Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj si mislite o hčerki, ki se pogreba svoje mame, s katero sta bili sicer skregani, ni udeležila?

Default avatar

Zame nesprejemljivo

Nedolgo nazaj je umrla ženska, ki je sicer dočakala lepo starost. Ona pa s svojo hčerko ni imela ravno lepih odnosov. Skregani sta bili. Zakaj točno, ne vem. Ni je obiskala niti v domu, niti na smrtni postelji in niti ni prišla na njen pogreb.

Kaj si mislite o taki osebi, kot je ta hčerka?

Jaz sem mnenja, da bi lahko vsaj ob materini smrti malo pozabila na zamere. Že zaradi samega spoštovanja. Saj je bila njena mama, no! Kri ni voda.
Default avatar

Nevemo

Nevemo obeh plati zgodbe. Verjamem da se ljudje leta gledajo grdo.
Jaz sem mnenja, vsaka palica ima dva konca. Ta hči bo tudi enkrat stara in onemogla. Morda ji bo takarat usekalo, da ni lepo umreti sam.
Sicer pa vsak svoje skrbi sam nosi, pustimo take zgodbe, danes je dan za lepe teme.
Default avatar

zakaj pa bi

Zame nesprejemljivo je napisal/a:
Če sta bili tako skregani, da nista imeli nobenih stikov, potem med njima ni bilo nobenega spoštovanja, se ti ne zdi? In zakaj bi hči morala ravno na njenem pogrebu izkazovati neko kvazi spoštovanje, če ga tudi sicer ni bilo? V mojih očeh bi to izpadlo zelo hinavsko. Sicer pa sama praviš, da ne veš zakaj točno sta bili skregani, zato ne osojaj in se ne obremenjuj z življenji drugih.
Default avatar

imaš prav

ko je moj oče umrl sem prišla na pogreb zato, da sosedje ne bi otresali jezikov. bila sva skregana, nisva govorila leta in leta. mamo sem hotela "obvarovati" pred natolcevanjem, a. bi bilo 100x bolje, če me ne bi bilo in ja, žal mi je, da sem se ga udeležila.
če bova z mamo ob njeni smrti mogoče sprti, me ziher ne bo tja. kaj me briga, kaj si folk misli., jaz odločam o tem, kam bom hodila in česa se bom udeleževala.
Default avatar

vprašanje je

Zame nesprejemljivo je napisal/a:

Saj ne veš, kaj je bilo med njima, niti ne veš, kakšna mama je bila .Mogoče brezbrižna , tudi take se najdejo.
Pevka Jelka Cvetežar je svojo hčerko dala v Nemčiji v posvojitev, Svetlana Makarovič je dvakrat naredila splav in nima otrok.
Niso vse mame prave mame.Na žalost!
Default avatar

Razlogi

Hči je že imela razlog. Ne obsojam je.
Default avatar

Pobezljana puhoglavka

"Kaj si mislite o hčerki, ki se pogreba svoje mame, s katero sta bili sicer skregani, ni udeležila?"
Da je imela za svoje dejanje razloge, o katerih nikomur ni potrebno vedeti ali soditi.

In o tem, da bi se spodobilo pokazati spoštovanje z udeležbo na pogrebu? Pokazati komu? In zakaj bi ga morala pokazati, če ga ni imela? Se pravi, fejkati ga?

My point: ljudje se preveč vtikamo v stvari, ki se nas ne tičejo.
Če bi bilo po mojem, bi prvo berilo v osnovni šoli bilo Štirje dogovori: praktični vodnik na poti k osebni svobodi.
Default avatar

Sushi

Sigurno je bilo nekaj hudega po sredi, da je prišlo do razkola v družini. Tudi sestro sem sam moral prepričevat, naj gre na očetov pogreb, pa je šla na koncu, a če bi bilo po njenem, je tam ziher nebi bilo. Nima smisla obsojat nekoga, brez da bi poznali podrobnosti. Lahko so tudi kakšne zlorabe v igri, tako da je res brezveze pametovat. Morda bo hčeri enkrat celo žal za neudeležbo...
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

Pobezljana puhoglavka

Pobezljana puhoglavka je napisal/a:
Štirje tolteški dogovori:

1. BODI BREZGRAJ(E)N-A V BESEDAH
Govori iskreno. Reci le tisto, kar res misliš. Ne uporabljaj besed v svojo škodo ali v škodo drugih. Uporabi moč svojih besed tako, da bosta zasijali resnica in ljubezen.

2. NIČESAR NE JEMLJI OSEBNO
Kar počno drugi, ne počno zaradi tebe. Kar počno in govorijo drugi, je zgolj izraz njihove resničnosti, njihovih sanj. Če boš imun-a na mnenja in dejanja drugih, ne boš nemočna žrtev nepotrebnega trpljenja.

3. NIČESAR NE DOMNEVAJ
Zberi pogum in sprašuj ter vselej jasno in glasno povej, kaj bi rad-a. Bodi jas(e)n-a do drugih, da te ne bodo hromili nesporazumi, potrtost in nemir. Že zgolj ta dogovor ti bo pomagal, da boš lahko povsem spremenil-a svoje življenje.

4. VSELEJ DAJ VSE OD SEBE
To "vse" ne bo vedno enako: če si namreč bol(a)n-a, ne moreš storiti toliko, kot če si zdrav-a. Toda v vsakih okoliščinah se potrudi, da boš storil-a vse, kar je v tvojih močeh - in ne boš se obsojal-a, ne boš se več trpinčil-a in ničesar več ne boš obžaloval-a.
Default avatar

no-ja

vprašanje je je napisal/a:

In kaj je s tem narobe? Ravno tule vedno znova prepričujete ženske, naj ne delajo splava, naj otroka rodijo in ga dajo v posvojitev. A ko pa to naredi, je pa slaba mama? Se ti ne zdi, da je bolje to (eno in drugo), kot pa da rodi otroka in mu vse življenje da vedeti, da ga ne mara? Eni pa ste vredno svojega denarja, resnično
Default avatar

ja sej ja sej

Zame nesprejemljivo je napisal/a:
Težko si karkoli mislimo o hčerki, če o njej IN njeni materi ničesar ne vemo oz. ne poznamo njunega odnosa. Pika, adijo čao.
Kri ni voda, ne, je dosti gostejša in nosi s sabo vsesorte kemije in zgodovine, voda pa je nevtralna in jo b.k. za karkoli.
To, da si z nekom v kakršnikoli žlahti še ne pomeni, da mu zaradi tega moraš oprostit njegova gnusna dejanja in odnos.
Default avatar

carlita

Jaz se nisem udeležila pogreba svoje mame.
Med nama so bile tako globoke zamere, da bi bila moja udeležba na njenem pogrebu čista hinavščina.
Ko je umrla, sem bila stara skoraj 60 let.
Moja zamera do nje:
kot otroka me ni zaščitila pred pijanskim, popolnoma podivjanim očetom, ki jo je parkrat v pijanskem besu poskušal ubiti. Dovolila je, da sem kot otrok živela v večnem strahu.
Ko je nehal piti, ker toliko pijan, da ne bi vedel, da ga bo pobralo, če bo tako nadaljeval, sem bila sredi pubertete; seveda sem bila težavna, vendar se nikomur ni zdelo, da je vzrok v njima.
Ko sem se pozneje zaljubila in poročila, sta nama oba z očetom metala polena pod noge; čeprav sva imela svoje stanovanje, bila od njiju popolnoma neodvisna, sta zahtevala, oz.vsaj namigovala, da bi morala svoj denar predati njima, ker da onadva znata veliko bolje upravljati z denarjem, kot midva.
To je samo delček dogajanja, do mojega 30. leta.
Takrat sem prekinila vse stike, skoraj 30 let, do njene smrti, nismo spregovorili eden z drugim.
Vem, da so ljudje govorili vse sorte, predvsem pa: pa saj to so le njeni starši.
Ja, so moji biološki starši. Samo to so in nič drugega.
In prav nič ne obžalujem, da nisem šla na njen pogreb.
Default avatar

Pederčina

Predvsem babšeta cele drame delate iz fotrov pa matk. No, priznam da je tudi čedalje več takih ženščekov.

Eni se res nikoli ne odlepite od svojih korenin in ne poženete svojih.

"biti skregana" je pa sploh največja glupost, kar je lahko izrojenega le v puhli glavi!
Default avatar

Pometaj svoj prag

Zame nesprejemljivo je napisal/a:
Kaj pa si ti misliš o ljudeh, ki hodijo na pogrebe gledat, kdo je mogoče zadet od pomirjeval, kdo je prišel in kdo ne, pa kdo stoji bolj zadaj, kdo se je nasmehnil pred vežico,........

Ljudje, ki to počnejo (v tem primeru hčerka pokojne), imajo pač svoje razloge. Zakaj jih moraš ti vedeti in si nekaj misliti o vsem skupaj? Jaz si ne mislim nič. Si pa marsikaj mislim o mrhovinarjih, ki hodite na pogrebe nabirat material za opletanje z jeziki.
Default avatar

primerjava

Jaz jo prav nič ne obsojam. Če pogledam primer pri meni, me tudi najraje ne bo na pogreb od očeta. Ampak bom šla in se tam veselila, da je končno konec. Do mene je bil oče vedno nasilen in nesramen. Nagajal je kar je mogel. Da o blatenju, z izmišljenimi lažmi, po celi vasi niti ne govorim.

"Navadni" ljudje ste lahko veseli, da vam je tako trpljenje prihranjeno. Na žalost ne živimo vsi v pravljici.
Default avatar

luna med oblaki

Zdi se mi nepredstavljivo. Nimam pa nobene pravice obsojati, ker ne vem, kakšen odnos sta imeli. Verjetno imata tako pokojna mati kot hči vsaka svojo zgodbo. Če so med njima zamere prehude in se jih ni dalo preboleti, potem je razumljivo.
Default avatar

11511

Če ne gre za hudo psihično in fizično zlorabo, se jaz bolj nagibam k spravi.

Žal so največkrat družine pokregane med seboj zaradi finančnih zamer v smislu - brat je dobil boljšo njivo jaz pa samo ilovnati šrot.............

Le kakšno vzgojo damo svojim otrokom?

Imamo tak primer v družini - samo otroci niso vmešani in pogrebi so izjema za vse ( stvar osebne kulture ) Otroci pa imajo normalne stike. Ne ravno vsaki dan, pa vendarle.
Default avatar

bernice

A res hočete resnico? Da ima ta hči ponos in si upa. Sem nasprotnik tega, da bi morali o mrtvih govoriti samo dobro. Naj se raje molči, če se ne more govoriti po resnici.
Default avatar

kdo je pretrgal stike

Zame nesprejemljivo je napisal/a:
Ne poveš, kdo je pretrgal stike, kdo je bil pobudnik teh tihih odnosov. Tukaj sta dve plati. Če ne vemo/veš več, je težko soditi, sploh komentirati.
Default avatar

Alotta Fagina

Nič si ne mislim. Ona najbolje ve zakaj se ni udeležila pogreba svoje mame.