Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ali imajo starsi pravico zameriti to dejanje?

Default avatar

Goinis

Mlada sva dobila otroka, sva zelela v najem pa so nama raje odstopili mansardo, zgradili in nama ponudili dom z skupnim vhodom. Veliko let pozneje sva koncno sposobna na svoje in kupila hiso. Starsi zdaj kuhajo mulo ces da sva jih izdala ker greva stran. Ali sva res tako nefer? Namrec nisva jih prosila da zgradijo mansardo hkrati pa sva vsa ta leta trpela zaradi pomanjkanja zasebnosti. Ali imava pravico biti svoja druzina in na svojem ali morava do konca zivljenja ziveti na podstresju brez besede o cemerkoli se z hiso dogaja?
Default avatar

Replika

Goinis je napisal/a:
Ne razumem vprašanja.
Ali sta podpisala kakšno pogodbo, da bosta do konca življenja v mansardi?
Default avatar

Goinis

Vprasanje je ali je res tako nefer od naju da greva na svoje? Ker starsi nama to zamerijo saj so pricakovali da bova vecno odvisna od njih. Namesto da se za naju veselijo sk ljubosumni.
Default avatar

MsOlivija

Vsak po svoje, kajne;) Tudi vidva nista zavrnila ponujene mansarde;)
Lepo v miru se pogovorite pa bo;) Njima ne dovolita, da bi vama nabijala krivdo, vi pa pridite večkrat k njima na obisk in ju tudi po selitvi vključita v svoje življenje in boste zgladili vse;)
Pokažita, da ste (širša) družina, tudi če ne živite skupaj;)
Default avatar

imajo pravico

starši imajo pravico do svojih čustev in jih razumem. zgradili so vama mansardo, z namenom, da ostanete pri njih na stara leta.

vi pa imate pravico do tega, da greste na svoje.
Default avatar

MonaCoin

starša sta bila vesela, da na stara leta ne bosta sama, zdaj pa razočaranje .... je za razumet. vidva pa imata tudi lastno življenje, tako da ... pogovor vam ne uide, za dobre odnose...
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

Ne seri ga

Starša sta pač nezrela in zganjata ljubosumje, njihov problem. Pojdi že na svoje in več samozavesti imej lepo te prosim! Si odrasla oseba s svojo družino in ti odločaš o vas.
Default avatar

ni tvoja dolžnost

Kaj je s tabo, da se sprašuješ, ali si dolžna živeti v neki hiši in ustreči drugim ter zavreči lastne želje?

Je to zato, ker sta mlada dobila otroka in se nista uspela osamosvojiti in odrasti, kajti šla sta v mansardo in bila naprej še otroka, čeprav istočasno starša? Ker tvoje razmišljanje pač ni razmišljanje odrasle osebe.

Seveda starša lahko kuhata mulo in nevemkaj, ampak vidva pa tudi lahko gresta in nimata nobene dolžnosti ostati v njuni mansardi. Očitno vama tam ne paše, da hočeta stran. Zakaj se pa sprašuješ, ali sta nefer, je pa daljša zgodba in je potrebno, da to enkrat malo proučiš. Morda, ko boš na svojem, ti bo malo več bolj jasno.
Default avatar

rtjutzitzz

Če gledaš z vidika staršev, je bila investicija v mansardo investicija v varno starost, da bosta imela otroke in vnuke na dosegu rok.
Sedaj ste vi lepo pokonzumirali in amortizirali mansardo, varstvo in pa zastojn kosila.
Otroci so najbrž toliko zrastli, da so že vsaj malo samostojni.
Tastaradva sta vedno bolj odvisna od vas in boste pač speezdili.
Jaz ju po svoje razumem.

Moja starša sta imela podobno situacijo z mojim bratom in svakinjo, stalno je bilo neko vunmetanje, da bodo šli.
Pa sta starša dobila kupca za celo hišo. Preselila sta se na vikend, hišo pa je na koncu odkupil brat, ker ni imel kam za it - vsaj ne za tako ceno na tako kvadraturo, kot jo je dobil doma.
Default avatar

Zartrose

Goinis je napisal/a:
Imata pravico zameriti, če jima je tako ljubše.
Kuhanje mule je pač le ena izmed manipulacijskih sredstev in ni na mestu.
Absolutno imate pravico biti svoja družina in na svojem in v svoji zasebnosti.
Default avatar

Pred selitvijo poravnati dolgove

Ne seri ga je napisal/a:
Pred tem pa naj lepo odraslo vpraša, koliko je dolžna za vsa ta leta brezplačnega bivanja in poravna dolg.
Default avatar

pa še to

Pred selitvijo poravnati dolgove je napisal/a:
Pa izstavi račun, ker je lepo skrbela za sina in vnuke. In verjetno marsikaj postorila tudi za starše.
Default avatar

Stala

Pred selitvijo poravnati dolgove je napisal/a:
Aha, ja, za nekaj kar je bilo prostovoljno dano imata zdaj "dolg"?

