Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zamaščena jetra, čiščenje jeter

Default avatar

imate izkušnje

Tisti, ki ste se lotili čiščenja jeter, ker imate zamaščena, kako ste se lotili?

Prvo kot prvo vsekakor prehrana, da se uredi. To mi je jasno in mi je tudi jasno, da tu delam dosti napak.

Kaj pa razni dodatki v obliki tablet, kapsul, Liverin ali kako se že reče in kaj podobnega? To tudi kaj pomaga?
Default avatar

gregorg

Ne vem, glede prehranskih dodatkov, vsekakor pa je pravilo št. 1: ne se prenažirat in št. 2 zmanjšati vnos hrane z visokim glikemičnim indeksom.
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si
Default avatar

imate izkušnje

gregorg je napisal/a:
Ja, to mi je jasno, da je prvo urediti hrano :).
Default avatar

hhm

gregorg je napisal/a:
ter št. 3 veliko žganih pijač.
topijo maščobe:-)))
Default avatar

zaprašenost

A nimaš navodila zdravnikov?
Je to uradna diagnoza ali si nasedla reklamam?

Zamaščena jetra je ljudsko poimenovanje za povečana jetra in to je resno zdr. stanje, ne nekaj, kar rešiš s trenutno modernim čiščenjem jeter. In dieta je precej stroga.
Default avatar

imate izkušnje

zaprašenost je napisal/a:
Rahlo zamaščena jetra imam, malenkost se pozna na krvnem testu. Tako, da situacija še ni resna, ampak, če bom tako nadaljevala, bo postala resna. Alkohola pa ne pijem tako, da ni to razlog.
Default avatar

zaprašenost

No, z liverinom in podobnimi tatovi denarja iz denarnic ne boš ničesar rešila.

Alkohol ne raztaplja maščob, temveč ravno obratno, povzroči, da se nabirajo maščobne obloge in to predvsem na območju trebuha, kar potem ni v redu za notranje organe.

Če stanje še ni resno, moraš predvsem prevetriti jedilnik in se začeti hraniti bolj zdravo. Torej nepredelana hrana - se pravi obroki iz osnovnih živil, hrana s čim manj dodatki in konzervansi, polnozrnati OH (kruh, testenine), več sveže zelenjave in sadja, več gibanja, izogibanje nasičenim maščobam.

Priporočajo se dodatki na osnovi pegastega badlja - jaz bi se v tvojem primeru odločila za čisto olje, če že.
Default avatar

zaprašenost

Aja, kolega je imel že resne težave s povečanimi jetri in je bil na strogi dieti, pa se mu je kar hitro popravilo. Tudi on ne pije alkohola, je pa resno zabluzil s hrano.
Default avatar

krnekitam7

Zdrav način življenja, gibanje, piti veliko vode, bolj zdrava in zmerna prehrana kot doslej.
Evo, to je to. Jetra so en tak fajn organ ki imajo funkcijo, da nam "razstrupijo" telo.
Vse drugo je en velik NATEG. Sploh prehranska dopolnila, ki nas bombardirajo iz medijev.
Reklame vam sugestirajo, da ste zastrupljeni in da se morate razstrupiti. To je en velik BULL...IT, da vam prodajo hitre rešitve, ki jih ni.
Default avatar

imate izkušnje

zaprašenost je napisal/a:
Alkohola sploh ne pijem :). Vem pa, da ravno alkohol najpogosteje povzroča zamaščenost jeter.
Glede prehrane vem, da sem moram v roke vzeti.

