Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zakaj se jih tako malo poroci

Zakaj se jih tako malo poroci

Midva sedaj ko sem noseca, planirava poroko. Preprosto, samo starsi, nekaj prijatlov… vseeno pa je lazje, otrok ima avtomatsko priimek oceta, lastnino lahko deliva na pol. Zakaj se tako malo parov poroci?

Ker mislijo da je lažje narazen it če so na koruzi, ampak ni.


Avtomatsko dobi priimek očeta?
Od kdaj pa to?

In od kdaj neporočeni pari ne morejo deliti svoje lastnine na pol?

nova
Uredništvo priporoča

Če že zdaj razmišljaš o delitvi premoženja, ko poroko šele planirata, pridi poročat čez kako leto če sta še skupaj.

Zadeva po mojem enostavno prihaja iz mode.
Midva sva krepko tehtala ali bi ali ne bi, prevagala je želja po večji žurki, za te je danes čisto premalo izgovorov 🎶🎵🎉🍷🍹😎

To tudi mene zanima. Razumem da ne marate velike tradiconalne poroke, tudi jaz jo ne. Ampak… cist drugace je, ce si porocen. Izvenzakonski pari imajo zelo neurejeno delitev premozenja, obe moji kolegici, uradni nimata nic. Zivita pri njemu, hisa je od njegovih starsev, uradni ne on ne ona bimata nic deleza. Vse je ok, dokler veza traja, ko razpade, je pa veliko sranje. Midva sva se porocila ko so bili otroci stari nekaj let in mi nikoli zal.

Nekaj vprašanj…poročila se bosta, ker si ti noseča? To je razlog? Od kod ti to, da lastnino lahko delita na pol? Čigavo lastnino? Če nista prej skupaj živela, nimata skupne lastnine. V tem primeru je tisto, kar on prinese v zakon, samo njegovo.

Midva sva pa skupaj 20 let in nama tudi na misel ne pride, da bi se poročila.
Zakaj že?

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Zgoraj ena pravi da ce razmisljas o delitvi premozenja, to ni to. Midva z mozem imava vec nepremicnin, vsepovsod sva solastnika. Pa sva porocena 40 let. Moja hci, naivna kot je bila, ni imela za mar to. Hisa novogradnja, lastnik pa samo on. Ko sta sla narazen, jo je izplacal 9.000 eur. Tak sramotni znesek ji je ponudil. Prav je, edino prav je, da so premozenjske zadeve urejene. Ce kaj drugega ne, kaj ce partner umre?

Otrok nima prav nič avtomatsko očetovega priimka, ravno tako ga določiš/ta, kot, če nista poročena.

Če bi bili taisti ženski poročeni, bi bil čisto isti šit. Če nimata lastnine, bi poročeni ali neporočeni na zapuščinski dokazovali, da je del njun. In bi tudi dobili – pač odvisno od odvetnika in koliko časa je trajala zveza. Ker je izvenzakonska zveza izenačena z zakonsko. Torej ima partnerica enake pravice kot žena. En tak primer imam v sorodstvu.

Kaj pa je narobe s poroko, da se jo tako branite? Kaj je to out ali kako?

Meni je pa poroka lepa in se bova tudi porocila.

Priimek očeta ni “avtomatski”, lahko mu data tudi priimek soseda ali poštarja ali pesnika ali politika ali …

Je pa oče otroka “avtomatsko” tvoj mož.


Pa on to ve, da se bosta poročila? in se strinja? 😉

Ljudje se ne porocajo, ker jim poroka ničesar ne izboljša. Sploh pa je ne jemljejo resno – “dokler bo šlo, bo, potem pa gremo narazen”.

Veliko tistih, ki pa se poročijo, se iz napacnih razlogov – ker jim je poroka všeč, ker imajo radi žure, ker hočejo blesteti v lepi obleki …


…ker se tako spodobi … ker Cerkev ali pa bakica tako zapoveduje …


…ker se tako spodobi … ker Cerkev ali pa bakica tako zapoveduje …
[/quote]

Oh, pusti stereotipe, Cerkev in babica tu nimata kakšne hude teže. Pač je trenutno “koruza” v modi. Opažam pa, da se to počasi spreminja … Vsaka pesem se enkrat izpoje.

Ena z izkušnjami je takole rekla: najprej rinka potem pa finka.

nisem verna, ne hodim v cerkev, pa sem vseeno porocena. Saj sam obred ne rabi biti velik, ampak meni je to prelep trenutek, tista sobota je bila zame nepozabna. Se mi pa zdi da je spet vec porok, da je ta moda koruznistva mal izpeta

Čemu se poročat, ko pa jih gre pol narazen…

Pol jih gre narazen, druga polovica pa trpi.

drug drugega programiramo

Ker moški ne vpraša? 😉 :):):)

Zato, ker živimo v tehnokratski družbi egoističnih in individualiziranih racionalistov, kjer se vse preračuna, kaj ti je le v lastno korist in ugodje, zato pa tudi vsak 2. zakon razpade, ker partnerja gresta v odnos raje s kalkulatorjem, kakor pa da bi bila z dušo pri stvari – to je (čarobni) svet simbolizma.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Delitev premoženja je v izvenzakonski skupnosti povsem enaka zakonski. Tudi, če bi bili tvoji kolegici poročeni, še vedno ne bi bili lastnice hiše, ker je le ta v lasti partnerjevih staršev. Tudi če bi bila v lasti partnerja pa bi se one naknadno vselile k njemu, jima to ne bi “priborilo” (so)lastništva. Tudi, ko bo partner hišo ali del nje podedoval, bo to posebno premoženje partnerja in ne skupno. Tisto kar pa je z delom ustvarjeno v času trajanja veze (zakonske ali izvenzakonske) pa je skupno premoženje, vendar tudi ne nujno 50:50, če eden izmed partnerjev dokaže nesorazmerno večje financiranje.

New Report

Close