Starševski čvek

Ubila ga je žalost, ker ni mogel vsaj še enkrat videti Jugoslavije.

Default avatar

Tito se ga je bal

Ubila ga je žalost, ker ni mogel vsaj še enkrat videti Jugoslavije.

Večkrat je vdano prosil Tita, naj mu dovoli vrnitev, ne kot kralju, temveč brez vsakih kraljevskih nazivov, kot navadnemu državljanu, brez publicitete. Tito ga je vsakič zavrnil. V svojem življenju je naredil kar nekaj napak. Na koncu ga je žalost pripeljala v alkoholizem, ki je povzročil njegovo smrt.Kralj Peter II. Karađorđević se je rodil 3. septembra 1923 v Beogradu. Krstili so ga 21. septembra. Njegov boter pa je bil George VI. Yorški vojvoda.

Kralj je postal pri enajstih letih, 9. novembra 1934. Do 27. marca 1941 je v njegovem imenu vladal knez Pavle. Po zlomu Jugoslavije na začetku druge svetovne vojne je emigriral z vlado v Atene, potem v Kairo, pa v Palestino, nato pa junija 1941 v London. V Angliji je končal šolanje v Cambridgeu. Za tem se je pridružil silam britanskega Kraljevega vojnega letalstva (RAF).20. marca 1944 se je poročil z grško princeso Aleksandro.


Za princa Andreja, ki je umrl v sumljivih okoliščinah, saj se je zastrupil z ogljikovim monoksidom v zaklenjenem avtomobilu, in očitno tudi za kralja Petra, je bila Mitzi Lowe, Andrejeva žena, ena najbolj usodnih in skrivnostnih (ter smrtonosnih) žensk cele dinastije Karađorđević.

Kdo je ta Mitzi Lowe? Med vojno je nudila seksualne usluge nacističnim vojakom in je bila dama dvomljive morale. Iz Jugoslavije je pobegnila kot Milica Anđeljković, navadna državljanka, ko je ugotovila, da bodo komunisti prevzeli oblast. Kaj so naredili z nemškimi kurbami (se opravičujem), najbrž vsakdo ve. V ZDA je spoznala poročenega kitajskega zdravnika, ki ji je nudil dokaj udobno življenje. Bila je bogata in v visokih krogih so jo spoštovali. Toda želela je več. Ni znano, kako, kdaj in kje je srečala Petra, vendar je bil idealna priložnost. Negovala ga je, ko je bil bolan. Bila je njegova priležnica mnogo let. Nikoli pa se nista poročila, čeprav si je obupno prizadevala, da bi postala princesa. Srbi bi rekli “nabacivala”, torej ponujala oziroma vsiljevala se je Petrovemu bratu Tomislavu, ki pa se je njenim smrtonosnim čarom uprl. Zatem se je poročila s tretjim bratom Andrejem, ki ga je srečala in zapeljala na Petrovem pogrebu, in končno postala princesa. Dobila je kraljevski naslov in pravico, da podeduje Andrejevo premoženje, nekega dne. Tomislav ga je skušal prepričati, naj se ne poroči s to “problematično damo” (Tako govorijo v kraljevskih krogih, raja pa reče keš pi**a.), vendar ga ni mogel prepričati. Milica Anđeljkovič alias Mitz Lowe je postala njeno kraljevo veličanstvo jugoslovanska princesa Eva (Anna) Maria Karađorđević. Večina ljudi v Srbiji, ki spremlja življenje kraljeve družine, tretira Mitzi kot prvorazredno ku**o (jaz samo prevajam, pa še matram se), ki je zelo pretkana in nevarna. Preži na trenutek, ko se bo začelo kraljevo premoženje vračati in deliti. Dobra stvar pa je, da jo vsi ostali člani kraljeve družine popolnoma ignorirajo.

Kakšne baže ženska spi z enim bratom, meče oko na drugega brata, ki jo je z gnusom zavrnil, in se poroči s tretjim bratom? Kako bi jo pa vi imenovali?


Podobno kot Marilyn z brati Kennedy....

http://www.fresnostate.edu/chhs/social- ... /lowe.html

https://www.popsugar.com/celebrity/JFK- ... s-44024770
Default avatar

Pikulet

Kralj je ubral povsem napačen pristop. Svoji vojski oziroma đeneralu Draži in Vladimiru Šipčiću bi moral ukazati, naj primeta zločinca Titeja in ga postavita pred naglo sodišče kot veleizdajalca Kraljevine Jugoslavije. Stvar rešena.

Druga opcija - zmenil bi se z Angleži, da Novolezelandci, ki so z nekaj topovskimi streli osvobodili Trst pred nacifašisti, potem ko to dolgo časa ni uspelo silni partizanski armadi, da pustijo tnakovske motorje ogrete in lepo napredujejo naprej proti Ljubljani - Zagreb. Pred Beogradom bi pa že posredovala Rdeča armada in Jugoslavije ne bi bilo nikoli več. Kralj bi pa imel samo še zahodni del ex Juge, kar je bolje kot nič.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

Sveta trojica

Stisnil je rep med noge in z zlatom pobegnil iz države, ko je bilo narodu najtežje. V Londonu se je mastil, ko so ljudje v Jugoslaviji stradali in umirali. Tito je celo vojno preživel v državi ob svojih borcih in tvegal glavo iz dneva v dan. Karađorđević bi lahko v jugo prišel samo na sojenje zaradi veleizdaje. Imel je še srečo, da ga niso Britanci zastrupili, ker je ostankom jugoslovanske vojske predlagal kolaboracijo z nacisti.
Default avatar

kako jugoslavije

Saj, ko je on zbrisal, to še ni bila Jugoslavija. Zakaj bi se mu torej tožilo po njej?!
Default avatar

Sveta trojica

kako jugoslavije je napisal/a:
Kako pa se je imenovala takrat država po tvoje?
Default avatar

Popay

takšno žensko je Emir Kusturica prikazal v Undergrund-u.

Default avatar

ernest veličastni

Ne ti meni s srbskim kraljem na Slovenskih tleh, to že imamo v bolani kjer šerifuje ćefur !
Default avatar

bi rekel

Sveta trojica je napisal/a:

Kraljevina SHS, kasneje Kraljevina Jugoslavija. Jugoslavija je bila po II.s.v
Default avatar

Tito car

Tito je imel prav, kaj bi na tla Jugoslavije spuščal strahopetca, lopova in izdajalca, ki je zapustil in pobegnil, ko je bilo državi in narodu najtežje.
Default avatar

Alotta Fagina

Tito ni bil naivnež, da bi dopustil vrnitev "semenke" iz katere bi lahko vzklile v "undergroundu" ideje o obuditvi kraljevine. Že tako so imeli dovolj dela z ustaško diasporo, ki je ogrožala državno varnost.
Default avatar

Sveta trojica

bi rekel je napisal/a:
A ni bila po vojni FLRJ?
Default avatar

internet

Sveta trojica je napisal/a:
Default avatar

Polna luna

Tito se ga je bal je napisal/a:
Kako trapasto pisanje in pljuvanje po ženski!
Najprej pišeš, da je bila navadna državljanka, potem nenadoma več let spoštovana bogatašinja, nato pa se prelevi v pretkano lovko na moške in to zaradi tega, ker je dolga leta negovala bolnika.
Iz tvojega zapisa precej bolj kot karkoli drugega sije zavist drugih, ker ji je v življenju uspelo bolj kot večini 'navadnih' ljudi. Vpleteni pa že vedo, zakaj so sprejeli v svoje življenje prav njo in ne katerih drugih.
Default avatar

kdo bi vedel

Tito se ga je bal je napisal/a:


Je bilo tako - ali pa ni bilo.
Mene briga samo moje življenje in življenje moje družine.Kaj je bilo pa z drugimi - sto let nazaj - kdo bi vedel.
Sicer pa - saj se niti braniti ne morejo in povedati svoje verzije - ker jih ni več.Zato naj ostane tam , kjer je .V zgodovini.
Default avatar

Pikulet

Sveta trojica je napisal/a:
Kaj naj bi pa komaj polnoleten naredil, ko so ga napadli Nemči, Italijani, Madžari, Bolgari, Romuni, v državi je bilo pa polno izdajalcev - ustašev in komunistov? Ni vsak Karl XII... Itak je polovica evropskih monarhov se umaknila v taki situaciji, skrivanje v brdih pač ne bi pripologlo k organizaciji odpora.

Zlato pa normalno, da je vzel s seboj, a naj ga pusti okupatorju???

Del kraljeve vojske se je umaknil (od artiklov je ostalo nekaj letal in torpedovka) in nato v okrilju Angležev nadaljeval boj proti nacifašizmu, najmanj ena jugoslovanska trgovska ladja je v konvojih lifrala produkte iz ZDA v Engeland in tako pripomogla v boji proti nacifašizmu.

Veliko lažje je v obliki 'begunske vlade' organizirati boj in točno to se je tudi počelo. Jugoslovanska vojska v domovini, much???

Ja, debeli Tito je blazno tvegal, že zlasti tedaj, ko se je skrival na otoku Vis, baje v neki jami (v mini jami nekaj metrov proč je verjetno bil Kardelj, lol) in so ga z lovskimi letlai, manjšimi plovili, topovi in četami varovali Angleži. :)))))))))))))

Angleži niso nič planirali strupkov bi dejal, ker so kriminalca Titeja 'prislili' v sporazum Tito-Subašić, seveda se ga komunist ni držal in je prevaral naivnega Ćerćila, ki je pač mislil, da ima opravka s častnih človekom, ne verolomnim komunistom.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

viharni jezdec

Pikulet je napisal/a:
Sreča, da te imamo, ko se točno somniš vsega. Samo je pa hudič tako živet, ko te dnevno lovijo udbovci in te hočejo dat na psihiatrijo, kot norega.😅
Default avatar

Pikulet

viharni jezdec je napisal/a:
Sedaj govorimo o dogodkih izpred časa. Res pa je, da so komunisti temeljito potvorili zgodovino, o podmornici pa torpedo čamcu (ok 2) so nam seveda zamolčali.

In to, da so četniki prvi začeli boj proti okupatorju tudi.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

Sveta trojica

Pikulet je napisal/a:
Ja, saj od tistega kraljevega maziljenega smrkavca itak ni bilo kaj pričakovat. Niti od njegovega odraslega generalštaba. So pa zato petnajstletni partizančki bili dovolj moški, da so šli v bitke. Oni pa niso bili premladi. Niti štirinajstletne partizančice. One so hitro morale odrasti. Kakšen kralj, Jugoslavija je imela srečo, da je imela Josipa Broza Tita, ki je vzel stvari v svoje roke. Še Hitler ga je na skrivaj občudoval.
Default avatar

viharni jezdec

Pikulet je napisal/a:
No, samo tega vsega kar blodiš zagotovo ni niti v slikanicah za sds vernike, torej od kje jih pobiraš? Si kar sproti izmišljaš in blodiš ali kako?