Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

TABATA

Default avatar

Ta pa ta

TABATA

Vsi četrtki ob 19.30. Če imaš jajca!

Vsakdo, ki je kdaj poskusil katerokoli od oblik visoko intenzivnega intervalnega treninga (HIIT), dobro ve, kako blizu se človek s takim treningom približa spoznanju o relativnosti časa. Običajni intervalni treningi potekajo tako, da je intenzivni del krajši od dela z nižjo intenzivnostjo vadbe (na primer 1 minuta intenzivne vadbe proti 2 minutama faze počitka ali najobičajnejša različica 1:1).

Zdaj pa si predstavljajte intervalni trening , kjer je pavza pol krajša od vadbenega intervala: spoznajte protokol tabata, obliko intervalnega treninga, ob kateri se vam bodo vaši dosedanji HIITi zdeli mačji kašelj.
Slabost, vrtoglavica in huda zadihanost – to so posledice, ki pokažejo, da ste se tabata treninga lotili na pravi način. In zakaj bi si kdo pravzaprav želel preizkusiti vse te – vsaj malce – neprijetne posledice? Ker lahko s tabata treningom v samo štirih minutah dosežete in presežete meje svoje vzdržljivosti!
Tabata trening je trening ekstremov!


Klemen Breže

Heroja Staneta 11, Mb