Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

AML leve ledvice

Default avatar

Susana

Spostovani,

lani sem prvič opravila UZ trebuha. Radiologinja je rekla, da imam angiomiolipom (leva ledvica) in da bo treba hoditi na kontrolo enkrat na leto. Velik je 1,5 cm. Vem, da zaenkrat ni nevarno ampak me zanima, kako bi operacija (ce bi bila nujna) potekala? Ali to se opravi v Sloveniji? Moj zdravnik je priznal, da ne ve, in me malo skrbi.

Najlepsa hvala v naprej za odgovor.

Lep pozdrav!
Default avatar

SRebolj

Operacija je stvar kirurga in vam zaradi kirurške tehnike res ni treba skrbeti, operira se seveda pri nas, čisto natančno pa je tudi jaz ne znam opisati, saj tega ne počnem. Verjemite pa, da jo kirurg dobro pozna ;)
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.