Me pa zanima kako je kaj s temi dodatki Liverin, Hepafor ali nekaj takega, neki badljevi dodatki in podobno. Ali res samo denarnice praznijo ali kaj pomagajo. V bistvu nikogar ne poznam, da bi rekel to mi je pa koristilo.
Default avatar

imate izkušnje

krnekitam7 je napisal/a:
Ja, bi kar znalo biti, da je vse skupaj marketinški nateg.
Default avatar

imate izkušnje

zaprašenost je napisal/a:
Moje sicer niso povečane, ampak sem pa na dobri poti do tja. Tako, da ja, se moram vzeti v roke. Težavo imam tudi, ker moram jesti neke tablete, že leta in leta. To tudi naredi svoje.
Default avatar

zaprašenost

No, preveri, kako je s temi tabletami, ali kaj vplivajo na jetra in ali bi se jih dalo zamenjati oziroma stanje popraviti na drugačen način.

Kot sem že napisala, če bi že segla po dodatkih, bi jaz osebno kupila čisto badljevo olje. Na prvi pogled je sicer drago, ampak ga jemlješ zelo malo in zato verjetno traja nekaj časa. Najprej pa poskusi na konservativen način, se pravi s prehrano in gibanjem. To je itak tudi dolgoročna naložba v lastno zdravje in naj ti postane del vsakdana.
Default avatar

ago444

Dan,
delam raziskavo o uporabi zdravilnih rastlin pri težavah z zdravjem za potrebo diplomske naloge. Ker se tematika navezuje na težave z jetri, vljudno naprošam vse, ki se poslužujejo raznih prehranskih dopolnil in zdravilnih rastlin za sodelovanje v anketi. Anketa je seveda anonimna. Za sodelovanje se vam iskreno zahvaljujem. Povezava do ankete:
https://www.1ka.si/a/161661
Default avatar

Ena južna

imate izkušnje je napisal/a:
Pij sirotko. Pomaga.
Default avatar

Kaj je pa jedel

zaprašenost je napisal/a:
Katero hrano je jedel, da je tako zabluzil?
Default avatar

zaprašenost

Kaj je pa jedel je napisal/a:
Vse in vsega preveč, veliko mastne hrane, razne predelane svinjarije za ocvret, makaronov vedno porcija za tri normalne ljudi, ogromno sladkarij, sladke pijače. Vedno, ko se je ustavil na pumpi, je padla še recimo fanta in čokoladka.
Default avatar

sladkor in predelana hrana

Kot prvo črtaj sladkor. Takoj. Tudi sladko sadje. Pa jej čim več temno zelene zelenjave. Dodatki so bolj za zraven, osebno bi pazila da so čisti, ne neke kapsule.
Jaz jih nisem jemala. Imela sem pa že zelo povečana/zamaščena jetra. Posledica hranjenja z predvsem OH, sladkorjem in predelano hrano.
Izločila sem sladkor popolnoma, jedla veliko zelene hrane (brokoli, špinača....), izločila sem tudi mleko in moke ter škrobne stvari. Stanje po pol leta je bilo dosti boljše, ni pa še odlično. Traja da se popravi. Na srečo me je dovolj hitro pamet srečala, ko je bilo še možno popraviti stanje. Ti pa povem da se res splača potruditi, ker počutje je nenormalno boljše. Prej se sploh nisem zavedala kako slabo sem se počutila. Ljudje si znamo lagati. Včasih ne morem verjeti koliko več energije imam sedaj.
Default avatar

Zdrava-Jetra

Hepatoprotektivne sestavine, ki podpirajo delovanje jeter in njihovo razstrupljanje je moč najti v posebni strokovni formulaciji za jetra (Liver Health Formula), ki so jo sestavili najboljši angleški terapevti. Izdelek pa je pripravilo priznano angleško podjetje G&G Vitamins.

Z močno mešanico antioksidantov, flavonoidov, vitaminov, mineralov, aminokislin, zdravilnih gob in posebej izbranimi rastlinski izvlečki je (Liver Health Formula) prva ter najučinkovitejša izbira namenjena zaščiti in optimizaciji delovanja jeter.

S prehrano se veliko reši, a ko nam zvoni "alarm" je dobro vedeti kaj bomo uporabili. Pegasti badelj je sicer prava rastlina, a staviti samo nanjo ni dovolj.
Default avatar

enamum

Zdrava-Jetra je napisal/a:
EPP