, če ženska pričakuje, da bo zmenek plačal moški?

Če to pričakuje, pa bi jo vprašal zakaj pričakuje to in bi odgovorila da zato, ker to mora moški, a je to potem seksizem ženske, ker moškega na temelju spola kategorizira kaj more in kaj ne?

Kjerakol mi bo na to temo odpisala, da mora moški plačat zato, ker je on povabil, naj prosim sploh ne piše takega mnenja, ker je tako ali tako jasno da żenske (v večini primerov) sploh ne vabijo ven, ampak to še ne pomeni da si z nobenim ne želijo iti ven. In če si z nekom uzun s tako željo kot je on, potem se je nehigienično izgovarjat, da mora plačat moški, ker je on povabil. Če bi si šli to foro, kdo koga ven povabi, pol bi lahko skos moški vse plačevali.

Tema je osnovana na enem screenshotu, ki se širi po britanskih medijih in prikazuje spor nesojenega para, kjer je ženska odjeb.ala tipa, ker si je mogla svoj del plačat sama.

Seksizem je ok stvar, dokler ženska misle da lahko pričakuje od moških usluge in plačilo zmenkarij, ni pa ok, ko tip reče ženski daj mi kaj skuhaj ali pa pazi na otroke. Tukaj si pa za žensko "nazadnjak", ona je pa samo "staromodna".

Še slika:
Slika
Slika
Slika

Ja, kar se tiče napredovanj, kariere, plače in deljenja gospodinjskih opravil, je treba bit kar modern danes, kar se tiče (ženskih) privilegijev pa staromoden.
Default avatar

welcome brother

Smeh :)

Torej si novinec tu.
Pojdi na opcijo za iskanje po forumu in išči: DXY, feminizem, MGTOW...

Dobrodošel!
Default avatar

MiskaMina

Jaz zivim v Avstriji in tu (mogoce se kje drugje ne ven) Avstrijci, poudarjam domacini placujejo vsak svojo pijaco. Tudi moz in zena, vsak svojo kavo, sok, pivo, pizzo,...ravno tako prijatelji, fant, punca,ne glede kdo vabi.
Predlagam da gres na zmenek v Avstrijo, najdes kaksno domacinko, ji bo vse jasno, vajena je, in ne bo nihce imel obcutek po seksizmu.
Default avatar

princeska ljubica

Ne rabi pričakovat, tud se ne kregat, če moški ne plača. Lepo ona naj plača svoj račun in gre ter se poslovi od njega for ever. Moški mora bit moški ne pa pic.., ki se ji gre za eno pijačo. To ni moški.
Default avatar

Kaka beda

MiskaMina je napisal/a:
A res al kaj? Kako bedno.
Default avatar

MiskaMina

Kaka beda je napisal/a:
Ja res, sem bila povabljena na rojstni dan ene mamice, katere hci je sosolka z mojo. Na koncu je vsaka svoje placala, sem bla cist sokirana. Razumem vsaka svoje, ker taki so, ampak ob rojstnem dnevu pa ne.
Default avatar

poglej s pozitivne strani

MiskaMina je napisal/a:
Vsaj nihče ne more izkoriščat. "Čisti računi, dobri prjatli."
Default avatar

Nikoli jaz ne plačam

Se spomnim dogodka ko sva bila še fant in punca. Pozabil je celo denarnico doma. Ni mi bilo žal denarja za pijačo, vendar sem želela, da on plača z mojim denarjem. Ne jaz. Tako je še dandanes. Tam kjer ne sprejemajo kartic vedno plača z mojim denarjem. Njegov denar je pa sedaj moj denar haha. Po tistem dogodku, ko sem mu dala svojo denarnico, sem leta kasneje dobila pooblastilo na njegov poln bančni račun.
Default avatar

jest pa tkole

Hja, vedeti moraš s kom greš ven. Če povabiš 'emancipiranko', bo na vsak način želela plačati svoj del in bo užaljena, če ji plača moški. Meni se zdi gentelmenska poteza, če plača moški in ne izkoriščanje... seveda pa ni fanj, da on pije pivo za 3 eur , ona pa Don Perignon za 60 eur.
Default avatar

jest pa tkole

MiskaMina je napisal/a:
Tako kot ti Avstrijcem, sem se jaz čudil Ljubljančanom, ko sem šel študirat v Belo Ljubljano... haha... izven dometa mojega dojemanja.
Default avatar

