Forum.Over.Net

Starševski čvek

Volontersko delo za izkušnje

Default avatar

fgf

Zanima me ali je možno npr v javni upravi opraviti par mesecev volonterskega dela, da se ti priznajo delovne izkušnje...imam 10 let delovnih izkušenj s srednješolsko izobrazbo in le 4 mesece z visokošolsko izobrazbo...kar pa je premalo da bi lahko kandidirala na večino razpisov v JU...
Default avatar

Lule Cuzlar

Nekaj mesecev ni nič. Treba je pridobiti nekaj let izkušenj, da se lahko suvereno poteguješ za delovna mesta. Naredi si načrt: zberi vse prihranke na kup, zadolži se pri sorodnikih in se volontersko zaposli do leta 2025. To ti bo najboljša referenca za kasnejšo kariero.
Default avatar

guccigirl

fgf je napisal/a:
Volontersko delo je bullshit. To lahko delaš le če imaš nekoga, ki ti posoja denar da tačas lahko plačuješ položnice. Lol, ta Slovenija je s tem prekarstvom in volonterskim delom res "druga " Švica.
Default avatar

to je totalna katastrofa

guccigirl je napisal/a:
Sicer mislim, da so to zdaj vendarle ukinili. AMpak je res , kar praviš.
Sem v JU in smo imeli 3 punce na tak način 'zaposlene'. Misliš, da so imele možnost, da gredo pa kako uro prej domov? Isto kot vsi ostali so morale oddelat 40 ur na teden. Pa niti centa plačila.
Pa veš kako so je vodstvo obnašalo: da na bodo vesele, da so sploh dobile delo.
Za bruhat res.
In, ko so to končale, so dobile čevelj in so lahko iskale službo drugje.
Meni se to zdi obupno. Ampak je očitno samo mene motilo ali pa si noben drug ni upal povedat svojega mnenja.
Pa to res lahko počne samo tisti, ki ga nekdo finacira. Če sam zase skrbiš, preprosto rabiš plačano delo.

Pa drugače veliko dni na leto namenim prostovoljstvu, ampak za prave stvari in kjer nihče ne dobi mastne plače, smo vsi prostovoljci in pomagamo tistim, ki se jim zgodi nesreča (recimo žled). Na pa za delo v JU, da bi si potem drugi fajn plače delili.
Default avatar

Ajmoht

Ja, ko gre za njihove riti, takrat znajo vrtet gobce o spoštovanju delavskih pravic, v piščalke pihat pred parlamentom in tarnat v kamere o slabih plačah in pogojih, ko pa dobijo v kremplje take volonterske naivneže, se obnašajo slabše od kapitalistov.
Default avatar

to je totalna katastrofa

Ajmoht je napisal/a:
Ja, imaš prav. Pa sem sama JU, ampak ti takoj pritrdim.
Da ne omenjam koliko je diplomantov, ki potem preko napotnic delajo. Ali se vpišejo na kak faks zaradi statusa ali preko tuje napotnice, da potem delajo v JU. Pa to po diplomi.
Pa razne prakse preko Zavod za zaposlovanje pa kaj vem kaj še vse.
Čeprav tole volunterstvo to je bilo pa res ogabno.
In ti isti ljudje imajo tudi otroke, ki bodo iskali službo.
Pa bi razumela, da kak posameznik tako razmišlja, da je fajn volunterstvo in da zine, da naj bo tisit vesel, da sme zastonj delat (to je zinila mama treh otrok, ki bodo kmalu iskali službo). AMpak, da ji potem vsi kimajo ...
In potem ti isti ljudje zahtevajo višjo plačo ali pa stavko...
Niso samo gospodarstveniki tisti, ki izkoriščajo mlade.
Default avatar

jaomati

Ni mogoče.
Razen, če to dovoljuje poseben zakon in gre za pripravništvo.
Default avatar

guccigirl

to je totalna katastrofa je napisal/a:
Ma daj, moja kolegica je takole dve leti delala volontersko pripravništvo. Samo njej je verjetno njene partner posojal denar ali je imela tolk prihrankov. Potem gre meni to volontersko pripravništvo svetovati. Takrat bi jo najraje nekam poslala. Super če njen to uspe, da ima zdaj službo za stalno. Samo ona živi pri fantu. To je malo drugače, kot če bi se mogla sama živeti v najemniškem stanovanju. Pa dve leti volonterskega pripravništva še razumem, da pa to delaš ne vem koliko let je bullshit. Položnice se bodo same plačale. Nimamo vse tolk dobrih financerjev za partnerje, da bi nam tačas posojali denar. :)
Default avatar

guccigirl

to je totalna katastrofa je napisal/a:
Ma daj, moja kolegica je takole dve leti delala volontersko pripravništvo. Samo njej je verjetno njen partner posojal denar ali je imela tolk prihrankov. Potem gre meni to volontersko pripravništvo svetovati. Takrat bi jo najraje nekam poslala. Super če njen to uspe, da ima zdaj službo za stalno. Samo ona živi pri fantu. To je malo drugače, kot če bi se mogla sama živeti v najemniškem stanovanju. Pa dve leti volonterskega pripravništva še razumem, da pa to delaš ne vem koliko let je bullshit. Položnice se ne bodo same plačale. Nimamo vse tolk dobrih financerjev za partnerje, da bi nam tačas posojali denar. :)
Default avatar

guccigirl

fgf je napisal/a:
Res glede na to, kako znajo recimo prodajalke megle duhovnost prodati ali blogerke vsak beden produkt promovirati in zato dobiti fajno plačilo. Zakaj bi jaz potem sebe ponižala in delala zastonj ali bila prekarka in živela brez neke stabilne finančne varnosti? Potem sebe in svoje sposobnosti malo cenim. Zadnji čas, da zapustim Slovenijo in grem v tujino, kjer te bolj cenijo.
Default avatar

to je totalna katastrofa

guccigirl je napisal/a:
Meni se zdi dve leti totalno nepojemljivo, da delaš za državo pa nimaš plačano.
Ma kaj dve leti, en mesec je preveč.
Default avatar

Živc na kubik

Volontersko delo je kriminal. Onega, ki si je to izmislil, bi bilo treba za jajca obesit.
Default avatar

guccigirl

Živc na kubik je napisal/a:
Saj prekarno delo je še večji kriminal. Če po volunterskem pripravništvu dobiš stalno službo je ok, samo če je ne klinc jih gleda. Kako že pravijo:"If you"re good at something, never do it for free. " V Slovenistanu mora biti vse for free ali prekarno. :)
Default avatar

Živc na kubik

guccigirl je napisal/a:
Zmotno je mišljenje, da sem DOLŽAN komurkoli zagotoviti službo, ker nekdo misli, da tako mora bit.

Zaradi takega razmišljanja razmjšljam tako:
Manj ljudi zaposlim, lažje živim.