Starševski čvek

Mož dedoval, noče povedati

Default avatar
Situacija: mož po očetu dedoval stanovanje, ki je bilo pisano nanj, ga prodal in denar razdelil na 3 dele, s tem, da sva za očeta na koncu skrbela fizično midva. Ko ga kaj povprašam o tem, mi noče ničesar povedati. Pravi, da to ni moja stvar.
Kako bi se zdeli vam, počutim se kot zadnji butl. Rit sem mu pa jaz previjala, ne ljuba svaka. Tako sem žalostna in ponižana. Z možem sem pa tudi zaključila, saj takega odnosa ne zmorem sprejeti.
Default avatar
Človeku se pomaga iz sočutja in potrebe.
Materialist. Očitni.
______________________
Default avatar
In kaj bi zdaj rada? To da prepiše stanovanje tebi požrešnica?
In da si očetu brisala rit samo zato da boš prejela nagrado? Hinavska si do amena!! Mimogrede, tvoj mož je pametno naredil to dedovanje.
Default avatar
Saj ženska ni vplivala na odločitev moža, žena bi samo rada vedela kje je denar. Če sta v zakonu, je denar skupen, mar ne?
Default avatar
Ne to ni skupen denar to je posebno premozenje katero je pac samo od moza
Default avatar
Aja, oče je bil pa skupen.
Default avatar
Dedinščina ni skupno premoženje zakoncev! V normalnih odnosih gre za skupne potrebe zakoncev, v tem primeru je pa očitno mož ravnal prav....
Default avatar
Kaj naj ti recem. Zal so taksni pezdetki, kot je tvoj moz, zal vsepovsod. Veliko jih je tudi tu na Mon-u, kot vidis.
Sama bos morala tole preboleti. Ce bos odsla, si prej naredi crn fond, s katerim bos pokompenzirala, kar si mu dala. Ja, za bruhat so. Za brisat rit si bila dobra.... Vzemi to ot sliko njega, egoista in postani sama v razmerju z njim ista.
Default avatar
Pezdetki povsod je napisal/a:
Žal so tudi preračunljive prasičke povsod in tole od avtorice se bere, da je pomagala v pričakovanju dediščine in ker se ni zgodilo ji je sedaj žal, res dobra snaha.
Default avatar
Ne gre za pričakovanje dediščine. Gre za popolno nespoštovanje njenega truda. Saj neguješ ne zaradi neke obljube, ampak zaradi človečnosti. Ampak to velja za ženske. Samoumevno. Če je baba pri hiši, naj dela umazana dela. Dedci dnar delijo. In potem so stvari kar naenkrat "pravične". Prej ni nobenga blizu. Me zanima kdo je v tem primeru bolj preračunljivc.
Default avatar
Nisem zagovornica skupnih financ za vsako ceno in razumem, da je dediščina posebno premoženje zakonca, ki deduje. Se mi zdi pa nujno, da sta zakonca seznanjena s finančnim stanjem drug drugega in vsaj do neke mere skupaj upravljata z njim, še posebej, če sta že dalj časa skupaj.
V tem primeru pa se mi zdi še posebej grdo od moža. Za rit brisat in vse, kar spada k temu, je bila avtorica dobra, za denar pa ne. Zakaj ni požrtni dedec, ki skriva denar pred ženo, že prej razmišljal o tem, da gre za NJEGOVEGA in ne SKUPNEGA sorodnika? Zakaj ni za nego SVOJEGA sorodnika najel in plačal negovalke ali pa ga rihtal sam? Zakaj je izkoriščal pripravljenost svoje, da brezplačno neguje NJEGOVEGA sorodnika?
Ja, je lepo, da pomagaš nemočnemu, ne delaš tega za denar, a upravičeno lahko pričakuješ fer odnos.
Avtorica, odkrito rečeno, jaz s tskim tipom ne bi želela biti več pod isto streho, kaj šele, da bi se tak pokvarjeni pogoltnež valjal po meni. Pa ne gre za denar, ampak za odnos.
Default avatar
Skrbim za ostarele sorodnike, brez da bi dobila evro nagrade, včasih še skuham ali pospravim na svoje stroške- hrana, čistila. Brez skritih računic, eden ni imel nič, drugi je že prepisal svojemu otroku. To narediš za svojo mirno vest in dušo, ne pa za denar ali dedovanje. Ostalo je pa samo biznis, če čakaš nekaj nazaj in se potem še jeziš.
Default avatar
hht je napisal/a:
To pa ni res. Kar je podedovano NI skupno. Poročen gor al dol. Denar je možev in lahko dela z njim kar hoče. Ne rabi ženi govort. je pa to grdo, da ti ne pove. očitno nista v najboljših odnosih.
Default avatar
Alisa, ocitno nimas svoje druzine, otrok, naporne sluzbe.... da lahko takole volontersko skrbis za druge. Zakaj ti je potem pomembno da to "svoje samaritanstvo" tu izpostavljas. Nimajo vsi toliko denarja IN CASA, da bi si to lahko privoscili, ali pa gre na njihov racun, na racun druzine, izgorelosti...
V tej zgodbi pa gre za odnos, za nespostovanje avtoricinega dela. kakorkoli gledas, jo je moz izkoristil za nego SVOJEGA oceta. Ze iz hvaleznosti, bi ji lahko karkoli od prejetega namenil. Pa ni, ker je egoisticno pr`` Za rit brisat je bila dobra, za delitev pa ne.
Default avatar
V bistvu je tako, da karkoli je on podedoval v času, ko sta vidva skupaj, je od obeh. Ne vem pa kako je s tem, če že vmes vse proda.
Default avatar
Goldfish je napisal/a:
To ne drži. Dediščina je posebno premozenje
Default avatar
Torej si pomagala in hkrati sestavila nenapisan račun? *ebeš takšno pomoč.
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
Res je. Tisto "vse gre na pol" ne drži vedno in je prej neko grobo pravilo palca.

Če je dokazljivo, da je v času skupnega bivanja nekdo prispeval nesorazmerno več se to upošteva. Prav tako posebni prilivi, za katere druga polovica niti posredno ni zaslužna.
Default avatar
Kaj je narobe, če skrbiš za ostarele starše ali njegove oz. njene starše v pričakovanju višje dediščine? Pošteno je, da tisti, ki skrbi, dobi več.