Ena južna

Sodnik Judy je napisal/a:
Pri men je tako: kdor povab, ta plača. Nima veze al je ženska al je moški. Grem tud sama rada na pijačke, pa kaj pojest vn....zato mi to ni noben problem plačat.
Default avatar

Sodnik Judy

Ena južna je napisal/a:
Ce gres sama pol ze drug nebo placal. Koliko tipov pa si ze povabila ti da mas tako filozofijo?
Default avatar

Ena južna

Sodnik Judy je napisal/a:
Uf, velik. Sama pa itak nikol ne grem niti po lokalih, kaj šele pojest kaj v kakšno restavracijo, gostilno.
Default avatar

Ena južna

Sodnik Judy je napisal/a:
Sm misla sama kao jaz grem tud rada.. :) mi je bil čudn tvoj komentar ;) valjda če bi šla sama, bi tud sana seb plačala ;)
Default avatar

moje mnenje

Meni pa se čudno zdi ,da moški sploh to sprašujejo! ne vem no ali sem jaz staromoden ): Ali pa je tak moški zelo moderen ):
Default avatar

Replika

Ko sem še dejtala, sem se morala včasih fajn skregat, da sem lahko plačala. Plus je bil pogoj za drugi zmenek ta, da plačujeva enkrat eden, drugič drug. Kolikor sem se pogovarjala s prijateljicami, je enako.
Ta tema je že žnjtič gor, prvič nerealna in neresnična, drugič neumna, tretjič ne vidim, kaj neki zaigrani ameriški linki delajo tukaj pri nas, kjer je scena 100% drugačna.
Default avatar

takole pa jaz

Če mi tip ni všeč, vztrajam, da jaz plačam pijačo, ker nočem imeti občutka, da sem mu nekaj dolžna in mi potem ni treba več iti z njim na pijačo.
Tako da se mogoče ne veseli prezgodaj, če želi plačati bejba. Zadnje na svetu mi je to, da bi mi zoprneži plačevali kavo.

Sicer pa tako na zmenkih kot tudi s prijateljicami častimo enkrat ena, drugič druga. Verjetno ni ravno do centa natančno, ampak na srečo noben ni tako pikolovski kot avtor.
Aja, enkrat se mi je zgodil zgornji primer: ko je plačal on, je naročil dva deci radenske, ko sem jaz, pa deci nekega iber dragega vina. To je bil hkrati tudi najin zadnji zmenek, škrtica odvetniška.
Default avatar

moje mnenje

Če bi hotela plačati pijačo ,bi jaz mislil ,da sem ti ušeč ): soory ker sm kmet ):
Default avatar

revez bozji

Sodnik Judy je napisal/a:
Ce imas tezave ze z eno pijacko potem res nisi vreden investicije casa,ker zivljenje s tipom,ki zaprne zarad ene pijacke mora biti pekel. Ze v sami osnovi ne gre za seksizem ampak za bonton oz uglajeno vedenje. Kot to, da moski vodi pri plesu. Kot to, da se ne zgozva pred damo s katero je v vrsti. Eni to vedo in znajo, znajo pocakat, da gredo vse zenske in otroci mimo potem oni stopijo naprej (recimo na vratih) ostali se drenjajo kot ovce. Hm..pa kaj ces s takim kmetavzem? S takim nevzgojencem ne bo lepo ampak surovo zivljenje.
Default avatar

takole pa jaz

moje mnenje je napisal/a:
Očitno ne hodiš ravno pogosto na pijačo z žensko. Moje sožalje. Malo se poglobi v svoje obnašanje, govorjenje, higiena, ali znaš poslušati? Si jeznorit človek in samo šimfaš? Takšnih nihče ne mara.