Ne se jebat no. Ni cudno, da so slovenski odnosi tako zjebani, ce so pa taki "custveni vampirji" naokoli.
Default avatar

obsojam take starše

S kakšno pravico imajo starši pričakovati, da bodo se otroci odpovedali lastnim željam, živeli tako kot njim paše, ter graditi velike hiše z upanjem, da bodo otroci živeli z njimi.

Podobno kot moji starši, zgradili veliko bajto, mama mi je skoz govorila, da z namenom, da bo dobil eden od otrok, seveda v upanju, da ne bo sama na stara leta in da bo ji ma kdo pomagal vzdrževati hišo. Dala sem ji lepo vedeti, da kaka hitro bom uspela našparati, grem na svoje, sedaj pač pomagam, kolikor lahko. Prej ko smo bili otroci majhni starša nista študirala, kako bosta na stara leta vzdrežvala, zdaj pa ju že malo stiska. Prej pa samo, da je hiša čim večja. Ne razumem, kakšen človek moreš biti, da že ob rojstvu želiš krotiti otroku njegove življenje oz. da bo tako živel kot si starš želi. To moreš biti popoln egoist.
Default avatar

smo šli na svoje

Ko je bilo najtežje in ko so bili otroci mali, smo šli na svoje, tudi zavoljo miru. Sedaj, ko so otroci odrasli, ko sva tudi midva že starejša in ko so starši že stari, pa iščeva varianto, kako urediti, da bomo vsi kar najbljižje vsi skupaj. Iščeva kupca za stanovanje, kupila bova večjo hišo in naselila oboje staršev k sebi. Njihovo se bo oddajalo, z oddajanjem bo za upokojeno mlajšo gospo, ki bo kuhala in oskrbovala starše, ko bova v službi. Mislim, da je to bolj pravi vrstni red, se ti ne zdi? Ja, jaz bi zamerila, da me družina ima zgolj kot izhod v sili.
Default avatar

žal tako to je

obsojam take starše je napisal/a:
V Sloveniji popolnih egoistov ne manjka...
Default avatar

Brita k

Starši niso lkubosumni kot navajaș. Jaz bi rekla, da so prizadeti in zaskrbljeni kako bo z njima ko bosta rabila pomoč.
Res je, da ste izkoristili njihove žulje, predvidevam, da so vam tudi mirkali otroke, stroške ste si delili in zato sta vidva tudi lahko več privarčevala.
Vsekakor imate pravico iti na svoje. Gre se bolj zato kako sta jima vso zadevo predstavila. A sta samo rekla ej mi smo kupili hiso in zdaj gremo. Ali sta ste jim svojo namero pojasnili že kaj prej.
Lepo bi bilo, da starše pomirite, jima poveste da cenite vse kar so naredili za vas in da tako kot sta onedva imela željo po svoji hiši, jo imata tudi vidva. Da pa ju boste obiskovalu in jima pomagali ko bosta to rabila.
Default avatar

Stala

Brita k je napisal/a:
Glej, kot stars - pa komu jebemti bos pomagal, ce ne svojim otrokom?! In da potem s takimi mentalno bolnimi idejami, ko se hocejo - takrat ze velike - pticurine postaviti na svoje noge opletas naokoli... Pa nisi normalen, no.
Default avatar

Za vnuke

Še prehitro bo eden tvojih otrok potreboval streho nad glavo. Če boš vzgojila zrele in odgovorne osebe, bo to idealna kombinacija za življenje z ostarelimi starši.

Prosi starše naj mansardo čuvajo za vnuke pa jima bo mogoče malo lažje. Zdaj ju pač skrbi, da bosta ostala pozabljena v svoji veliki hiši.
Default avatar

gapštz

Starša imata pravico zameriti, vidva imata pravico iti na svoje.

Zapomni si: nič ni zastonj. Na koncu račun vedno pride.