ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

dojenje in ampule proti izpadanju las

Default avatar
Pozdravljeni,
sem 6mesecev po porodu in mi lasje neverjetno veliko izpadajo, po obcutku vsaj pol manj jih imam kot prej, tudi ko nisem bila noseca. Naj povem, da otroka dojim.
Zanima pa me, ali lahko uporabim ampule proti izpadanju las, ceprav dojim.
Lp
Default avatar
Spoštovani,
verjetno mislite na minoxidil dermalno peno? V pripšoročilih piše, da se snov izloča tudi v mleku in da učinki na otroka niso dovolj znani, zato se uporabo odsvetuje. Sicer pa gre pri pospešenem izpadanju las po porodu v veliki večini za prehoden pojav, saj je to v 95% primerih zgolj posledica "sinhroniziranja faz življenjskega cikla las", kar pomeni, da jih večina hkrati raste, hkrati miruje in posledično tudi hkrati izpada in to izpadanje je seveda najbolj očitno. Po kakšnih 6 do 12 mesecih se življenjski cikli lasnih mešičkov ponovno "desihronizirajo" in se izpadanje umiri. Sam bi priporočal zgolj dnevno masažo lasišča, lahko s kakršnimkoli hranilnim sredstvom za kožo in lase, lahko pa tudi brez vsega, samo 15 minutna masaža in nič drugega.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet